Ahoj chci se zeptat mám holčičku má dva měsíce a odmítá nám lahvičku ani žádný dudel nechtěla . Nejraději bych se na to vykašlala ,ale bohužel někdy musím odbehnout na delší dobu a jinak to prostě nejde .Máte nějaký trik, radu jak naučit nebo lahvičku co pomohla ? Děkuji
Nechapu kam tak nutne musis odchazet od dvouměsíčního miminka. Medela ma lahvicku, co ma napodobit prso. Ale nektery deti lahvicku odmítají uplne. Moje holka vubec nikdy nevzala flasku do pusy, ani na roce ne.
Nas nechce ani tu lahvicku s pitkem na vodu. Tak holt pije se sklenicky, kelimku, hrnku jako my.
Chápu že je to asi brzo ,ale jednou za čas si myslím že to není tak hrozne.Do konce roku mám zaplacenou proměnu v hodnotě 7tisic a je to na 6hodin bohužel byl to dárek a nic s tím neudělám a propadnout to taky nenechám .Takže jsem to chtěla zkusit vyřešit takhle ,podle mě na tom nic špatného není .Jen jsem netušila že to bude takový problém.
@saba95 nic špatného na tom není.. jen je to prostě kolikrát těžké..nešlo by teoreticky vzít na proměnu i to prtě a s doprovodem? a prostě případně nakojit? Že bude někde poblíž třeba bábi jezdit s kočárkem..? Pokud tedy nevezme zavděk nějaké flašce.. a řeči, že pak nebude chtít prso.. haha, taky blbost, když by to bylo takto jednorázově.. a mnohdy i nejednorázově, záleží na moc faktorech..
Tak na tu proměnu vem mimčo a nějakou hlídací babičku s sebou a můžeš prostě nakojit, když bude potřeba. Vždycky se to dá nějak udělat a není nutné cpát flašku a dudel. A když už teda, tak místo flašky je lepší nakrmit přes stříkačku.
Zkusit strikacku-dat ji s malickem do pusy, chce to cvik, jak naštelovat, dítě pak samo saje, tj.nic se tam pasivně nestrika, je to asi podobnější prsu než lahvičky.
Vyzkoušej různý lahvičky a uvidíš. Třeba nějakou vezme. 🙂 Já mám Tommee tippee. První tři dny byl trochu boj s kojením, ale od té doby sál krásně. Lahvičku s odstrikanym jsem poprvé zkusila ve 2m a v pohodě. 🙂 Ale fakt každý dítě je jiný, některým tu láhev ani dudlík prostě nedáš. Jinak mám názor, že pokud se dítě kojí bez problémů, tak lahví rozhodně kojení nezkazis.
Držím palce, ať nějakou láhev přijme a ty si můžeš v klidu užít proměnu, taky bych si dala říct.😃
No aby jste se nezblaznily.. Kdyz si poridim mimino a chci ho kojit, tak musim pocitat s tim, ze je tomu treba se podridit a ne litat pravidelne nekde v lufte. Aspon v prvnich mesicich.
My jsme byli na lahvice od narození. Už v porodnici si vzal radši odsate mlicko než prsa. A to jsme používali takový ty dlouhý avent. A sedly mu hezky. Jen pozor na lahvickovej efekt. Ta lahvicka mu tak sedla, ze prso už fakt nechtěl. A výhradně odsavat bylo náročné. Ale jsou děti co zvládají oboje. Každopádně ten avent fakt mohu doporučit, nikdy se ani nezavzdusnil. Měl ji už v porodnici. 🙂))
Ještě jeden tip, zkoušel krmit i někdo jiný? Náš syn nechtěl ode mne, od manžela si nakonec po chvilce vzal.
@lenatko91 suhlasim, kamkolvek som potrebovala, mala sla so mnou a niekym, kojila som aj u kadernicky atd.. jediny raz som nechala mojej mame pre istotu mlieko v lahvicke a ked mi volala ze mala si z nej cucla, tak som 10 minut plakala ako som ju sklamala ze nemohla mat prso, takze nikdy viac..
Nám nepomohlo nic, jen prso bohužel. S láhví si jen hraje, ale mám pocit, že když bylo nejhur vzala od Aventu, ale samozřejmě předtím byl řev, kojené děti jsou na tom udajně s lahví dost špatně. Občas se z ní napije a občas to nasaje a plivne ven..