Prosím o rady a tipy jak naučit půlroční dítě na dudlík.
Po porodu jsme se o dudlík nijak zásadně nesnažili. Syn ho nechtěl a já jsem byla spíš ráda, protože mi víc záleželo na kojení. Jenže teď si dost cucá palec. A tím vehementněji, jak mu rostou zuby.
Dokonce i při uspávání (kojením) pak přestane sát prso a douspí se s palcem v puse.
Brát mu ho nemá moc efekt, protože třeba v noci ho tam strčí bez mé pozornosti.
Mám mu nasadit dlouhý a zašitý rukáv...?
Nechci za další měsíce řešit, že má zdeformovaný palec, patro, zuby, řeč...
Dudlíky jsme zkoušeli silikonové i kaučukové. Značky chicco, mam, sauvinex, nuk.
Takže. Nejaké rady co s tím prosím?
Já si myslím, že nenaučíte, my taky nemáme a máme jich doma asi 25 druhů. Ona si vezme 5 sekund dudlá a pak se s ním chvilku hraje a to je vše
Mamka mi říkala, že jsem si cucala celou ruku (mám i takovou pěknou fotku 😃), tak mi ji strkali do pepře, aby mi to nechutnalo (tím samozřejmě nenabadam, ať to děláte taky..jen 30 let starý tip 😃)
@kachna001 mam strach z toho, ze odnaucit palec je jeste vetsi makacka nez dudlik. A kyticku zkusime, to je dobry tip. I jsem si rikala, jestli dudlik necim potirat na ochuceni... 🤷🏻
@jjasmina to je jak u nas. Do pusy ho vezme, ale spis bych rekla ze jenom pro tu srandu a hrani. :D
@trlik na pepr treba taky dojde, pokud si to casem nevysvetlime. Akorat kde je ta hranice, ze? 3 roky? 4 roky?
Budu doufat, ze to do te doby nejak zmakneme. 😄
Každý zubař vám řekne ze dudlík je hruza , ale stále je lepší než palec !!! Dudlik vzít nejlépe po roce života , je to těžké ano , ale dudlik zahodite . Sestrenky dvera si Duda palec ještě teď v 5...
Dejte mu spis kousatko
Kytku doporučuju!! Všechno jinak flusal. 🙂 Dudlík je super vynález. 😀 a malej naštěstí závislák není.
U nás jsem na to ještě v 9 měsících nepřišla. Ani slavnou kytku nechce 🤦♀️
U nás taky dudlik neprošel.a palec jsme nakonec odbourali ve 3,5letech pred nástupem do skolky...desny ale aspoň ze tak
Seš dobrá, že to vůbec řešíš.. máme v rodině holčičku 5,5 roků maminka palec neřešila a holka s ním usíná doteď, patro i zuby ani nemluvě ☹
Holky, kteréb ste kojily, když vám děti nechtěly pít z láhve, pomohla třeba ta láhev Medela pro kojené děti nebo to budou vyhozené peníze?
Dcera se naučila ve 4 měsících na kytičku, potom měla dudlík do 3,5 let, z toho poslední rok jen na usinani večer a hned jsem ji ho vyndala z pusy. Zuby ma v pořádku. Podle mě když se pak odbourá brzy a na sílu hrozí opět cucani palce.
Mě malá odmítala dudlíky, ale snažila jsem se vytrvat a dávat ji ho vždy v kocarku a autosedacce.Má ho jen tam... Nevyžaduje ho pořád, ale když má tendence strkat do pusy co nemá( kameni, drobky palec tak ji ho dám a je klid- u nás prošel z těch tisíce Avent.
Jen tak pro upozornění, dudlík taky ničí patro a všechny tyhle věci, stejně jako palec.... Jen ten palec zůstane ušetřen 🤷♀️ Každopádně zkus ještě jiné druhy dudlíků, co jsem tak pochytila, tak největší úspěch mívá ten klasický starý s kytičkou... Připrav se ale na to, že odnaučit dudlík může být pěkná makačka, u nás to bylo naopak, dcera z dudlíku přešla na palec... Nejdřív jsem ji nechala, ať se ududá a pak jí ho vytáhla, později jsem jí ho vytahovala už těsně než usla, pak ještě dříve až se naučila si tam ten palec nestrkat vůbec