Ahoj,
nase Eliška nedávno mela uz 17 mesicu.
Kdyz jsem s ni prisla z porodnice, tak jsem s ni spala v posteli, ptz jsem proste citila, ze ji potrebuju mit bliz, abych ji mohla hlidat.
Tak to bylo do jejich 3 mesicu. Pote chvilku zacala spavat ve sve postylce. Pak prislo prvni ockovani a s tim spojene teploty, tak jsem zase spala s ni... a od te doby spime furt spolu. Kdyz jsem nedavno zkousela, zda by nespala ve sve postylce, tak to bylo strasne vztekani a breceni...
Kdyz vecer usiname, tak se me drzi skoro jako kliste a ja se muzu vyparit az kdyz spi tuho.
Rada bych, aby spala sama a ja si mohla dodelat veci, ktere pres den nestihnu, ptz ona toho pres den moc nenaspi.
Nemate nektera prosim radu jak ji naucit na postylku a aby usinala sama?
Diky Nikola
@normalnimatka
Ahoj, diky za odkazy. Urcite na ne mrknu.
Nekdy zabere do 10min a nekdy do hodiny. Podle toho jak je unavena🙂
Vyparovani je celkem uspesne... me ani nevadi s ni chodit spat, kdyby nebyla prace kolem domacnosti🙂
Spánek je u každého dítka jiný.
Syn spal se mnou,pak jsme se ho nezbavili do 3 let.
Dcerka (2 roky),od narození spava sama,bez uspávani.Teď je horší období,máme za sebou 14 dnů hospitalizace ve špitále,takže si to vybírá svoji daň.Zvykla si,že jsem s ní,takže odmítá být sama.Skuci a poskakuje,ale přesto usne.
Řeším to vychazkami a různě se ji snažím unavit.Máme světýlka,hvězdičky...
Jak spavala s tebou,půjde to těžko napravit...ale když vydrzis,zvykne si.
Bez pláče se to podle mě neobejde...
Ale snad budeš mít větší úspěch🙂
@janulkakraniska
Diky za reakci..
Jeste me napadlo ji dat nejakeho plysaka na spani... jestli by k nemu neprilnula
@hihi25 mam stejne starou dceru, chodi spat tak ze tam s ni vzdycky nekdo musi byt nez usne, nedovedu si.predstavit ze by usnula sama...neusnula 😀...koupili jsme ji velkou postel takze se tam s ni v klidu nekdo vejde a pak uz spi v noci sama kdyz se vyparime 😉 cas na uklid bych taky potrebovala ale holt neni tak to neresim 😀😀
Já bych to dělala postupně. Naučila usínat tak, aby o vás věděla a měla vás na dotek, ale aby nebyla nalepená přímo na vás, a aby měla něco, co může žmoulat. Já třeba uspávám tak, že dám napít, dudlík, pusu, položím na bok zády k sobě, do rukou dám relaxační polštářek s kuličkami. Dokud nespí, mám na jejím boku položenou dlaň, když se chce točit, udělám šš a otočím ji zpět. Když něco obdobného zvládnete, můžete dát postýlku vedle postele a stejným způsobem uspávat tam. Když tohle zvládnete, můžete postýlku dát na její normální místo a zase, uspávat stejně. No a pak postupně odbourat tu dlaň. Já jsem v tom posledním stadiu, i když to není úplně přesné, protože ty předchozí u nás nikdy nebyly. Odmala spala v postýlce, jen usínání se lišilo s věkem. Dokud si v postýlce neuměla kleknout a stoupnout, položila jsem, dala dudlíka a odešla. Jakmile začala být mobilní, už to nešlo, prostě by si stoupala, halekala, blbla. Od té doby takhle uspávám, usíná do pěti minut. Mě ale tohle neobtěžuje, je to jedna z mála pětiminutovek, kdy si můžu zapnout čtečku, takže jsem spíš ráda, když stihnu za uspání přečíst aspoň jednu kapitolu, než půjdu uklízet, mýt nádobí, a tak podobně...
@hihi25 tak to bych v tom případě neřešila, já právě myslela, že nemůžeš pak odejít skoro. ale to, že neumí usínat, to bych neřešila. to je v tomhle věku normální. na samostatný usínání má času dost. zkus si to užívat..jednou na to budeš vzpomínat🙂
Syn (19m) ma od mala postylku bez bocnice u nasi postele.Stejnak lezim napul u nej teda.Ale zkouseli jsme vsemozne zpusoby uspavani.😀 A stejne to vetsinou trva hodinu.Pres den i vecer.Je to proste na diteti.Jako dospely ma kazdy jine potreby.Nekdo chce uplne ticho a tmu,nekdo ma lampicku a posloucha hudbu..Nekdo usne jen s partnerem.A dite potrebuje pocit bezpeci a proto sveho rodice ktery je jeho stredobod vesmiru.Je to prirozene.Az bude pripravena usinat sama tak si rekne.☺
@hihi25 Je to určitě i o tom,udělat jí příjemné prostředí.Možná zabere pomalá hudba,možná světýlka,musíte vyzkoušet.
Fakt přeji hodně sil.
Neresite to jen vy.Je to všude.
Moje cacorka bezvadně usíná,ale zase ji vzbudit,je vykon.Jde spát po obědě s zvládla by to klidně do 5.
Každý má něco😉
to je dost těžký.... u někoho je to snadný, u někoho hůř...
určitě nezkoušej metody kontrolovanýho pláče.
můžeš pročíst třeba www.prosimspinkej.cz, web nevýchova, tam si nech poslat pomocníka na mateřské nebo jak se to jmenuje, první díl je o spaní hnedka, tušim...?
a co to je, že tam musíš ležet dlouho? můžeš bejt ráda, že ti tak nějak usne jen za tvojí přítomnosti:D pokud třeba půl hodiny, tři čtvrtě, tak to mi přijde normální...
zkus si lehnout nějak šikovně... abys jí tolik nerušila, až se budeš chtět vypařit, ale tos asi zkoušela...