Jak odbourat uspávání na ruce?

9. říj 2021

Krásnou sobotu maminky🌞 Prosím, že mi trošku poradíte, byla bych radši kdo s tím zkušenosti měl. 😊

Mám roční dcerku a neusne jinak než na ruce u prsa se šumem (někdy i bez šumu) - ale čím je větší, tak to uspávání už dává dost zabrat, uspávám třeba i přes hodinu, což už jsem z toho hotová. Strašně jsem vždycky obdivovala, když někdo řekl, že dítě uspává při čtení pohádek, nebo je nechá v postýlce atd. U nás to vypadá nějak takto:
Když ji čtu - kouká na mě a směje se, neusne.
Povídám jí - to stejné.
Dám do postýlky - leze ven a nebo si povídá, prostě neleží.
Hladím ji, dám ji prso a šum - nic kouká a prostě neusne.

Tak nevím co mám zkusit, spinká se mnou v posteli, postýlka byl boj. Je něco co bych ještě mohla zkusit a třeba vám pomohlo?
Za chvíli mi ruce už odpadnou🙏🏻🤦🏽‍♀️😂
Děkuji!

areh
9. říj 2021

Předevčírem už jsem tady taky brečela, co mám dělat s ročním synem. Uspávání je horor. Usinal u kojení, teď mi už u kojení skoro neusne. Převaluje se, přečí, je ospalý. Uspávám běžně hodinu. Bohužel ho porovnávám se starším synem, který je přesně to dítě - přečíst pohádku, dát pusu a spí. Na mladšího jsem zkoušela stejné postupy - nefungují. Asi pomůže jen čas. Jestli uspáváš na rukách, nemůžeš u toho sedět na posteli?

emamir
9. říj 2021

Radu tedy nemám,ale řešíme stejný problém.🙈😂 Syn 10m a neusne jinak.

gbp
9. říj 2021

ma vlastni postel, uplne nizkou, nejdriv mela jen matraci na zemi, abysme to zkusily. lehnem, dam prso, usne, odkulim se. rozhodne s ni nesmim hybat, zakryvat, odejit v naproste tichosti! z dvouhodinoveho uspavani a pokladani na 3x do postylky mam 15 minut! ta postel byl muj nejlepsi napad od jejiho narozeni! 😄 kdyz si da mliko a nespi, normalne delam ze spim 🤭 nebo rozsvitime a ona si neco dela, prohlizi knizku nebo tak. pak to zkusime znovu, kdyz je protivna. proste ji neuspavam, kdyz se ji zrovna nechce, je to k nicemu.

eithelwing
9. říj 2021

Dcera usinala na ruce, tam jsem ubírala velmi pomalu, nejdřív jsem se přestala pohupovat. Ze stoje přešla do sedu, pak jsem zkusmo odkládala a brala zpět, až jsme se dopracovali k drzeni za ruku.

Syn má 16 měsíců a spí jedině u prsa. Ruce by mi upadly, má 12 kg, navíc se při přenosu vždy budil. Takže teď uspavam na zemi a když jdu do postele, beru ho k sobě. Jako .. nadšená úplně nejsem, teď se navíc budi klidně co 20 minut, ale nemám odvahu něco měnit. Rostou mu zuby, chytl zelenou rýmu.
Takze zamerila bych se spíš na kojeni vleze, pokud je to možné.

merope
9. říj 2021

Tak popisované se dělo taky. Zvláště co se naučil vylézat z postýlky. Zjistila jsem, že nejefektivnější bylo přehodit si denní režim a chodím prostě spát s ním - oba kolem desáté večerní. Prostě zhasnu, chlap je v jiném patře v kanceláři, já jdu do postele a hotovo. Řeknu, ať si dělá co chce, že já jdu spát - zpravidla usne pak už bez problémů (nebo to neřeším 😀 ).