Dceři je 25m (2roky) Vím že si za to můžu tak trochu sama ale bohužel to bylo na prd již od narození. Dcera když se narodila, vyžadovala být stále na prsu, fakt občas i nonstop... Nevím zda to byl nedostatek mléka, či prostě potřeba ale na prsu byla až do 16m fakt hodně. Byl to i prostředek k rychlému usnutí.Nevadilo mi to, mazlila jsem se k ní a užívala. Nikdy nemalá dudlík.... Přestala jsem kojit ze dne na den (kvůli operaci) a náš spací rituál byl pryč. Malou 14dni měl tatínek a naučil jí na láhev s UM, která se stala další fázi uspávání. Dostala láhev a za chvilku spála. To fungovalo pár měsíců. Pak si dala láhev a chvilku blbla a většinou usnula do hodiny. Já u ní seděla, povídala, zpívala, četla... Před 3 měsíci jsem jí vzala UM (už ho ani moc nepila) tak šlo stranou... Celkově se zlepšuju noční spánek. Ale to uspávání je peklo. Stačilo, že jsem s ní ležela a ona usnula do hodiny ale teď poslední měsíc... Tam jsem i 2h😶😶. I když je unavená... Tak v tý posteli jako by ožije. Problém ale je moje přítomnost. Jedna věc je že mě už prostě nebaví dvě hodiny ležet/sedět ve tmě a čekat co bude. Problém je spíše v tom, že mě odstrkuje a vyhazuje z postele. Pořád mi říká že mám odejít. Když odejdu řve. Přijdu, Sednu k posteli a zase... Jdiii. Odejdu a RĚV. Tohle je to co mě prostě vadí. Když jí v posteli nechám samotnou tak bude rachot. Když si k ní lehnu, bude do mě kopat. A takhle jedeme i ty dvě hodiny v kuse. A já fakt nevím co s tím. Svojí holčičku miluju. Zažil někdo něco podobného? Jak to řešíte 🙁???
A spí ještě přes den? Já tedy nikdy nezkoušela přestat s uspáváním, jsou mu teď 4 a stejně si s ním lehnu, než usne. Ale usínání se mu zlepšilo, když přestal přes den spát, což bylo asi ve 3 letech.
Nezažila jsem to, dcera má jen 10mesicu, uspává v náručí, kdy chodím dokolečka po ložnici někdy i hodinu, ruce mám jak opice. Ale napadá mě, pokud je možnost tedy, jestli by nepomhl tatínek že by tam byl místo tebe? Když tobě říká jdi. Mě to radili, že u někoho to zabere, u nás ovšem to byl pravý opak, jak píšeš, malá s tatínkem ožila. Ale tvá dcera je přeci jen starší, tak třeba by to šlo.
Znám. Přečetla jsem mnoho článků i knihu Prosim spinkej. Mam 24 měsíčního, odstaveneho v 18 měsících (musela jsem) a od te doby je uspavani dlouhe.
U nas zabírá to, co Ti vsechny weby i maminky nedoporuči: pustim pohádku v mobilu. Ztlumim jas, vypnu modre světlo a velmi tiše jede Krtek, Cvrček, Včelí medvidci.. Nez jsem toto zkusila, take i dvě hodiny hopsani, skákani, slezani z postele.. Ted pustim pohádku. Kouká 15 minut, pak uz se přítuli a do 20 minut spí. U nas byl zásadní moment zklidnění. To neuměl a ta pohadka mu to dala.
Obe deti jsou navykle na cteni pred spanim, maji to jako ritual, kdy vedi, ze se pak jde spat, ale ja s detmi usinam v postely dost pravidelne, dam si tam dvacet a jdu na dalsi kolo prace…
čtení před spaním fungovalo. Paradoxně klidně nějaký složitější text, hlavně kniha bez obrázků, aby je to netáhlo koukat a prohlížet. Mladší mi takhle vždy usnul, když jsem četla něco pro tu starší. A i na ní zabíral třeba ve 4 až 6 letech Kája Mařík. Chytala se tak půl stránky, stránku, a pak jí stačil ten můj monotónní pomalý hlas a postupně usnula. Podle mně jsem jí zrovna tuhle knížku musela číst už kolem 3 let na polední klid a někdy u toho i usnula, i když normálně přes den už spíš nespala. Základ je číst něco, co aspoň trochu baví i tebe. Akorát nahlas.
A co kdybys třeba seděla někde v rohu pokojíčku nebo před otevřenými dveřmi a četla si tam. Tak bys tam byla s ní, ale vlastně by na to usínání byla sama.. třeba by ji takhle tvoje přítomnost uklidnovala, ale zároveň bys jí nezasahovala do usínání, což jí třeba vadí..
Já jsem si v té tmě pustila podcast 🙂 Ležela jsem zády k dítěti, trošku tahání za vlasy, ale jinak žádný kontakt (samozřejmě nejdřív dát dobrou noc a pomazlit). No a ještě by mě zajímalo, v kolik ti dítě ráno vstává a kolik naspí přes den. Protože dvě hodiny uspávání může znamenat, že dítě ještě není ospalé.
Zkusila bych dřív nebo později (jestli není buď přetažená nebo naopak ještě není unavená). Pokud tě vyhazuje, tak tatínka (mluví? Zeptat se jí, kdo tam má být?) Nebo jsme jeden čas taky uspávali v nosítku, protože syn, ač unavený, se neuměl uklidnit, z postele vstával.
Spí přes den? V kolik chodí spát večer? Naše pokud spí přes den, zhasiname cca 21,30 a je to 15 min a hotovo. Bud ležím s ní, vedle ní, zhasnuto a za chvíli to vzdá
Synovi budou dva v lednu, naše uspávání je momentálně na pohodu, ALE do postýlky ho musí uložit tatínek. Je to tak jeden, možná dva týdny, do té doby jsem vždycky ukládala já. Teď řev, ruce k tátovi a MUSÍ ho uložit a přikrýt tatínek, jinak si prostě nelehne 🤷♀️ Takže pokud to jde, nechala bych chvíli uspávání na manželovi. A nebo mi přijde fajn i rada, abys zůstala poblíž (v křesle, ve dveřích), ale ne v posteli.
Podle mě není dostatečně unavená. Choď s ni co nejvíc ven. Hraj si s ní, dělejte blbiny,musíš ji vic unavit. Pak bych zavedla režim. Pravidelný. Ve stejnou dobu chodit uspavat a nepovolit. Ty dvě hodiny by se
Postupně měly zkracovat. Ten Pravidelný režim by ti v tom měl pomalu pomoct. Musíš být neoblomna. Dej ji vybrat. Buď tam budeš s ní nebo ne. Ať si vybere. Pokud jsi v posteli s ní,a dělá blbiny,zkus se k ní otočit zády a dělat mrtvého brouka. Mělo by ji to za chvíli přejít. Je dost napapaná než jde spát?
Nepíšeš v kolik vstává, kdy chodí spát a co denní spánek. Tam bych hledala klíč - něco posunout, změnit... Syn chodil spát až mezi 22-23h, trvalo to kolikrát taky 2 hodiny, ve 2,5 letech jsme zrušili denní spánek a od té doby usne ve 20h buď už u čtení pohádky, nebo do 10min po zhasnutí. Té změny jsem se bála, ale opravdu se nám všem ulevilo.
S uspavanim si taky zazivam sve. Syn ma 2,5 roku, momentálně usina cca 30-60 minut. Do 16 mesicu usinal u prsa.
Nyni je v pokoji se starsi dcerou, ta usne do 15 minut. U nas je potíž ta, že odpoledne spí. Ale bez odpoledního spánku to ještě syn nedá. Když máme klasicky režim, tak vstavame v 6. Pak usina po obědě uz brzy po 12, spi max do 14,30. A diky tomu večer do 20,30 usne.
Jenže teď narodíme, budicek je ráno az v 7, odpoledne ho nemůžu dostat jeste v 15,30 z postele a problém je na světě.
U dcery hodně pomohlo zrusit odpolední spánek. Ale to bohuzel šlo az kolem 4 let. Takže vyckat, případně prekopat režim.
Jinak ano, mohla bych chodit spat se synem pozdeji, ale dcera dele nevydrzi a ja je potrebuju uspat najednou.
🚩
Jak usina po obede? U syna pomohlo spanek pres den zrusit. Jinak to bylo podobne- hodina uspavani po obede a klidne i ty dve vecer.
Holka taky mívala takový období a přešlo to. Celkově většina období, co mě srala, tak časem sama přešla 😁
ahoj, no když se to prožívá, je to hrozné, ale bude líp, určitě.. než bych s ní šla do postýlky, mazlila bych se, pusinky, objímání, drbání zádíček a dopředu bych se s ní zkusila domluvit, že jsme se ted hezky pomazlily a v postýlce nebude plakat, že jí pak budou z toho bolet očička a není proč plakat, protože ráno zas budeme drbat zádíčka a mazlit se... mě vždycky nejvíc u dětí pomohlo, že jsme se na všem zkusili domluvit předem, i předtím, než jsme jeli nakoupit atd..
@liduci u nas např se jakakoli domluva nesetkala zatim s pochopením. Vůbec neví, co po nem chci. Takže za mě najít zpusob, jak se zklidní a lehne si. To uz je pul prace za mnou.
Zeptala bych se jí, co jí vadí, proč tam nemůžu zůstat a proč chce, abych šla pryč. Popřípadě, co by ji pomohlo, aby rychleji-lepe usnula 🥰😉
Asi nikoho nepotěším, ale užívejte si to. Děti tak rychle vyrostou a pak budete na uspávání jen vzpomínat. Buďte rádi za uspávání 😉
Nebylo to zrovna paráda, ale u nás v tuhle dobu zabralo, že jdeme spát všichni….já, malej i manžel… zhasnout, vypnout telku, dobrou… chvilku zkoušel, ale do půl hoďky bylo po něm…pak jsme ho přehodili do postýlky a šli si “po svým”😁 než jsme na tohle přišli, byl s náma v obýváku u puštěné pohádky (mysleli jsme, že ještě není unavenej), ale to se mi nelíbilo.
Máme to podobně. Zkoušeli jsme knížku, kterou nám teda nakonec vytrhne z ruky a strašně se tomu směje, že jsme přestali číst 🤭 nebo si na tu knihu sedá, dává si ji na hlavu. Cokoliv co oddálí spaní. Čím víc je znát únava, tím víc jede a snaží se jí přebít 😏 v postýlce jako když dostane injekci
Ja si na hodinkach narizuju stopky a az zazvoni, tak si dame dobrou, pomazlime a odchazim. Vetsinou jeste nekolikrat prijde, ale vzdycky odvedu zpatky a zas jdu. Je to teda taky vetsinou tak na hodinu nez usne, ale aspon tam nemusim byt.
Zazila jsem dlouhé uspavani taky. Pokud jsem opravdu chtela odejit, mala usinala pozdeji a bylo to s potížemi, budila se a bylo to na nic. Zavedla jsem ritualy. Potiche zpivani, cteni pohadek, pripadne pustit na mobilu kratkou pohadku. Po skonceni cteni/ divani/zpivani uz muselo byt ticho. Bude ji 1.1. sedm let a uz je to v pohode, kazdopadne ja ten dlouhy cas, co jsem cekala, az usne, vyuzila pro svuj odpocinek, takze jsem klimbala s ni, nebo si cetla v mobilu. Proste jsem se odprostila od myslenky, ze musi rychle usnout, abych se mohla venovat svym vecem.
mame to samy. uz od mimina. nejhorsi obdobi pro me bylo, kdyz sem se ji snazila neco naucit, protoze mi to nekdo poradil. napr. ze mimino chodi spat v 19 🤦🏼♀️ tak ja rok, nekecam rok. uspavala od sedmi s hudbou s usinacka, ze se na to jako nauci. uspavala sem kojenim, taky bezdudlikova. za rok zadny posun. usinala 1,5-2,5 hodiny 🤦🏼♀️ cetla sem si z mobilu, poslouchala pisnicky, koukala na filmy. pak sem to vzdala. umela si docela rychle rict, ze jde spat, tak sme zacaly chodit podle ni a o dost se to zkratilo, ale chodila az mezi 21-22. pak sem ve dvou letech zrusila kojeni a skoro prestala spat ve dne, protoze ji umel uspat akorat tatinek, ktery ji 15 minut natrasal v naruci 🤦🏼♀️ ja sem se zcela patologicky opet vratila k uspavani hopsanim na mici, protoze to usne do tech 15 minut. takto to ted delame ve dne. na noc sem to zakazala, protoze to pak chtela skakat i v noci 🤦🏼♀️ a to ja fakt delat nebudu, parkrat sem u toho malem usnula a bojim se ze spadnem 🙈 tak v noci staci lehnout k ni a zase spi. a vecerni uspavani ted dela tatinek, protoze ja uspavam mimino. prectou pohadku nebo si reknou basnicku/zazpivaj, proste co chce a pak zhasnou a manzel proste usne. a ona si tam max. s nocnim svetylkem hopsa, hraje a povida dokud neusne. ted uz s ni taky lezi v posteli, ale ze zacatku, hlavne nez pochopila, ze ja ji uspavat proste nemuzu, se taky zlobila, at jde pryc, ze ho tam nechce a kdyz odesel, rvala at se vrati a tak porad dokola. nakonec spal vedle na zemi, aby tam byl ale ne moc blizko 😅🙈 ale je to presne jak rikas, oni v tomto veku proste sami moc nevedi, co chcou a kdy jo, tak to zas neumej tak vysvetlit. ale zkousela bych se domluvit, ze treba budes sedet dal, nebo bude svitit nejake svetylko, nebo budou otevrene dvere...asi tak co prijme no...drzim palce 👍 at se to zas brzy zlepsi.
Úplně ziram co čtu..přiznávám,že malá od zahození dudlíku přes den nespí,vím,že to ideální není,ale po obědě měla velký problém usnout (i hodinu) pak byl problém ji probrat a večer byl zase problém aby v klidu usnula..a tak přes den nespí,po obědě máme odpočinek kdy v klidu ležíme a koukáme na pohádku..večer usíná sama bez pomoci ve vlastní posteli v dětském pokoji..myslím,že hodně pomohlo vytvořit v posteli Vikinčino království-Je to poschoďovka takže krásné záclonky,svítící hvězdičky,oblíbení plyšáci,povlak s ledovým královstvím a horzně se do něj zamilovala..na postýlku zapomněla během pár dnů a usíná sama bez pohádek během deseti minut..pokud protestuje říkám vždycky tatínek udělá letadlo do postýlky a je to..manžel s Viky jakože lítá po bytě pokaždé po čištění zoubků a zapomene i na to že přece nechtěla spinkat,vytuhne pokaždé a spinká 20-8:00hod..držím palce,chápu,že je to těžké..
U nas se toto delo kdyz jsem ho davala spat driv nez byl unaveny. Proste jsme si hrali a az rekl ze chce spinkat tak jsme sli a spal do 10 minut 🤷♀️. Odmitala jsem mucit hlavne sebe xhodinovym lezenim a premlouvanim ke spanku a funguje to doted 💪
📌