Jak naučit dítě spát klidně v postýlce?

28. únor 2025

Dobrý den, potřebovala bych poradit, mám čerstvě 10 mimčo, a chtěla bych ho naučit spát v postýlce, jelikož spí pořád s námi v posteli, mám postýlku hned vedle postele, ale jakmile ho do ní dám tak začne brečet, pak se vztekat, že by v ní usnul se nestane, a když ho přenesu po usnutí, tak se vzbudí..už to zkouším opravdu dlouho, a pořád nám to nejde.
Jde o to že má strašně neklidný usínání, trvá třeba hodinu než usne a ikdyž napůl spí, tak sebou věčně háže, cestuje po celé posteli a je hrozně neklidný, je hodný, nebrečí, jen prostě 40min dělá tohle a teprve pak usne..nemáte nějaký tip jak naučit spát v postýlce? nebo co může být za problém? zkoušela jsem ho hladit, nebo číst, nebo jen být u něj, prostě furt řev.. :(
tak předem děkuju

lis6
28. únor 2025

A proč nemůže spát s vámi v posteli?

martulka88
28. únor 2025

Náš malý nechtěl spát v postýlce přes den a jen plakal, tak celý den byl v košíku a nebo u nás. S manželem jsme byli za jedno, že do naší postele nepůjde. Večer jsme uspávali tak, že nás potřeboval cítit, takže v hnízdečku s tím, že jsme mu dali ručičku a hlavu k němu a on spokojeně usnul. V noci to pak bylo už v pohodě. Někdy chtěl ručičku. Ale potřeboval nás cítit. Na odpolední spánek jsme ale byli v posteli společně 😁 Jen ta noc byla o postýlce.

zmrzlinka
1. bře 2025

Nechce být sám v postýlce.Chce být s mámou.

squezy
1. bře 2025

Třeba někdo něco poradi a zafunguje to,ale podle me tohle nefunguje. Dřív nás rodiče nechali vyřvat a my si pak na to zvykli. Dneska deti vyrvat nenechavame a ty děti chtějí být prostě s nami, chtějí nas citit. Já mam dvojčata a uspavali jsme je kojenim,pak prenesli do postylek,ale od 7 měsíců jsme se s muzem v ložnici rozdělili,potreboval každý mamu nebo tatu,ani po tom kojeni nechtěli být sami v postýlce. Což neznamená, že nám úplně odpadl manželský život, když jsme se s mužem rozdelili 🙂 Ja mam taky citlivé spani,ale zvykneš si. Ve 2,5 letech maji kluci sve postele ve svem pokoji. Dnes jim je 6 let a neni noc,aby jeden nebo druhý za nami nepřišel, protože se chtěl pomazlit. Vždycky me to vzbudi, kolikrát se zvednu a jdu do jeho postele se dospat a denně jim to říkáme, že už jsou velci, že nas vzbudi a stejně chodi :D Jsou to prostě mazlini. A za 2 tydny se nam má narodit třetí ditko :D :D

autor
1. bře 2025

@lis6 ne já neříkám že nemůže, mě osobně to nevadí, ale s manželem kvůli tomu máme nějaký dohady furt.. vstává do práce brzy ráno a pokaždé mi říká jak se nevyspal, protože malej sebou v noci háže, furt kope, přetáčí se, takže manžel skončí vždycky úplně na kraji postele..teď spal pár dnů na gauči, já jsem mu řekla že prostě v té postýlce nechce být on to prostě nedokáže pochopit

autor
1. bře 2025

@squezy ale to je hezký že přijdou i teď, já furt říkám že až budou v pubertě tak těžko za námi přijdou se pomazlit :D jenomže manžel to vidí jinak, podle něho nejsem schopná ho na tu postýlku naučit, takže spí teď na gauči, ale já ho nenechám vyplakat aby se na ní naučil, na to prostě nemám, a zas tak nutně to nepotřebuju, já jen chtěla vědět jestli to mám tak jen já nebo i ostatní maminky spí prostě s mimčama, holt si manžel musí zvyknout