Jak nemuset dlouho uspavat novorozeně?

20. dub 2021

Moje první novorozeně bylo hodné, ale tak nějak se mu špatně usínalo. V kočárku neusnula skoro nikdy. V nosítku taky ne, takže jsem často nosila na rukách. Protože se narodila poměrně malinká, musela jsem ji každý tři hodiny první měsíce budit. Nakrmila ji a málokdy usnula hned. Když jsem ji položila do postýlky, tak většinou plakala a já se naučila chovat a nosit, dokud neusnula..... Brzy se mi narodí druhé dítě. A teď mi poraďte jak na to, abych pořád nemusela nosit. Máma, sestra i kamarádka mi totiž řekly, že na to nošení jsem si dítě naučila v sama a ze když nechci aby se to opakovalo, tak ze proste na to to dítě nemám učit. Já jsem si vždycky myslela..že o "naučení" to není a ze tohle se nedá ovlivnit, ale pravděpodobně jo. Tak jak na to mám jít? Ráda bych v noci totiž trochu spala a měla ve dne energii i na to starší dítě, ale jestli zase budu muset pořád nosit, tak budu hrozně nevyspalá a to asi znova nedám .....

me_druhe_ja
20. dub 2021

Moje první dítě je zlatý ohledně spánku: až na první asi měsíc a půl než si to sedlo jsem nakojila, položila do postýlky s dudlíkem a spal. V noci i přes den. V kočárku spal i tři hodiny. V noci taky pěkně - první celou noc dal kolem 5m.
Druhý dítě je šílený: má brutální problémy s usnutím a není schopno spát delší časový úsek v kuse. Všechno ji vzbudi. S uspávánim bojuju. Přes den zabírá babybjorn a zvuk vysavače nejvíc. V noci s ní spím a kojím v leže, jinak si to nedovedu představit - je nepřenositelná do postýlky (se jí dotknes a je vzhůru). A nechce dudlík.... Taky bych ráda nějaký tipy.😀

lenerka1
20. dub 2021

Každé dítě je jiné, druhátku může stačit jen nakojit a usne si samo, tak to řešte, až se nějaký problém objeví. Ano, dítě se v bříšku 9 měsíců nosí, pohupuje, natřásá, v okamžiku narození už na nošení naučené prostě je. No a po narození ho můžeme honem učit usínat jinak někdy za cenu slziček nebo to nějakou dobu vydržíme na úkor sebe. Kašlete na rady okolí, udělejte si to tak, jak to bude vyhovovat vám a vašemu miminku (spokojeně spíme v posteli s pětiletým a dvouletou a okolí se taky snaží radit, nám to ale vyhovuje). My jsme houpací, ale v noci dětem stačilo přitulení a prso, takže těch 10 minut, než se nakojili a přebalili, jsem se ani nestačila probudit a už jsme zase spali, uspávání přes den bylo jedině houpáním na rukách nebo v šátku, u prvního musel být zapnutý bílý šum.

malenka3
21. dub 2021

Mám dvě děti, každý je na uspavani úplně jiné. Myslím, že budeš ráda, když najdeš způsob, jak ho uspat co nejlíp, ale to má každé dítě jiné, bude to metoda pokus - omyl. A pak je taky pravda, že řada dětí má ty spánkové režimy proměnlivé. U nás skoro co 3 měsíce změny. Chvíli uspávání v nosítku, chvíli u prsu, chvíli v posteli.
Jediné, na co bych se připravila, koupila nosítko / šátek, to se ti kvůli druhému bude hodit. Někdo si chválí hačku. Ale jak to vyjde u vás, zjistíš, až se narodí. Už jen kojení může pomoct, ale to teď nemůžeš vědět, jestli kojit budeš.
Jinak u prvorozené jsem celkem i spala. Mladší je rok a půl a já od narození nespala víc než 3 hodiny v kuse 🙈 se spánkem je na tom tragicky.

princeznamiu
21. dub 2021

Od kamaradky mam doporucenou tuhle knizku: https://www.martinus.sk/?uItem=297447

zmrzlinka
21. dub 2021

Novorozenec se nedá rozmazlit a nebo " naučit" na ruky.Je to maličké miminko ,které potřebuje maminku.Misto toho ,aby Tě podpořili a slíbili pomoc ,tak Ti dávají takové " super" rady.
Neboj po porodu si nějak poradíš a uděláš si systém,aby byli obě děti spokojené.Ja jsem měla druhé dítě hodně ubrecené.....tak jsme rozložila gauč a mladší jsem měla na prsu a se starším jsem hrála hry nebo něco stavěla nebo jsme četli...Bude to dobrý.Zvladnes to 💙💙💙

petrasipkova1
21. dub 2021

To je blbost, myslím, že nikdo by neučil na chování spokojené dítě, které se nakojí a spíí. Prostě konáme podle toho co dítě vyžaduje, pokud pláče, je to jasný signál, aby ho maminka vzala k sobě, je to příroda. Pak je tady ještě proud dřívějších doby zadupat tyto přirozené projevy a proto někdo cvičí děti že ne, maminka nepřijde když potřebuješ. To je dle mého strašné, než mu dát najevo ano zapláčeš, potřebuješ maminku z jakéhokoliv důvodu a maminka tady bude pro tebe, protože tak to má být. A takhle to mám já, děti jsem měla našátkované jak potřebovali a hotovo. První dcera zase ráda spala v kočárku, ale jen za jízdy, takže jsem chodila na parádní procházky. Ale rozhodně jsem ji na to neučila, jen jsem konala podle toho co potřebovala.

jako_mala_holka
21. dub 2021

Je to blbost, že jsi ji na to naučila... Pak se nedivím, že jsou ty matky tak vyjukané (včetně mě na začátku) , když dostávají takové super rady... Dej na svoje pocity a bude to ok, každé dítě je jiné 🙂

vikaleo
24. kvě 2021

Poslete mi sz - zkusila bych Vam poradit. Zabyvam se detskym spankem.