Jak obléct miminko do 20 stupňů? Čepička?

ilolove
31. bře 2021

Ahojky,
asi je to hloupé se takto ptát, no bohužel jsem ještě neznalá 😂
Jak mám obléct miminko, když je takové počasí jako dnes? Máme tu 22 stupňů ve stínu, a pro mě je novinka obléct miminko jinak než v kombinéze😃
Máme 2-měsíční holčičku, a zatím byla zima, proto vlastně nevím co jí obléct.
Dnes jsem dala dlouhé body, tepláčky, ponožky, čepičku a mikinku, do toho ještě lehčí dečku.
Trochu se bojím, abych ji nepřehřála, hodně kroutím hlavou nad čepičkou. Podle mé maminky je to jen pověra starší generace, obvzlášt, když nefouká a má i kapuci. Ja ji pry nemivala a nikdy nebyl problém (Není to tak dávno, co jsem také ležela v kočárku)
Já doufám, že jsem to vychytala, ale holt, člověk má pořád strach a je úzkoprsý 😁 Na krku se mi zdá horká pořád 😆

leeeeeena
31. bře 2021

@ilolove ahojky....ja mam tohle již za sebou a říká se,že dítě se má oblékat i podle toho jak je Tobě v takovém teple 🙂 Když měl malý dva měsíce a bylo cca 22°C Tak měl jen dlouhý rukávek a nějaké delší kalhoty 🙂 čepičku jsem dala jen lehkou látkovou🙂 ale každá maminka to dělá jinak,těžko se v tomto radí🙂
Lehkou deku případně kočárek také uveze ;)

rebe
31. bře 2021

Miminko se nehýbá, tudíž se nezahřeje pohybem, proto se říká, že by mělo mít o jednu vrstvu víc než ty. Pokud dáváš dku, je to právě ta jedna vrstva, takže jinak miminko oblékni stejně jako sebe. S čepičkou je to opravdu otázka názoru, tělo se hodně ochlazuje temenem, takže brzy zjara je ještě vhodné miminku chránit, ale v kočárku nefouká a většina mikin má kapucu. Je to tedy jen na tvém pocitu, určitě se nemusíš bát, že ti miminko bez čepičky nastydne ani že se v tenké bavlněné čepičce přehřeje.

cilkat
31. bře 2021

Pokud je v kočárku pod dekou, nefouká na ni, klidně bych nechala jednu vrstvu (dlouhé body + teplačky + ponožky, bez mikči) + tu dečku. Po pravdě čepičky moje děti nenosily skoro nikdy. Oba jsou teda hodně vlasatí, ale čepice jim furt padaly do očí, strhávali si je... takže čepice nosí fakt jen když mrzne a nemocnější mi kvůli tomu nepřijdou. Spíšš bych asi už hledala nějaký klobouček na léto (stínící, ale vlastěn i hřeje, že)

merope
31. bře 2021

Můj drobek zase čepičku nosí rád. Standardní oblečení je teda sněhule, čepička a bunda, ale to mu trošku redukuji 😀. Dneska "chudák" ani tu čepičku nedostal. Nicméně jako drobek do kočárku vždycky.

klokanka31
31. bře 2021

@ilolove Ahojda já mám 10 měsíční, a taky jsem si dneska lámala hlavu jak malou odpoledne obléknout, protože celou dobu ostré slunce a hrozný vedro. Tak jsem jí nakonec měla jen v bavlněném overálku, v čepičce se potila.

anet_98
31. bře 2021

Já většinou sleduju malého jak se cití on sám. Když má červené tvařičky, je mu vedro, když má studele ručičky (celé) je mu zima. Takže se to snažím vždy vyladit 😊 tedkon dávám dopoledne jen kalhoty, ponožky, body a mikinu, teplejší háčkovanou čepičku + dávám do fusaku. Od poledne až do snižování teploty nechávám lehčí čepičku, body a kalhoty + dám ho do fusaku, ale nezapinam, jen dám kolem něj

keksik002
31. bře 2021

Body s dlouhym tukavem, teplacky a na slunci neco jako kloboucek, nebo platena cepka ;) do kočárku sebou deku

ivis_b
31. bře 2021

Ja dneska dala bodycko, teplaky, slabou mikinu (ale mela ji rozepnutou), cepici jsem sundala, bylo teplo. Pres nozky deku.