Jak odbourat noční buzení u chlapečka 15 měsíců?

jajda2011
7. říj 2015

Ahojte chtěla bych se poradit. Máme 15 měsíčního chlapečka, který ať usne večer v 6 nebo v 9 tak se v noci budí a vstane brzy ráno. Má před spaním 200 ml UM pak jednou v noci a ráno. Nevim jak to udělat aby spal celou noc nebo třeba tak brzy nevstával. Nemáte někdo nějakou radu?
I

andelka
7. říj 2015

Můj byl v tom věku to samé,nezavisle na tom kdy šel spát vstával po 5 h. Oba kluci byli takoví.
Jenže u nás se v noci kojilo takže stačilo zrušit noční kojení,nechat večer a ráno a spal vetsinou celou noc.
Ale občas se budí pořád,z různých důvodů, chce curat,napít,přikryt.. Děti no.

libara
7. říj 2015

Mám 16 měsíční holčičku. Stále se jí mění spaní. Teď usíná mezi 22-23 h na gauči u televize. Do ložnice nesmíme vkročit. Po usnutí ji přenesu do postýlky. Tak třikrát do měsíce vydrží spát až do rána. Jinak se tak kolem druhé hodiny ranní vzbudí a bereme ji k nám do postele. Potom záleží na dobré či špatné noci a okolnostem kolikrát budeme plakat. K prvnímu synovi jsem vstávala do 2,5 let..teď chci být ale optimista....snad to tentokrát nebude tak dlouho. Některé děti hold spí...jiné ne. Vydržte, stejně nic jiného nezbývá 😀 jsme UM a během noci jí tam maximálně napít čaje.

blahova_andrea
7. říj 2015

@andelka a jak jsi zrušila to noční kojení? u nás nic nezabírá. ječí na celý město, že to pomalu vysklí okna a ničím jiným než prsem se neutiší. je jedno jestli to já vydržím půl hodiny nebo hodinu, ona vždy vydrží dýl a vyhraje 😅 chlap špatně nese i pět minut řevu, takže praktikovat drsné odnaučování s řevem delší dobu si nemůžu dovolit ☹

andysebesta
7. říj 2015

Chce to svuj cas,ovlivnit se to neda.je jeste malickej😋.nam se takhle nejstarsi budil do dvou let a usnul pak uz jen u nas.prostrednimu to trvalo temer do tri.chce to vydrzet😊😊😋

andelka
7. říj 2015

@blahova_andrea prostě jsem mu nedala. Řev byl,ale chlap to přežil a starší dítě bylo u babičky. Druhý den se vzbudil až po půlnoci, trochu to zkusil,nedostal,tak usnul. Treti noc spal až do rána. Odvahu jsem na to sbírala tři měsíce. Věděla jsem že když ustoupim a nevydrzim,tak to ještě zhorsim. Žádné pokusy,prostě rozhodnout se a vydržet. Pomohlo nám to všem,konečně se vyspat.
Jo a sousedům jsem to řekla předem,že budem rušit noční kojení, ať jsou chapavi.
Já byla na konci sil,buzení x krát za noc a vstávání v pět se dlouho vydržet nedá.

blahova_andrea
7. říj 2015

@andelka tak to jsi měla štěstí, že to šlo tak rychle. já byla už taky rozhodnutá, ale ani po týdnu žádný super efekt nekonal a dýl to prostě vydržet nešlo ani s chlapem. ten to snad bere jako naschvál proti němu. o tom, že to ruší staršího nemluvě. nemám bohužel ty dva chlapi kam vyhodit, aby tu malá ječela jen mě 😅 já ani nepotřebuju, aby spala celou noc. taky to neumím 😅 ale kdyby se kojila třeba jen jednou nebo 2x, byla bych spokojená.

ninive211
7. říj 2015

Taky mě časem čeká odnaučení toho nočního kojení a nevím nevím, jak to dám. Nyní už kojím opravdu jen v noci a občas ráno, mlíčka už moc není, tak někdy i tak už musím přidat navíc i UM - jenže večer a ráno flašku s UM v pohodě vezme,ale jak je v noci rozespalá, tak ne a mlátí kolem sebe rukama a uklidní ji jedině to prso. V pátek jí je rok.

terezas4
7. říj 2015

@jajda2011 snad žádné dítko nespí celou noc bez probuzení, něco hezkého k počtení tu http://www.prosimspinkej.cz/

zazana81
14. zář 2016

Ahoj ženy, obnovuji tuto diskusi. Mám 15 - ti měsíčního kluka a vypadám jak zombie. Každou noc třeba I 7 x vzůru, pak budíček v 6 hodin. Pak začnu vychystávat do školy svojí prvňačku, do toho on protivný, protože je "světe div se" nevyspalý.... Jak to změnit ? O víkendu s ním zkusil spat chlap, vzbudil se mu dvakrát a trvalo třeba hodinu, než znovu usnul. Další noc se mnou zase 7 x vzhůru ... Tak nevim...

jajda2011
autor
14. zář 2016

@zazana81 No my dosud vstáváme v noci na mlíčko asi to chce čas. A kojíte?

zazana81
14. zář 2016

@jajda2011 Kojím. Mě by nevadilo vstát 2 x, nakojit a zase spat, to mi přijde normální. Ale vstávat 7 x, z toho třeba pak jednou nemůže usnout a trvá to hodinu a půl, než znovu usne - v podstatě jsem celou noc vzhůru a to se fakt nedá. Navíc mám ještě dceru, které bych se ráda věnovala a byla pro ní máma a ne chodící zřícenina .... Kolem mě je spousta mamin s miminy, které jim prospí od začátku celou noc ... Nechápu ...