Jak obléct novorozeně?

lilien282
23. říj 2023

Dobrý den, prosim o radu… jsem prvorodička a strašně bojuji s tím jak obléct 2 týdenního mimiska ven… u nás je kolem 12 stupňů a sluníčko… Dávám bodíčko s dlouhým rukávem, tepláčky, bačkurky, chlupatý kabátek, teplou čepici a dalm ji do zimního fusaku… jen prostě váham jeste nedat jen teplí overálek a fusak od jara do podzimu nebo ho nechat v tom zimním…
prosím můzete mi nekdo poradit?

vanea
23. říj 2023

Mám 2m miminko, také je teď cca 12st a slunce. Malá má dlouhé body, tepláčky, silnější ponožky a slintáček ke krku (teplý), lehkou čepičku. Na tom má fleecový overal s kapucí se zakrytými ručkami i nožkami a takto jde buď do šátku na mě (šátek je vlastně další vrstva), nebo pak do kočárku do fusaku (zatím podzimní, zimní vytáhnu až bude okolo 0st). Novorozence bych oblékla stejně, s sebou bych pro sichr vzala ještě deku. Myslím, že je jí akorát, za krčkem je teplá a není zpocená. Ruce i nohy má vždy teplé.

malytlustyhroch
23. říj 2023

Nam v porodnici, osm let zpet, radili, ze ma byt mimino teple na hrudnicku a nema byt spocene za krkem... jestli to je nejspravnejsi a nejpolehlivejsi mereni tepelneho komfortu mimina nevim, ale mela jsem pocit, ze to funguje.

cilkat
23. říj 2023

Moji kluci by se v tom upekli... ale já vždycky děsila okolí polonahejma dětma.

veroniqess
23. říj 2023

Zimní fusak jsem dávala až když byla nula a méně a i do něj jsem dávala miminko jen v mikině.

Já bych dala na body, dupačky, nějaký chlupatý overal, čepici a deku, nebo podzimní fusak.

uzivatelkapetra
24. říj 2023

Sahej na týl, když si nevíš rady

krisstina93
24. říj 2023

Hele každé dítě je jiné, někdo je zmrzlý, moje děti jsou horkokrevne po mě, ty by se teď v zimním fusaku upekly i kdybych je tam dala nahé. Možná tak po ránu, když je na nule, ale když je 12 stupňů (u nás bylo včera odpoledne tak 17) tak bych dala jen nějaké body, punčochy a nějaký podzimní chlupatý overal a podle potřeby prikryvala dekou. Jak oblikas ty, jsem oblikala dceru v únoru, když byla novorozenec. Musíš sahat dítěti za krk, jestli není studené, nebo naopak spocene, tak je to ok.

andreacantu
26. říj 2023

@lilien282 mam listopadove miminko, davala jsem ji body s dlouhym velurovy overalek na zip teple ponozky rukavicky, teplou cepicku a overalek takoveho medvidka z HM a zimni fusak. Spocena nikdy nebyla kontrolovala jsem jestli ma za krkem ok. Kdyz vylezlo slunicko tak jsem ji fusak trochu pootevrela.
Kdyz bylo tepleji v prosinci par dnu tak jsem ji dala body s dlouhym polodupacky ponozky rukavice cepicku a zase ten overal z HM do zimniho fusaku.

prejeta_zaba
26. říj 2023

Takhle jsem oblékala mimino v zimě. Je teplo, nefouká. Buď nedávej ten tlustý overal a nebo fusak. Oboje dohromady je kombinace na mrazy. Teď jen nějakou mikinu a nebo tenký overal a zavinovačku/jarní fusak.