Jak naučit syna na nočník?

simina9111992
8. dub 2019

Ahoj prosim o radu, muj dvoulety syn se uci na nocnik. Slo mu to opravdu hezky, je to cca tyden co ho to ucim. Posledni dva dny uz se vubec nepocural, rekl si o nocnik a pekne se vycural a potom dostal bonbon jako odmenu. Zacal delat to, ze aby dostal bonbon jen si ucvrkl do nocnika a zachvili zase, ale do slipu uz se nepocural. Dneska ale od rana se zase pocurava. Nocnik se mu ani jednou nepovedl, a ucvrkava po troskach, tak ted nevim jestli nema zanet ale teplotu nema ani neplace bolesti. Nebo nevim co tim zamysli, ze jen ucvrkava, mozna ze chce ty bonbonky, ale zase proc se poradne nevycura kdyz uz musi mit poradne plnej m. mechyr

hezz17
8. dub 2019

Řekla bych špatně zvolena taktika ☹

olga_
8. dub 2019

@simina9111992 Čůrání není něco, za co by měl dostávat odměnu. Je to fyziologická potřeba a on musí pochopit, že čůrá, protože cítí, že má tu potřebu čůrat, ne protože má potřebu cucat bonbón...

sudylichozrout
8. dub 2019

@simina9111992 jak psaly holky, byla chyba ho motivovat bonbony. Ostatne, proc davat dvouletemu diteti vubec nejake sladkosti? Zbytecnost, akorat mu zakladas na blby navyky ve stravovani. Na nocniku se neji a vykonana potreba se muze odmenit pochvalou, zatleskanim, ale ne jidlem. Nech to ted uplne spat a zkus to znovu treba za dva mesice. Aby odvykl metode odmenovani.

simina9111992
autor
8. dub 2019

Asi jo,mate pravdu, myslela jsem to dobre, ze dostane odmenu, ale jinak mu bonbony vubec nedavam, tak jsem ho talhle uplacela, coz se mu samozřejmě zalibilo.. Pliny mu znovu davat nechci, to bych mu pletla hlavu.. Je chytry a pekne mluvi, zkusim mu zkratka vysvetlit, ze bonbonky uz ne a zůstanu u velke pochvaly a zatleskani a uvidime🙂 kdyz to nepujde, tak ho nevudu stresovat a vratime se k plinam, ale pliny budou az posledni moznost..

cuuza
8. dub 2019

U nás frčí odměna, že může spláchnout 😂

simina9111992
autor
8. dub 2019

@cuuza to je dobrý 👍🏻.. Mne na zachod chodit nechce, jen ten nocnik.. Skoda, ze ten nesplachuje 😁😁

kuliseks
8. dub 2019

@simina9111992 taky se takhle syn po chvili pekneho vysedavani na nocnik k tomu pocuravani vratil. Pak tedy po nejake dobe to pochopil a drzi to proste pekne. Jenze je zase tak zabrany do hrani, ze kdyz mu sama nereknu, at se jde vycurat, tak se po nejake dobe uz pocura, protoze to uz nevydrzi asi ☹ ale rika si aspon pekne na velkou, tak to jsem rada. Ono to chce cas. My jsme se k plenkam predtim vratili no, kdyz se pres den prave zacal zase pocuravat kazdou chvili a zkusili jsme to zas po nejake dobe a slo to. Tak drzim palce

hanih
8. dub 2019

@simina9111992 Určitě bych zrušila bonbony, jak ti radí i ostatní holky. My jsme třeba po úspěšném použití nočníku lepili nálepku. Byla to taková napůl odměna, napůl dokumentace. Pak jsme večer taťkovi ukazovali, které nálepky jsou za daný den a jaký jsme měli úspěch. To, že už to skoro uměl a pak se to zas zhoršilo, je myslím normální. My to taky tak měli - nejdřív pohoda a vypadalo to nadějně, pak bojkot a dlouho se na nočník nemohla ani podívat. Plínku jsme s klidem vrátili a za pár měsíců zkusili znovu.

miri10
8. dub 2019

@hanih my dáváme zase razítka 👍 taky zatím baví a motivuje

cuuza
8. dub 2019

@simina9111992 On se vyčura do nočníku, pak mě důležitě vezme za ruku, dojdeme na zachod, vyleju nocnik a on spláchne. Zatím jen po spaní ráno a odpoledne.

lauricek
9. dub 2019

Urcite zmeniť odmenu. My sme za odmenu tancovali. Trochu ako u blaznov ale dcera mala radosť. A potom sa tešila, že mohla spláchnuť (nočník sme vylievali do záchoda) 🙂 Držím palce

lajochova84
9. dub 2019

@simina9111992 možná to pisatelka myslela tak, jako je to u nás: jdeme spolu vylít nočník do zachodu a pak může splachnout :+)

drakenn
9. dub 2019

My taky vylivali a splachovali..to byla ta nej motivace

simina9111992
autor
10. dub 2019

Dekuji za dobre napady🙂 bonboby jsem uplne zrusila a zacinalo se zase od znova. Plenky jsem nevratila, ale slipy a puncosky byly mokre dva dny nez se udal nejaky pokrok. Ted kdyz se vycura a obcas i vykaka do nocniku tak tancujeme a radujeme se a pak to jdeme splachnout a to ho hrozne bavi. Takze to jde zatim dobre. Snad dospejeme ke zdarnemu konci s plenkami. Zatim teda cura jen do nocniku a na zachod nebo venku vubec nechce, tak snad za mesic dva bude chtit az se otepli. Obcas mi doma taky dela to, ze rekne mamko, curat a dela si jen srandu a ja litam s nocnikem jak blazen.