Ahojte chtěla bych se poradit. Máme 15 měsíčního chlapečka, který ať usne večer v 6 nebo v 9 tak se v noci budí a vstane brzy ráno. Má před spaním 200 ml UM pak jednou v noci a ráno. Nevim jak to udělat aby spal celou noc nebo třeba tak brzy nevstával. Nemáte někdo nějakou radu?
I
Mám 16 měsíční holčičku. Stále se jí mění spaní. Teď usíná mezi 22-23 h na gauči u televize. Do ložnice nesmíme vkročit. Po usnutí ji přenesu do postýlky. Tak třikrát do měsíce vydrží spát až do rána. Jinak se tak kolem druhé hodiny ranní vzbudí a bereme ji k nám do postele. Potom záleží na dobré či špatné noci a okolnostem kolikrát budeme plakat. K prvnímu synovi jsem vstávala do 2,5 let..teď chci být ale optimista....snad to tentokrát nebude tak dlouho. Některé děti hold spí...jiné ne. Vydržte, stejně nic jiného nezbývá 😀 jsme UM a během noci jí tam maximálně napít čaje.
@andelka a jak jsi zrušila to noční kojení? u nás nic nezabírá. ječí na celý město, že to pomalu vysklí okna a ničím jiným než prsem se neutiší. je jedno jestli to já vydržím půl hodiny nebo hodinu, ona vždy vydrží dýl a vyhraje 😅 chlap špatně nese i pět minut řevu, takže praktikovat drsné odnaučování s řevem delší dobu si nemůžu dovolit ☹
Chce to svuj cas,ovlivnit se to neda.je jeste malickej😋.nam se takhle nejstarsi budil do dvou let a usnul pak uz jen u nas.prostrednimu to trvalo temer do tri.chce to vydrzet😊😊😋
@blahova_andrea prostě jsem mu nedala. Řev byl,ale chlap to přežil a starší dítě bylo u babičky. Druhý den se vzbudil až po půlnoci, trochu to zkusil,nedostal,tak usnul. Treti noc spal až do rána. Odvahu jsem na to sbírala tři měsíce. Věděla jsem že když ustoupim a nevydrzim,tak to ještě zhorsim. Žádné pokusy,prostě rozhodnout se a vydržet. Pomohlo nám to všem,konečně se vyspat.
Jo a sousedům jsem to řekla předem,že budem rušit noční kojení, ať jsou chapavi.
Já byla na konci sil,buzení x krát za noc a vstávání v pět se dlouho vydržet nedá.
@andelka tak to jsi měla štěstí, že to šlo tak rychle. já byla už taky rozhodnutá, ale ani po týdnu žádný super efekt nekonal a dýl to prostě vydržet nešlo ani s chlapem. ten to snad bere jako naschvál proti němu. o tom, že to ruší staršího nemluvě. nemám bohužel ty dva chlapi kam vyhodit, aby tu malá ječela jen mě 😅 já ani nepotřebuju, aby spala celou noc. taky to neumím 😅 ale kdyby se kojila třeba jen jednou nebo 2x, byla bych spokojená.
Taky mě časem čeká odnaučení toho nočního kojení a nevím nevím, jak to dám. Nyní už kojím opravdu jen v noci a občas ráno, mlíčka už moc není, tak někdy i tak už musím přidat navíc i UM - jenže večer a ráno flašku s UM v pohodě vezme,ale jak je v noci rozespalá, tak ne a mlátí kolem sebe rukama a uklidní ji jedině to prso. V pátek jí je rok.
@jajda2011 snad žádné dítko nespí celou noc bez probuzení, něco hezkého k počtení tu http://www.prosimspinkej.cz/
Ahoj ženy, obnovuji tuto diskusi. Mám 15 - ti měsíčního kluka a vypadám jak zombie. Každou noc třeba I 7 x vzůru, pak budíček v 6 hodin. Pak začnu vychystávat do školy svojí prvňačku, do toho on protivný, protože je "světe div se" nevyspalý.... Jak to změnit ? O víkendu s ním zkusil spat chlap, vzbudil se mu dvakrát a trvalo třeba hodinu, než znovu usnul. Další noc se mnou zase 7 x vzhůru ... Tak nevim...
@jajda2011 Kojím. Mě by nevadilo vstát 2 x, nakojit a zase spat, to mi přijde normální. Ale vstávat 7 x, z toho třeba pak jednou nemůže usnout a trvá to hodinu a půl, než znovu usne - v podstatě jsem celou noc vzhůru a to se fakt nedá. Navíc mám ještě dceru, které bych se ráda věnovala a byla pro ní máma a ne chodící zřícenina .... Kolem mě je spousta mamin s miminy, které jim prospí od začátku celou noc ... Nechápu ...
Můj byl v tom věku to samé,nezavisle na tom kdy šel spát vstával po 5 h. Oba kluci byli takoví.
Jenže u nás se v noci kojilo takže stačilo zrušit noční kojení,nechat večer a ráno a spal vetsinou celou noc.
Ale občas se budí pořád,z různých důvodů, chce curat,napít,přikryt.. Děti no.