Ahojky holky , chci se zeptat sice je to možná trošku primitivní otázka 😄 ale chci se zeptat. Naše princezna se nám narodí začátkem ledna 🙏 a už jako mám nakoupeno nějaký ty kombinézky chlupatoučký ale vůbec nemám představu jak ji vlastně budu oblékat 😄 můj první syn se narodil v létě tak to bylo jasný ve 30 stupňů. Ale takhle maličký miminko v minusech někdo mi říká že ta chluoatoucka kombinézka stačí a samozřejmě pod to body s dlouhým rukávem punčošky mikinku leginky a samozřejmě do fusaku zimního ale já si furt rikam jestli ji v tom nebude zima jestli třeba nepořídit ještě zimní kombinézku s kožíškem , jak jste to měli vy s vašemi mikinkami?
Body, overal, mikinu/flizku/svetr, cepici a tlusty ponozky pres overal a takhle do fusaku. Kdyz foukalo nebo mrzlo, tak jsem zvedala boudu a natahovala takovy ten latkovy kryt pres kocar s fusakem. . Jeste rukavice/navleky, pokud by trcely rucicky cen z fusaku. Ale ja mela prvni mi.ino spici pouze v kocaru, takze kdyz po vyjezdu ven prestalo rvat a usnulo, tak jsem ho zababusila do fusaku. Jo a nej vychytavka byla, az teda pozdeji, na nekolikahodinove peochazky a celodenni vylety v mrazech, do kocaru pod fusak dat bud ovci chlupatou kozesinum nebo treba karimatku(ustrizenou na miru kocaru), aby nebyla zima odspoda.
@lucieleonek mam dceru narozenou v lednu. Davala jsem body, dupacky, mikinu a flisovou kombinezu. Do toho jsem mela fusak BJÄLLRA OF SWEDEN ktery je do -10 stupnu. Zima ji nebylo.
@prejeta_zaba a i kdyz mimino vyndas, tak tech par minut v pohode zvladne. Normalne jsem venku i prebalovala, takze mely mimca na chvili v mrazu i holy zadek😅. Kdyz bylo potreba nakojit, vyndavala jsem je z kocaru i s fusakem.. prvni se narodila na silvestra a druhy koncem rijna. S miminama je zima v pohode, s rocnima to je horsi😅
Jestli máš tu chlupatou zimní kombinézu, tak stačí, miminka rostou jako z vody, je zbytečné v té malé velikosti 56-62 kupovat více jak 1 kus tohoto. Bude v kočárku, zimní fusak, na to třeba ještě i deka a kryt na kočárek a dobrý, spíš mu bude horko až až. U čerstvého novorozence se stejně nedoporučuje vůbec ven chodit, když by bylo méně jak -5 stupňů. Než vám skončí šestinedělí, největší mrazy budou pryč (pokud nebydlíte na horách)
Dcera se narodila 6.1.
Novorozenec správně pod -5 st. Se vubec nemá brát ven. Já nikam nechodila max k doktorce na kontrolu. Malou jsme měli v bodýčku, polodupky a v takovem teplejším overálku (né ty teplé chlupaté) a zavinovačka do auta. Samozrejme čapku, rukavičky a krém na obličej proti mrazu. Když doktorka řekla, že už mužeme, tak jsme chodili na prochazky. Byla v zimnim fusaku v teple mikince , body, čepla, rukavičky. Skvělé je obleceni z merino vlny. Kombinézky atp jsme v podstate nevyuzili. Dneska to prodavam všechno netknutý. Vyhozene penize to byly. Ale zalezi proste celkove na počasí. Nejlepsi je proste vrstvit a vrstvit. Takze spíš nez kombinezky a overaly jsou podle mě bundička, mikinka, kalhoty, punčochy…..atd atd. Ať se to da proste vrstvit. Šahneš za krk a hned vis jestli je horko nebo zima. Takze se dá proste vrstva ubrat/pridat.
Moc děkuji holky za vaše rady/typy . Určitě vím že pod -5 nikam chodit nemáme, já jen aby mala až někam půjdem na procházku jelikož mám ještě 2 a půl letého synka který nevydrží moc doma😄 tak aby nebyla ziminka naší v kočárku tak děkuji holky 😊
@lucieleonek mám zimní dceru… a upřímně jsem dodnes nepochopila k čemu ty zimní kombinezky pro mimca jsou (samozřejmě jsme měli koupenou že, sle nikdy nepouzita) 🤣 nacpat ji v tom do fusaku, upece se.. měla bodycko, leginky, plysovej overal a fusak .. akorát … za me byl super na zimní dite fusak do vejce ..na ten jsek došla náhodou 🤣
Já mám lednovou dcerku a ctím pravidlo aby měla o vrstvu víc než máme my, poprvé jsem o tom slyšela u dětské. Prvních 14 dní nesměla vůbec ven protože měla porodní váhu pod 3 kg. Jinak měla punčochy, bodynko, teplacky, mikcu a buď teplý overal nebo kombinezu, čepičku a rukavičky a fusak
Mám jednoho syna narozeného na konci podzimu a obléhala jsem body, mikinu, chlupatou kombinézu, fusak. V případě, ze bylo nějak extra vlezlo, fusak jsem ještě zabalila do deky. Stejně mimino z korby v takové zimě nevyndáváš, udělá se tam mikroklima a není potřeba nějak extrémně navlékat. Nevím, co přesně je myšleno zimní kombinézou…to asi ležící dítě nevyužije, nějaké nepromokavé zimní věci, ne? Spis bych to nepřeháněla, ať se naopak nezpotí nebo nepřehřeje.