Děvčata holky mamy...
Jak mám naučit sveho 8mi měsíčního syna spat v kočárku?
Bydleli jsme na bytě a ven nechodili (byli ty šílené mrazy )ale po doma jsme v kočárku jezdili i spali.
Pak jsme se přestěhovali na dům a to jsme byli venku od rana do večera v kočárku spal.stačilo zazpívat nebo vymest par dir na cestě a bylo po něm.
Netuším kdy nastal ten zlom v kočárku sedět moc nechce a spat už vůbec ne.ani dudu ani zpivat jen řve.nechci ho nechávat vyrvat.jednou jsem to zkoušela po 35min padl únavou.
Je to takový mamin cecicek.
Děkuji za názory.
Sedí sám už dlouho.i si sam stoupne o nábytek.stále vyžaduje spinkat po 2 hodinách.
@tjke V 8 měsících můj syn spal přes den jen dvakrát: jednou dopoledne a jednou odpoledne. Je normální, že už nespí tolik jako novorozenec.
@tjke je to normální, takhle se dítě mění, co bylo před týdnem je pryč, přijmout skutečnost je jediné řešení, nenutit dítě spát když nechce.... nenutit ho zůstat v kočárku (zprotivis mu to jen jednou a už ti tam bude vyvadet vzdycky) a hlavně - nenech ho prosím už nikdy vyrvat za to, ze zrovna nechce spát, jak by bylo tobě... to mi rozum nebere 🙄 taky chodíš spát na časy v intervalech na stejně dlouhou dobu? Už to není miminko, chce více poznávat, mít kontakt, některé deticky už v tomto období spí na 20-30min max 3x denně, úplně normální.
A jestli jsi ho nechala takhle dlouho plakat v tom kočáru, tak se nedivím ze už ti tam nechce být, to by se mi zvedl kufr jen by jsi mě ke kočáru přiblížila.
@tjke Maly mi taky nejak kolem tohoto obdobi nechtel spat v kocarku a predtim jinde neusnul. Zkusila jsem ho dat do postylky a tam od te doby spokojene usina pres den i vecer. Porad se to meni. Treba taky dozral pro postylku. V kocarku se mu totiz spatne prevalovalo. Potreboval asi vic prostoru. Nechavat vyrvat nema smysl. Trapite sebe i dite. Lepsi je vic zacit vnimat dite a zkusit zjistit co by mu vyhovovalo. A hlavne se nebojte ze ho rozmazlite. To jsou povidacky. 🙂
Pro negarivistky...jeli jsme zrovna pryč vlakem byla zima a že byla zima pořádná...v kočárku spal bez problémů (asi neměl tehda svůj den )prostě jsem ho neměla kde vytahnout a lehnout si s ním.jen pro vysvětlení...
Chtěla jsme vědět jak uspavate vy sve děti v kočárku to je celé.
Usne kdekoli doma.i u babiček nemá problém.jen prostě musí ležet s prsem v puse.cumel nepouzivame.vim ze se děti mění.min měsíc krasne spinkal v kočárku. I přes to že mu je 8 měsíců chodí spinkat co 2hod jinak je mrzuty a plactivy.od narození spi max 30min.sveho syna vnímám až moc si myslím.plakat ho nenechavam v žádném případě nikdy a nikde.raději ozelim kafe oběd ulici ordinací a ja nevím co (obed jim zásadně studený ranní kavu dopijim k večeři a na blbiny v televizi nekoukam 🙂 spinka s nama v posteli.jen to uspavani mi dělá starosti proto jsem se take ptala na radu...
@tjke takže jste byla u nej a plakal? Já to pochopila ze jste ho dala do kočárku s tím, ze proste bude spát a odešla nechala ho tam přes půl hodiny plakat než vyčerpáním usnul... nejsem negativistka jen se v těchto situacích trochu vziju do toho dítěte, které vám nemůže říct maminko prosím vyndej mě, pochovej, usnu třeba v náruči a pak mě das do kočárku ?... takhle to dělám s postylkou i kočárem většinou uspim při chování nebo kojeni a pak prendam, je to časové mnohem kratší a hlavně nestresujici, nemusíš drndat a vymetat díry 😉Ale.... každé dítě je jiné, některé se položí do kočáru, postýlky a jak na povel spí - to neznám 😂
Nechtěla jsem se te dotknout, chápu to a tím, ze to řešis je vidět, ze te to trápí a to je kamen úrazu - tvůj stres vnímá, to co jsi vypsala není vůbec dobře, snaz se myslet i na sebe ať jsi spokojena a v pohodě a nerozhodi te taková blbina, ze zrovna má období bojkot kočáru, to je normální . Když kojis nech ho u toho spát, vyvdej opatrně prso přes malicek nebo zkus dat i ten dudlík už je velký, jestli mas hodně mlika nemělo by to kojeni ovlivnit. Já ho prvnímu dítěti/klukovi taky poprvi dala kolem 7m kojil se pořad stejně, jen jsem u nej nemusela ležet s prsem 😇Necháš u nej chuvicku a půjdes si na zahradu sama, já to taky dělám. Nebo si hraje venku, pak nakojim na houpačce při houpani usne a prendam do kočáru.
jedině dlouhé prochazky , jinak neporadím ja to dělam tak že je prte bud v šatku nebo nošaku , a až po usnutí davam do kočarku jinak byl u starších detí řev
@demetritis
Šátek i nositko jsme zkoušeli několikrát i s pani co to učí věnuje se tomu a dokonce se tím i živí.vždycky plakal ☹
tery_s
V životě bych ho nenechala samotného beru si ho i na zahod 😀
Přijde mi že mě zneužívá ví že když se zacne certit pofnukovat atd nevydrzim to a jdu ho vzít a dělám s nim.hrát si sam neumi musim sedět vedle něj jinak řev.přestěhovali jsme se na dům s velkou zahradou a neudělám nic.strašně me to štve.nevim kde dělám chybu.jeden den je uzasnej sam úsměv nechá me udělat co potřebují ale poslední dobou neudělám nic.nenajim se o práci venku nemluvím kolikrát vaříme oběd i cely den taťkovi.
Další kapitola k diskusi..jidlo
Zuby zuby zuby super papal zuby 6 nemoc a teď max 3 sousta a čau naucil se jidlo vytahovat z pusy.krásné pil vše co jsem mu dala zvládl i 200ml za den teď se napije a vše vyplivne.nestiham prevlekat prát zehlit...
Mam takovy pocit že je rozmazlen 😀 jenže co.s tim?
@tjke tak to je něco jiného, nenechala jsi ho vyrvat!!! Ale samotnou te jeho pláč a nespokojenost ničí, když si u nej muže se vztekat, pofnukavat, komunikuj s nim jako s rovným, podívej ...Honzíku, teď si s tebou pohraju, potom půjdu dělat jídlo a chvilku si tu pohrajes a normálně odcházej a na každé pipnuti tam nebehej jen občas přijd něco podej dej napít atd. To samy venku hrací deku a ty se věnuj zahradě. Rozmazleny být neumí, je malý aby to chápal jen není zvykli si chvilku vystačit sám... a největší pruser jsi ty sama, přijde mi ze te honí čas, povinnosti, domácnost, chces aby spal a za tu dobu něco rychle udělat, je to zbytečný stres a to z tebe cítí malý. Zkus knihu nejšťastnější miminko v okolí. Ono ty děti pořad něco trapi, když přejde bříško rostou zuby atd. Nechuť k jídlu muže být k zubum, zkus dávat co mu chutná, je fajn ze kojis nemusíš to hrotit, ze zrovna nesnedl oběd, nebo nemixuj ať si s jídlem hraje a zkouší kousky formou BLW.
@tjke chlapci tohle obdoby mivaji dřiv než divky neboj není rozmazleny jen je na tebe dost fixovany mam to ted z nejmladči stejne pokud neni v satku nebo ji neuspim u prsa na baraku neudelam nic , u nas do jipky byla zlata a od te doby klasicky mamanek, zkusila bych dat na ptojizku babicce , s tym jidlem var snim budes mit klid obe starsi deti co nebylo vareno s nimi nebo nebylo zmeho talire koncilo vsude jen ne v pusince , jinak jak psala tery_s deti jsou hrozne zvidave a potrebuji vse videt zkusit prozkomat
Jak naučit dítě spát v kočárku vám asi moc neporadím a myslím si že v 8 měsícich už tam tolik hodin jako malé miminko neprospi. Vidím to na naši malé 6 měsíců ta dá hoďku max a je vzhůru taky se vzteká že chce ven a koukat je to myslím si normální chtějí už poznávat svět ne pořád ležet a chrnet. Jestli spí doma normálně treba po obědě tak v tím kočárů už toho moc nedá. Ale zaráží mě že píšete že v kočárku v 8 měsícich sedět moc nechce? To už ho posazujete takhle brzo??