Ahoj maminky ,jak oblékáte vaše roční děti v tomhle počasí ?
Punčochače teplejší leginy tričko s dlouhým rukavem, mikinu, bundu, teplé ponožky, capáčky a čepici. Buď v kočárku má podzimní fusak nebo teplou deku a ještě má rukavičky tenký, bo je ma zachvilku úplně studené.
Body s dlouhým rukávem, teplejší teplacky, tlusté ponožky, capacky, tenkou čepici a nakrcnik, mikinku. A v kočárku je zakryty nepadaci dekou, zateplenou. A podle aktuální teploty buď tu mikinku slabší nebo teplejší a dekou zakrýt jen do pasu nebo až pod bradu i s rucickama dovnitr.
Já dávám, body,zateplené teplacky, ponožky a boty a teplou mikinu a v kočárku má fusak plus teda cepku. Tchyně má pocit že malého málo oblékám a proto má rýmu ....jinak máme tady 10- 15 stupňů. Sama mám tílko a lehkou mikinu a zima mě není
@lidija1234 Já dávám bodyčko, merino kalhoty a svetřík a čepičku. Má zimní fusak. A čepku má témeř vždy zpocenou. Ale je mi divné ji čepičku slabou nedat. Asi mám záhřevné dítě 🤷🏼♀️
Záleží jestli ráno nebo odpoledne :D ráno dám mikinu, teplou bundu, legíny a strčím do fusaku, odpoledne lehčí mikinu, vestu, punčocháče a nějaké lehčí kalhoty přes to a do kočárku lehčí deku.
No... Ja mam osmimesicniho. Casto vyrazime rano a vracime se odpoledne a k tomu mam ruzne kombinace kocarek-nositko-lozeni, protoze musime se starsi na hriste a bejby proste odmita sedet v koute, takze tocim furt dokola Outlast, abych moc nemusela premyslet kdy mu je teplo a kdy zima. Smyk body+tensi kabatek, strampliky/tenke leginy + smyk teplacky, ponozky, capacky. Ve kocarku tenky fusak (zen uz je bez outlastu, nejaky takovy "dekovy"), pripadne deku. V nositku rozeply kabatek a na zemi natahnu navic jenom tenke softshellove kalhoty. Outlastovou kuklu.
@lidija1234 strample, tepláky, body a mikina, tenčí bunda, nebo strample, body softshel kombinéza. Záleží jak je. Na sluníčku mame i 18-20, takže někdy nedávám strample, ale dam teplejší kalhoty a nebo nedávám mikinu, rozhodují se pocitově, protože malá běhá, tak nemusí být navlečená.
Na tchýni se vyprdni.
@lidija1234 já se řídila radou o vrstvu víc, než mám já sama. A do toho se počítá i ta deka. Roční dítě už může capat a zahrát se, když jen sedí, je to jiné a jak píšou ostatní, tady je ráno 6 a odpoledne 24, takže to je taky důležité. Zkus venku vždy sáhnout na zatylek a pod čepičku, nemělo by být zpocene, ani studené.
U nás se bylo včera v tričku a slabé leginy plus boty. Když je kolem 15, má boty, slabe leginy, body s krátkým rukávem, slabou mikinu, a občas přidám vestu a čepici dávám díky čepici ji je tepleji.
@barmil ne každý roční dítě chodí, to je přežitek. 🙂
@me_druhe_ja psala jsem muže a že pak to je jiné, než kdy jen sedí. Stačí číst, ne hledat, na čem zas někoho zkritizovat.
@lidija1234 tak teda ted jsem se utvrdila, ze moje dite (4 mesicni) oblekam asi fakt malo ....ani cepicku zatim nedavam..prijde mi teplo ...ale asi to teda prehodnotim.... 🙃
@lidija1234 punčocháče, rolák nebo lehká mikina a na to podzimní zateplená softshelova kombinéza, capáčky zateplené do kočárku a teplejší čepice. Máme tady 5-10°C někdy fouká, někdy prší. Ještě má podzimní fusak. Až bude 0° tak začnu dávat zimní kombinézu a zimní teplý fusak.