Jak odnaučit chování v roce a půl

tamdan8
19. dub 2019

Píši si o radu maminek, které zažili něco podobného... o tom, že syn spí velmi špatně celých 19měsíců, jsem se tu na MK už svěřovala v jiných diskuzích. Jednu z věcí, která na jeho tišení nočního pláče zabírá, je nošení. Ovšem stala se z toho před několika měsíci závislost a on bez nočního chování ( musí se u toho chodit, nestačí si ho vzít k sobě do postele, na klín) nespí i mnoho hodit a vytrvale řve. Cca 14dní už to vyžaduje i přes den, především venku odmítá chodit po svých nebo kočárek ale chce do náručí. Samozřejmě to přešlo přes pomyslnou čáru a já i muž toho máme dost. Jak to takhle velké dítě, které to už i pojmenovalo a pořád o to dokola ve dne v noci žádá, odnaučit? Po dobrým nejlépe ( vyřvávací metoda se mi nelíbí)

merope
19. dub 2019

@tamdan8 Nezažila jsem, ale u toho denního chování venku mě napadá mu říct, že už je moc těžký, chvíli vzít a pak zase položit. Vybavuji si, že tak nějak podobně jsem nosila neteř - prostě kousek jsem ji poponesla a pak dala na zem s tím, že je moc těžká. Takže případně chtít i někam konkrétně dojít, že tam by to i šlo - a být důsledná - když se řekne, že někde ho zase vezmeš, tak tam i v klidu dojít a čekat na něj.

valeri10
19. dub 2019

@tamdan8 na dceru přes den pomohlo vysvětlovat, že je těžká, že maminku bolí záda. Za chvíli to pochopila a pak už to zkoušela čím dál min. Až se to naučí přes den tak to zkusit i v noci. Dcera sice v noci nosit nechtěla, ale pořád se budí i teď ve dvou letech. Něco na ni v noci zkoušet na lepší spánek nemá cenu.

malenka3
20. dub 2019

Mně na období, kdy bylo nutné nosit, pomohlo nosítko, jinak bych fyzicky odpadla. Ale dcera byla mladší, tak jsem to neřešila tolik. Zkusila bych ho jako kompromis, jinak vysvětlovat, že jen chvilku a začít omezovat, že tě bolí záda, je ve věku, kdy už to pochopí, ale bez breku to asi nepůjde, bude si chtít vyřvat svoje.

zahodila
20. dub 2019

Dcera nechtěla vůbec chodit po svých, kočárek jí byl už malý, v roce a půl vážila 15 kilo. V jednu chvíli jsem ji prostě řekla, že mě bolí záda a nemůžu ji nosit a striktně jsem to dodržovala. Nejlépe, když pak nenosí ani tatínek. Ale chápu, že je to těžký, když člověk potřebuje třeba dojít na nákup, chodí kolem silnice, takže se nemůže úplně otočit a odejít...

andrejkabarankova
Autor odpověď smazal
Zobraz
keksikova1
21. dub 2019

@andrejkabarankova za to by vám měli zaplatit památkáři 😀😀😀

keksikova1
21. dub 2019

Přes den to dělám jako andrejkabarankova. Často to končí pláčem, ale naštěstí vezme zavdek stupatkem u kočáru.
V noci mi dcera (2roky a mesic) vstávala taky velmi často, nedělala obvykle takové scény, to už by mě zabilo. Teď už je to o dost lepší, i když celá prospana noc taky ještě nebyla. Asi bych zkusila něco úplně změnit, doba usínání, místnost pokud to jde, noční světlo, matrace, deka, vyvětrat...? Vzpomínám si, že ji hodně vadila dětská postýlka, začala spát o poznání lépe, když dostala velkou bez sprusli.

evee24
21. dub 2019

@tamdan8 my na to šli kulisacky 😀 malá je schopna se urvat a nepůjde když dostane zachvat breku. Takže sme to dělali a honem se podívat na kytičku a koukej na kocicku....😂 Každou kravinu ukazat. Ale noční bohužel taky sme vysvětlovali že mám velký bebi auu a zabíralo rychle.

keksikova1
21. dub 2019

Jo a v roce a pul, než se dceři narodil brácha, jsem ji vozila v golfkach inglesina trip, jsou do 25kg. Podotýkám, že dcera taky není žádný drobek, váhu už přesně nevím, ale v tom 1.5roce nosila vel 98 standardně. Třeba prostě nechce chodit,treba je unavený, není nemocný? Někdy stačí ryma..

A ještě jedna věc, neklid děti často pramení z neklidu rodičů, tak zkusit třeba zamakat na tomhle. (absolutně se neklidu rodičů nedivím, já bych skákala z kuze)

juvatenka
21. dub 2019

Také jsem si dcerku zvykla na chování..když byla miminko, nevadilo mi to, ale když už měla 16m, tak mě to vyčerpávalo..my jsme z nošení a pohupování ve stoje a chůzi přešli na míč, to mi chvíli pomohlo, ale po čase už mě z toho taky pěkně bolela záda :-/ Takže jsem si řekla dost a někdy v 18ti měsících míč prostě vyfoukla a uklidila..před dcerkou. Ona se ho vždycky domáhala slůvkem houpa houpa, pak už jsem jí říkala, že přece viděla, že houpa houpa už není..stálo to dvě tři noce plakání, ale nakonec vzala za vděk tím, že jsem s ní seděla na posteli, měla jí v náručí a jemně pohupovala. Časem si na to tak zvykla, že pak už jen stačilo si jí přitulit v leže do náručí a už jsem ani houpat nemusela. Teď jí jsou 2 roky a někdy si na to vzpomene, když jí je ouvej a řekne..pochovat 🙂 A i když už mám těhu bříško, tak si na mě chviličku vleze a hned se uklidní. Jinak ale usíná sama a už to nevyžaduje. Takže má rada zní, odbourávat postupně a vydržet 😉 Některé děti jsou prostě kontaktní a jiné by to zase rušilo..

jirovapa
21. dub 2019

@tamdan8 mám 18ti měsíční dcerku a se spaním do 15tého měsíce nebyl problém. Pak jsem nevěděla proč, ale malá se začala v noci pořád budit a vztekat a nevěděla jsem několik týdnů proč a taky nic jiného než chování nebo nošení v nosítku nezabralo. Ale vůbec mi nedošlo, že jsem dceři odendala v těch 15ti měsících mantinely, protože čekáme druhého prcka a chtěla jsem je dát miminku a taky protože malá mantinely pořád rozvazovala atd. Když jsem jí po několika týdnech nošení dala mantinely zpátky, protože mi to řekl chlap, že je to třeba ten problém, tak to opravdu byl ten problém. Od té doby zase spí celou noc. Takže opravdu prozkoumat jestli v té místnosti není něco jinak. Třeba i nějaká kytka, vonná svíčka apod. Může to být i úplná blbost, která nám dospělím hned nedojde. 😃