Jak odebrat miminku moč

kacenkapotmesilova
9. únor 2019

V pátek jsem byla s malou u doktorky na prohlídce a ta miřekla že chce v pondělí moč.
To je hezké ale jak to mám odebrat vůbec netuším.

bendice
9. únor 2019

@kacenkapotmesilova mne radila mudr. Rozbalit plenku a čekat a chytat dělají to takhle i v nemocnici

sister05
9. únor 2019

Existují nalepovací sáčky k odběru moči, nicméně spíš na kluky. U holčičky rozbalit plinu, vzít vyvarenou skleničku, čekat a chytat. Opruz. Někdo to chytnul i do zkumavky, ale já tak dobrá nikdy nebyla. 👍👌 Držím pěsti

kittyy17
9. únor 2019

Obvykle curaji hned po probuzení. Kamarádka položila pod miminko igelit, a pak to slila do skleničky. Nepotřebovala vyšetření na bakterie, pro papírek u doktorky stačí...

coolca
9. únor 2019

@kacenkapotmesilova
https://www.almaleky.cz/3280220-sacek-na-moc-od...
Odberove sáčky na moc, ale jak je psáno výše, tak se tam často pripletou fekalni bakterie a zkresluje to výsledek.

calvac
9. únor 2019

@kacenkapotmesilova Tak to ti reknu presne. Nedavno jsem nad tim taky dumala a moje mamina me nakopla,ze kdysi byly takove nalepovaci pytlicky,ktere dostavaly mamky zdarma u pediatra. Nevahala jsem a zasla do Dr Max s tim,ze jsem si rikala,ze na me budou cumet. Ejhle,pytlicky stale existuji,uz jsem v nich dvakrat nesla moc. Jeden pytlicek stal 25,- a fakt stoji za to. Pohodlne nalepis,pohodlne odlepis,stolice se dovnitr taky nedostane. Jen plinku nedavej tak napevno. Proste at je tam misto na tu moc,ktera bude plnit pytlicek. Fakt doporucuji.

calvac
9. únor 2019

@coolca Ale ty sacky jsou fakt napevno a schvalila mi je i pediatra.

malanoha
9. únor 2019

Nejvic mimina curani hned po probuzeni. Nevim jak je tvoje dite stare, ale jakmile se probudi, podrzet nahe nad nocnikem, nebo nejakou jinou nadobou. Pomuze taky mokrou zinku polozit na brisko a pocura se okamzite. No a nebo ty pytlicky z lekarny.

cinam
9. únor 2019

Vzít nad umyvadlo do klubíčka a pustit vodu (druhý ať chytá do nádobky). Naše mimčo takhle čůrá od měsíce a skoro vždy se to povede 😊

miba10
9. únor 2019

Nám dr dal ty sáčky. Sice toho se tam toho moc nenachytalo, ale stačilo to.

olga_
9. únor 2019

Po probuzení - Klidně do větší sklenice, nádoby. Uděláš si jednorázově takovou klasickou bezpenkovku 😀😏

rexiana
12. únor 2019

@calvac dávali je ještě před 11 lety ,to se divím,že dnes to je poraď si sám.

no_title
12. únor 2019

hned po probuzení. zkusit rozbalit, dát nad nočník do klubíčka. Kdyby nechtěla, zkuste pustit vodu nebo dělat ššš. Celkově je fajn toto po probuzení vždycky dělat, je to fajn návyk a ušetří se jedna plena. A nakonec nočník nebude takový šok 😀

nikita92
12. únor 2019

Mně doktorka rekla,že mam vzit bavlnenou plenu,dat ji do jednorazovky,az bude pocurana,tak do sacku a prinest.. na to nase testování to stačilo,ale nevím,co presne z toho zjistovali

schmudlina
12. únor 2019

@kacenkapotmesilova mě doktorka radila, vytáhnout mimčo tak v 5-6 ráno z postýlky, sundat plínu a počkat si s kelimkem od jogurtu.. do minuty bylo hotovo 😀

barchen
12. únor 2019

Moje kojena dcera kakala s kazdym curanim, takze vzit sterilnou moc neslo. Ani do kelimku, ani do pytlicku, ani do pleny. Tak jsem sla na odber bez a rekla, ze to nelze. Zkousela jsem to 3 tydny.

alcar
12. únor 2019

Z toho sacku se ta moc vetsinou vylije, pokud je zabaleny v plince. Nejlepsi je hned rano ten sacek nalepit a cekat u mimca, nez se do toho sacku vycura a hned odlepit, zacvaknout sponou z Ikey a donest dr.

katushenka
12. únor 2019

Několikrát se nám stalo, že jsme museli vyloženě jen do "červené zkumavky" tzn. té sterilní - na sediment a kultivaci. Takže se prostě sedělo u miminka a chytalo. Většinou po probuzení to šlo. I nám bylo zdůrazněno ať to ani nezkoušíme přes ten nalepovací pytlík - prý to je pro tyhle odběry nesterilní.

petaov
13. únor 2019

Buď mimčo rozbalit hned ráno, ještě spící, nebo chytat při kojení. Řekla bych, že u ležícího miminka je to ještě brnkačka, horší je větší batole, které chvíli neposedí. Pytlíky nejsou sterilní, záleží jakou moč potřebuješ.

revunka
15. únor 2019

Tak my s malým dochazíme od miminka na urologii a osvedcilo se nam po probuzeni si ho manzel vzal do vany, drzel v klubku a ja chytala. Nekdy to chvili trvalo, ale vzdy cural. Pytlicky jsme zkouseli, ale kolikrat se odlepil.