Maminky, prosím o radu. Syn 6 měs. je hrozný mamánek a má posunutý denní režim (už v břiše to tak měl). Ukládám ho do postýlky běžně kolem půlnoci (a někdy i později) a to musí být tuhý, jinak tam nechce být a řve. Usne mi u prsa, nebo ho musím chovat.Zhruba od 20 hod. je většinou úplně čilý, ale protivný - nevím, co s tím mám dělat: na bříšku být nechce, chovat se nechce, jíst nechce atd. Prostě nevím co s tím a tečou mi nervy. A k tomu pak taky často řve.
Jak mu mám posunout ten režim, aby chodil dřív spinkat?
Jak ho mám naučit usínat v postýlce?
Dopředu říkám, že nejsem zastáncem nechat dítě vyřvat, tak snad jsou ještě jiné metody.
Moc děkuji za případné rady a zkušenosti, síly mi už ubývají, protože mám ještě jednoho skoro tříleťáka, ale toto jsme u něho nezažili.
(Zkoušela jsem ho dát do postýlky a být u něho, zkoušela jsem si ho dát do své postele a být tam s ním, zkoušela jsem ho nosit, ale nic nezabírá - on prostě spát nebude Emotikona frown )
On se pak v noci ještě budí na kojení a ráno musí vstávat cca kolem 8 se mnou, protože mám ještě toho staršího a ten nás většinou oba vzbudí. Asi tomu usínání nepomáhá to, že ho mám v obýváku, kde svítí světla a hraje televize, ale nechci, aby mi budil toho staršího, když bude řvát v ložnici. Ale asi to bude muset zkusit
Není to tím,že nepozná, kdy už je čas jít spát?Já všechny vykoupala, nakojila, položila, zhasla a odešla. Tak do 20 hodin. Nejmladšímu je teď 2,5 roku, když se bojí, nechám mu otevřené dveře. Když večer ještě brečí, ,jdu k němu, pochovám ho a znovu položím. Potom jde za ním stejným způsobem muž. Malý vidí, že žádná další zábava se konat nebude. Večer jsem nudná, dost protivná i na ty starší. Už chci čas pro sebe.Když bych ho uspávala, bavili bychom se třeba do půlnoci.Odděluji prostě ten čas, kdy je se mnou legrace a kdy už ne. Neradím, každé dítě je jiné.U mých to fungovalo, nikoho jsem neuspávala, ale ani nenechala řvát. Byla jsem prostě nudná po té 20. hodině. 😉
SKus i precitat knihu Kazde deita moze spat, nie kvoli tej metode kontrolovaneho placu, ale kvoli tomu, ze ta kniha popisuje spankove cykly, popisuje na kontkretnych pripadoch riesenia a vobec nie vyplakavajuce. Mna napr, naucila, ze dieta do urciteho veku zvladne byt hore len urcity cas, dieta okolo 6 mesiaca, by malo mat cez den 2-3x spanky z toho jeden dlhsi a unavene je uz cca po 2 hodinach bdenia.
Zaklad dobreho spanku v noci je dobry spanok cez den..ako maly spi cez den? Mal by dokopy cez den spat okolo 3 hodin plus minus...
Mojho maleho vzdy po 2 hodinach ukladam spat...cize spi cca 45 minu doobedu, 45 minut poobede a jeden dlhy spanok cca 1,5 hodiny na obed... v noci spi od 19.30 do 8.00
Skus malemu strukturovat spanok cez den...vecer vytvorti ritual..u nas je to v malo osvetlenej izbe namazanie a prezlecenie do pyzamka...uspavanka, kolisanie a spanok...
V půl roce dítě už hodně vnímá světlo a televizi. Uspávala bych v ložnici. Mám 3,5leteho a 9 měsíčního a rozhodně si snáz zvykne starší na zvuky menšího než menší na nepříjemné světlo z TV. Mým dětem u usínání vadí i světlo mobilu...
Teda v tomto věku vadilo. Jinak malé světlo z kuchyně máme, ale to je jiné než blikající obrazovka.
Tak přes den mi spí dopo max půl hodiny. po obědě jenom venku v kočárku spí 2-3 hodiny. a pak večer někdy kolem 7 taky tak půl hodiny. Pak už ne, nebo jenom zase na chvilku.
Máme barák, kde obývák je v dolním patře a všechny ložnice v horním. Ale nejsou tam dveře, takže je všechno nahoře slyšet. V obýváku jsem s malým dokud neusne a pak se přesuneme nahoru do ložnice.
Starší to tak neměl. Toho jsme dali do postýlky, tam si lozil, hrál až usnul a spinkal celou noc. Ale tento je hroznej mamánek a řve jenom, když mě nevidí, tak si myslím, že to taky hraje roli.
Jinak zkusím postupně najet na režim a uspávat v ložnici, v klidu a bez ruchů. Snad si zvykne.
Děkuji všem za rady 🙂
Zrušila bych spaní v 7 a posunula třeba na pul 9 a postupem času bych posouva la zpet třeba na tech 7 ale s tim ,že už je to spinkání na noc...6 měsíční si rychle zvykne
@blanche0 MOj ma posledne spanieokolo 16.30 a potomvydrzi kludne aj 2,5 hodiny hore..kym ide spat...cize to by zodpovedalo, tomu, ze maly sa ti zobudi okolo pol osmej a nasledne vydrzi cca do tej 23 byt hore...zrus to spanie o pol siedmej...plus ak spi v kociari az 3 hodiny, to je fakt vela uz..on je defacto cez den doznie, co nespi v noci.
Myslim, že tady skoro vše zaznělo, dcerka by teda neusnula v takových podmínkách ani náhodou, od narození v 17:45 jí vykoupu, namažu, lehneme si do postele a u kojení usne ihned a spinká, potom se budí po 3 hodinách na kojení. Musí být ticho,tma. Při televizi nebo s tatkou v obýváku by vydržela vzhuru snad nonstop, ale v jakém stavu. Vždyt musí být hodně unavený, proto to přes den dospává. Bude to chtít pomalinku najet na režim přátelštější k malýmu miminku, myslím, že je důležitý aby už měl večer klídek na spinkání, třeba většího budit nebude. Jinak malá spí půl hodiny až hodinu před obědem, a tak 45 minut odpoledne. V noci spí cca od 18:30 - 19:00, vstáváme mezi 7-8 . Bude jí 7 měsíců. Tak ať se to u vás brzy podaří změnit k lepšímu.
Ahoj,to usínání u dětí je velmi individuální,ale obě mé děti jsou téměř identické,pravda je,že já jsem režim nastavovala od konce šestinedělí a kdo tvrdí,že to dítě z toho nemá rozum,tak to není pravda.Lze to aplikovat již tak brzo.Je to samozřejmě pokus-omyl.Kojila jsem 3,5 měsíce,pak jsme bohužel přešli na UM. Nicméně každý večer jsem se snažila nejpozději ve 21.hodin nakrmit,uložila do postýlky a spala.Samozřejmě UM + kaše dítě více zasytí, to je jasné.Ze začátku,když jsem kojila, jsme stávali ve 3.hodiny ráno,někdy až v 5.hodin,ale postupně si zvykala více a více na svůj režim.A to spí v obývacím pokoji s námi,u televize,žádné ticho není,ale jsou vypnutá světla Přes den spí 30 minut před obědem,30-40 minut po obědě a po jídle v 17.hodin cca 1,5 hodiny.Nyní usíná tak cca ve 21.hodin a vstává v 7:30 ráno.Je nám přesně 6.měsíců.Když byl problém a nechtěla usnout v postýlce,houpala jsem jí ve vajíčku,to usnula do 10.minut a pak jsem ji přendala do postýlky.Přeji hodně úspěchů a věřím,že na nějakou metodu přijdete.Je třeba zkoušet.A každému prckovi vyhovuje něco jiného 🙂
Holky, já jsem fakt trubka ☹ ach jo. Asi kvůli mému pohodlí nebo nevím čemu, mi prostě nedošlo, že ho v tom ruchu u televize prostě neuspím a že mi řve protože je přetažený. První den jsem uspala v ložnici o půl jedenácté a další dva dny o půl desáté už spinkal. Ještě to zkusím trochu posunout dřív, ale jsem happy 🙂 Je to obrovský posun 🙂 Pár věcí jsem upravila, nebo změnila, aby to šlo a ono to jde 🙂 V noci se mi pak vzbudí jednou kolem 4 hod. na kojení a pak spinká dál až do rána. Škoda, že mi to nedošlo dřív, ale hlavně že mi to, i díky vám, došlo. 😉 Díky díky díky
Jo a ještě doplním, že mi usne u kojení a já ho přesunu do postýlky. Nebo je skoro na spaní a postýlce usne. Když ne, tak pochovám a vrátím zpátky. Zatím to funguje. 🙂
@blanche0 super...uvidis ani sa nenazdas a bude chodit normalne spinkat okolo tej 19tej a aj jemu bude urcite lepsie...o pol jedenastej uz aj dospely clovek pada na hubu, nie to este babo...a nemaj vycitky, ja zas dieta viem uspat, ale absolutne netusim, preco je zas kazdy mesiac chore...🙂 kazda mame daco.
Do kolika hodin ráno spí? Zkus budit dřív (i když jsi unavená a jsi ráda, že spí) a nenech ho spát dlouho přes den (max 2 hodinky), to používala moje babička na děti, co měly převrácený režim a fungovalo jí to 🙂. Ono mu pak nezbyde nic jiného než spát v noci.
Přes den mu dávej podněty, pouště hudbu, vysávej a dělej rámus, pozvi návštěvu a večer když je tma naopak udržuj tlumený režim - klid, tlumená světla, ono miminko brzy pochopí, že přes den (když je světlo) se dějí zajímavé věci a v noci (když je tma) se spí.