Zdravím všechny maminky, máme doma 4m chlapečka, který se mi v noci pořád budí.. Chodí spát kolem 20h spí cca do půlnoci pak se vzbudí, dám mu mliko, který ani nevypije a hned usne, pak se vzbudí kolem 3-4h tak vstanu dám mu místo mlika trochu vody a zase do minuty usne. Je plně na UM. Jak ho naučit aby se nebudil a aspoň jeden čas vynechal? 😀🙄🙈. Kdyby měl hlad, tak chápu, že se vzbudí, ale on ho nemá 🤔. Díky všem za rady
Dvakrat za noc ti prijde, ze se porad budi?😅 Vzdyt to je u ctyrmesicniho ditete uplne ukazkove spani, tim spis, kdyz podruhe si cucne vody a spi dal, moje deti tohle odmitaly jeste v roce. Je na krasne ceste k tomu, aby brzo spal celou noc, ale jinak ctyrmesicnaka fakt nevycvicis, je to jeste strasne male miminko — maximalne tak ho muzes zkusit dat spat do jine mistnosti🤷♀️
Modlím se, aby prcek spal přesně jako ten tvůj, až se narodí 💖
Já nevím, co by ty mámy chtěly. Takové maličké miminko a matka chce zázraky. Já mám holčičku 7m. Chodí spát nejpozději v půl 8. Do 12ti spinká, ale pak se budí co dvě hodiny 🤷♀️ a vstává v 6 🙂 důležité pro mě je, že s ní nemusím půl noci pochodovat, stačí, že jí dám prso a do pár minut je zase klid. Miminka se v noci budí, souvisí to s nedozrálou nervovou soustavou... Ona jednoho dne dozraje ;)
Je malý na to ,aby spal celou noc.Spi krásně.Spis bych se modlila ,aby mu to vydrželo až mu polezou zuby 😁
Dcerka mi od narozeni prvni 4 mesice spala 9 - 11 hodin v kuse, pak byl cervenec, vedra a zacala se budit zizni. Jinak tim, ze spala od zacatku s nami v posteli vedela, ze tam s ni jsme a moc se zbytecne nebudila kontrolovat, jestli neni sama.
Miminko je jeste malicke, budi se pro jistotu, ze tam jsi.
@leilinka1234 no. Nevim ale nase spi od 4mesice celou noc 21- 6 bez kojeni, a to jeste ted plne kojim. Ale nic jsem ji neucila- sama si to tak natahla. Uvidim az polezou zuby.
Nám vstával malý ve 4 měsících každou hodinu. Od roka spí občas i celou noc, většinou ale vstane jednou a někdy třeba i třikrát 🙂 Malá nám zase spí od půl roku celou noc. Dle mého názoru se to moc ovlivnit nedá...
Taky myslím že spí krásně, nám dcerka do 6-ti měsíců spala podobně (1-2 buzení za noc, jen na kojení), pak asi přišly zuby a budila se i každou hodinu, nebo měla období kdy se uprostřed noci vzbudila a byla třeba 2 hodiny vzhůru (a já s ní ☹ )
Jakou chceš radu? vždyť ti spinká ukázkově, co by za to ostatní maminky daly??? tohle se prostě nedá naučit, miminko není hračka, kterou položíš a bude potichu, to sis měla rozmyslet dřív...
@terkapali boha!to je nadhera!mam 20m, nikdy nespal dyl jak 3h v kuse, 4h slal snad 3x a jednou jedinkrat spal teda 7, vetsinou do pulnoci 2x vzhuru a do rana, kdyz je dobra noc tak 4x
Na.to co mas ty.cekam jak ma.smilovani 😀
Takhle hezky mi nespi ani triletak 😅. Starší dítě mi začalo spát celou noc v roce a pul
@terkapali ježíš co já bych dala kdyby mi syn takhle spal. Je to úplně normální že se budí. Děti mají spánkové cykly cca 60 minut a často se stane že nejsou schopné sami usnout a potřebuji na to maminku. Mě se syn v tomto věku budil co hodinu celou noc a taky jsem to vydržela a nějak jsem to neřešila. Teď je mu 21 měsíců a celou noc ještě nespí. Budí se 2 až 3 krát za noc. Tak že vás chlapeček je úplně v pořádku a máte ještě hodně spavé dítě.
Ahoj, takhle krásně mi spíš naše 5m miminko poslední čtyři dny a modlím se, aby mu to zůstalo 🙂). Doteď se budil cca 5-8 krát za noc - občas s hodinovou prodlevou, kdy jsem uspávala. Dcera byla zde zmíněný případ "půl propochodované noci", spát celou noc začala až ve dvou letech. Miminka , která spí celou noc sice existují (jak jsem se dočetla ve zdejších diskuzích), ale obávám se, že to žádným způsobem naučit nelze..
já v tomto věku k proďolce vstávala i 10-15x za noc 😂 a to taky byla plně na UM...co bych tenkrát dala za to, aby mi takhle spala. A teď? Bude jí 20 měsíců a spí tak do půlnoci max do dvou do rána, pak spustí hysterák a pokud se mi jí nepodaří přesvědčit, aby ještě aspoň na dvě hoďky spala ve sve postýlce, tak si jí musím vzít k sobě 😒
Celou noc mi spaly děti asi ve dvou letech.
to přijde s věkem samo, do té doby vydržet, žádná jiná rada není🙂
Přirovnala bych to k situaci, že byste chtěla naučit pulce, aby vylezl na souš a skákal jako žába. On toho z principu ještě nemůže být schopen. Já jsem toto řešila u dětí tak, že jsem je měla v noci u sebe a kojila "samoobsluhou". Tím jsem si zajistila jakýs takýs spánek bez plného probouzení se. I když samozřejmě s plnohodnotným nepřerušovaným spánkem je to pořád nesrovnatelné. Naši kluci se oba budili mnohokrát za noc, takže si vůbec neumím představit, že bych k nim měla pokaždé vstát. Můžu jedině zopakovat, co už ostatní napsali: vydržet, patří to k věku, časem se to bude zlepšovat.
No jestli budeš takhle urputná v otázce odplenkovani, tak budeš borka s dítětem v roce bez plen..a nehod😆
vždyt to je uplne krasne spani 🙂 Syn to mel uplne stejne, kolem pul roku se to prave zhorsilo ale po 2-3 mesicich zase zlepsilo. Vstavat v noci 2x a jeste kdyz miminko okamzite po mlece zaspi je fakt zazrak 🙂 Kamaradka vstava k 18m synovi co hodinu a pul a to ji do pul roku spal s 1 buzenim v noci. To vazne ovlivnit nejde, radujte se ze se ted krasne vyspite. Ja od doby co synovi rostli prvni zoubky a budil se v noci 150x dekuji ze v podstate od narozeni vstavam jenom 2x 🙂 (ted v roce uz tedy spi celou noc ale budi se hodne brzo a uz nejde spat) - az tedy v 8 😀)
Opravdu buď za to ráda. Můj syn(1) od narození stejně - cca 2x za noc kojení, ihned usnul. Potom přišel půl rok, zuby a najednou jsem kojila 3-4x. Jak já byla vděčná, když se to vrátilo zpět. Usíná v 19h, spí tak do půlnoci v postýlce. Potom ho vezmu k sobě do postele. Alespoň se trochu vyspím. Vstává mezi 5-6h.
Tohle prostě naučit nejde. Jde se tomu přizpůsobit. Chápu, že jsi unavená. To každá maminka. Ale zvykneš si. Choď spát přes den, pokud můžeš. Ale jinak jediná rada - vydrž! 😁
Vyprskla jsem smíchy 😂😂. Ten dotaz je myšlený vážně? Máš miminko, co jsi čekala 😁. U nás začalo dítě spát celou noc v 17 měsících. Takže klid, máš úplně normální dítě. myslím, že je spánek ovlivněn CNS, která se teprv vyvíjí, proto nejsou miminka schopna spát celou noc v kuse a často se budí. A třeba se také budí proto, že se chce ujistit, že jsi tam s ním. Miminko má i jiné potřeby než jídlo.
Myslím, že tímhle dotazem většinu maminek spíš pobavíš, protože o takhle luxusním spaní si můžou jen nechat zdát...
@terkapali Nečetla jsem odpovědi na de mnou, ale čekám, že se ti tu min. půlka směje, jakože kde máš problém 🙂 Já tě ale chápu. Náš spal úplně stejně jako ten tvůj, budil se o půlnoci a ve 4, no používáme dudel, takže jsem kolem jeho 2 měsíců, jak se o půlnoci vzbudil, dala místo flašky dudel a on spal, kdyby měl hlad, tak by dudel letěl a chtěl mlíko; takhle jsem vstala třeba 10x za noc, protože mu furt vypadával a hledal ho, za týden jsem takhle posouvala půlnoční buzení, až se budil jen ve 4, v ty 4 si občas flašku vzal, občas ne; no a stejně jsem další týden pokračovala v ty 4 a na konci týdne už spal celou noc ;)), postupně se naučil těsně před usnutím večer vypít flašku, aby neměl v noci hlad a od té doby (je mu skoro 11 m.) spí celou noc bez problémů ... jo byly problémy, když se učil otáčet na bříško a lozit, snažil se to dělat ze spaní, ale to nesouvisí s hladem 🙂 Asi to neodpovídá současným moderním trendům rodičovství, ale nám tohle vyhovovalo i malýmu, vyspí se krásně, když se furt nebudí, není přes den umrčenej, ví, že prostě když má hlad, najíst dostane, ale žádný pocucávání neexistuje.
Ještě podotýkám, že se někdy budí co 2.5h...