ahoj, poradíte? malej se narodil v červenci, kdy bylo teplo. tak jsme od rána do večera jezdili v kočárku a v noci hezky spali v postýlce. jenže teď se moc po venku od rána do večera chodit nedá a tak je tady problém. prcek nechce spát v postýlce přes den - vůbec! a první noční usínání je děs a hrůza. vždycky už to jeho brečení nevydržím a jdu ho dát uspat do kočáru. jak ho naučit na noc spát v postýlce? prostě jak ho uspat aniž by brečel, že chce houpat v kočáru.-..
a jak to děláš na noční spaní? on mi ty moje rituály úspěšně přechází a dožaduje se kočáru. vůbec se nevyspím. jen chodím houpat kočár a to je na palici...
@ewikpepik mám červencovou holčičku a přes den mi doma spinká jedině v autosedačce.Ze dne na den přestala chtít spát v postýlce,pláče,mudlá se ,je ospalá,ale spát nebude a nebude. V sedačce usne během 5 minut. V kočárku spinká krásně a večer je u nás usínání u prsa,jinak totiž taky neusne...Doufám,že se to s věkem budu jenom zlepšovat.Jestli ne,tak to budu řešit až dýl,teď na ní nic neplatí.
@ewikpepik tak u nás je to stejné,přes den spí také jen v kočárku a na noc ho uspávám v ruce a pak teprv do postýlky. V postýlce mi né a né usnout,snažila jsem se,ale jeho hysterický řev jsem prostě neustála a tak ho uspávám v náručí,nebo v kočárku.Blbý je,že má přes 8kg a já už mám záda mínus ☹
Takže ti neporadím,taky bojujeme 🙂
ještě mě tak napadlo, že asi nevím rozpoznat, kdy ho tam uložit. když si mne očka nebo je má takové červené, nebo taky když zívá a už si moc nehraje, jenom spíš čučí. tak ho dám do postýlky. zapnu kolotoč, přečtu pohádku, dám pusinku, pohladím, otočím na bříško a konec. plačem a plačem a tak už ho zpět do postýlky nedám. protože plače a usne až v kočáru...
@misi.21 já uspávala u prsu ještě do minulého týdne,ale z ničeho nic mám po mlíku ☹ Pro mě to bylo taky pohodlné i když všude píšou,že se to nemá. Jenomže teď dávám flašku a u té mi neusne a když jo,tak se probudí při odkrkávání.Uspávání nám trvá cca 1hodinu a v noci se zhruba 2-3x budí a při té třetí přestávce uspávám zase 1-1,5hod. Fakt paráda 😀
Koukám, že nejsem sama kdo bojuje se spaním 😒 U nás taky vede kočárek přes den, večer a v noci jedině u prsa, ale dost často se mi pak budí a jak není u prsa je problém, holt závislák 🙂 Kamarádka mi poradila jednu metodu, prý funguje, aplikovala ji i přes den, je potrobně popsána tady: http://www.azrodina.cz/1698 ale pořád nějak nemám odvahu a nevím jestli budu mít nervy ji vyzkoušet...
@ewikpepik Večer mi usínal v postýlce normálně, ale teď začaly potíže, to si ale myslím, že zuby. Usne jako vždy, ale budí se třeba za půl hoďky 😒 zkouším dudlík, hladit, zpívat, chovat, ale nakonec stejně zabere jen prso 😅
Všechny nápady, jak uspat dítě doma během dne sem! Mám 3 měsíčního chlapečka, večer usíná v pohodě, po kojení taky - buď usne hned po kojení nebo chvíli brouká a usne... ale přes den je to hrůza. Spí jen venku. Ale já už jsem omrzlá od hlavy k patě a starší 2,5letý chlapeček ty dlouhé túry taky přestává v takové zimě zvládat. Zkoušela jsem fakt skoro všechno a nic 🙄
@vonkacka Ahoj, promiň za OT, ale koukám, že píšeš, že máš po mlíku 😔 Myslíš, že to je z těch příkrmů? Já bych s nima měla brzo začít, ale to se mi moc nechce toto 😕
@veruska007 mě fakt nespí jinak než v autosedačce...
@misi.21 Hm, to mi fungovalo u prvniho ditka, spavalo takhle do 1,5 roku. Ale to druhe ne a ne zaspat 😠 .
@sona_sv mě taky každej radil nechat vyplakat,že se nučí usínat sama. Zkoušela jsem jednou,asi 10 minut a malá se mi z toho pláče začala dávit a já si nadávala,jak jsem blbá.To radši ať usíná u prsa,než abych jí trápila. Já myslím,že jednou přijde sama na to,že to jde i bez mámy...
@veruska007 tak to nevím co jiného,já seděsím dne,kdy se do sedačky nevejde...doufám,že do té doby se jí to zase zmnění a bude spát v postýlce...doufat můžu,co? 🙂
Sice jsme starsi ale i u nas se bojkotuje postylka pres den...takze i ted doma mam kocar a uspavam ho v kocare v obyvaku nebo na chodbe...usinani vecer je dalsi super zalezitost, 100x si stoupne a kdyz odejdu rev...ale ja tem rvacim metodam moc neverim, prijde mi to zbytecne tyrani...a tak 100x polozim, hladim, zpivam a vetsinou do 20 minut usne...verim ze se to zlepsi az bude umet konunikovat...
@veruska007 ahojky jak se vam dari? 😉
tak uspávání u prsa neznám... včerejší uspávání opět nevyšlo...zkouším ho dát do postýlky i přes den, pouštím kolotoč a hladím, povídám mu, že se jde spinkat, ale ono to zatím nezabírá. jen doufám, že si tu postýlku nezprotiví a nebude mi v ní brečet vždycky když ho tam dám. holt je to kříž, ty naše dětičky....
Já od začátku nechávám usínat na noc v postýlce, žádné nošení na rukou, žádné cpaní si miminka si do vlastní postele, žádné pohupování v kočárku. Nechtěla jsem ze sebe udělat otroka jako při prvním dítěti. S usínáním problém nemáme, jen se nám v noci hrozně často budí ☹ A přes den spí zatím dvakrát - dopoledne v postýlce a odpoledne většinou chvilku v kočárku.
právě jako ten otrok si připadám....prostě v postýlce spí jen v noci, kdy se budí na kojení. určitě za to může i to léto, kdy jsme byli v kočáře pořád. a jak dlouho vydrží skoro 4m prcek vzhůru? je to jako u nás 5h? po každém probuzení hodinku a pak dvě hodinky spinkat?
@ewikpepik 😀 Tak náš Bobiš má přes 3 měsíce, chodí spát kolem 22h, občas až 23h, ráno ho před 6.h. vzbudí starší brácha a když nestihneme jít dopoledne ven, tak usíná až při odpoledním drndání, kol. 15.30. Spí dvě hoďky, a pak je hore až do nočního spaní. Jo, a když je bdělý, tak se samozřejmě sám nezabaví, odmítá ležet... mám pokračovat... 😝
@veruska007 každý to má jinak. já jen jestli třeba není vzhůru málo, že bych ho jako víc unavila a pak by mi v té postýlce usnul pěkně...
@ewikpepik Závidím. Buď ráda. Nějaké děti jsou spavé. Na škodu to určitě není.
@ewikpepik Já myslím, že chyba není v tom, že byl prcek na spaní celé léto přes den v kočárku - to byla naše taky, a i tak usíná teď v postýlce. Jestli je vzhůru jen 5 hodin za celý den, tak to je slušný spáč 🙂 Můžeme závidět... Já se snažila nastavit nějaký režim cca od půl roku. Po probuzení 3 hodiny vzhůru, pak do postýlky, po probuzení opět 3 hodiny vzhůru a pak spinkat. A z postýlky po uložení zásadně nevyndavám - jen chodím kontrolovat, pohladím, dám dudlíka, řeknu ať spí...
@veruska007 Ty brďo, to je teda dlouhá směna. Ono každé dítě má něco - já zase vstávám tak 10x a někdy i 15x za noc ☹
@llluckaaa vstáváš 15x/noc? To bys měla napsat, že místo spaní jen skáčeš do postele a ven 😀 .
ne, vstávám tak 3x-4x. a taky se budíme ráno brzo, v 5 výjimečně v6...
Ahoj holky. U nás spinkání taky děsný. Přes den usne doma maximálně na půl hodiny, v kočárku venku dokáže spát i tři hodiny. To by mi nevadilo, že doma nespí, ale večerní uspávání, to je děs. Usne jedině u prsa, až už tvrdě spí, tak jí musím prso vzít a potichoučku odejít. Do čtyř měsíců spinkala krásně celou noc - od osmi do šesti do rána, ale od konce října se mi v noci tak třikrát budí. Někdy se vzbudí už když jdeme spát, to si ji pak vezmu k sobě a dám jí prso, musím ji vzít hned, protože čím dýl je vzhůru, tím hůř se pak uspává. V noci, když se vzbudí, tak si ji zase hned beru k sobě. Vybrečet ji nechávat nechci, na to nemám nervy. Takže to někdy dopadá tak, že spí celou noc s náma na posteli, takže se ani já ani manžel nevyspíme. Vůbec nevím, co s tím.
@sarunatko když se starší chlapeček začal v 5 měsících v noci budit, dr. říkala, že je čas na večerní kašičky. Týden jsem odolávala, že je ještě brzy... pak jsme dali kaše a malý zase krásně spinkal až do rána 😎
@ewikpepik My měli to samý, akorát malej je červnovej, ale taky jsem z toho měla vítr, občas ho dávala do postýlky, ale jen tam brečel a spal jen v kočáru. A najednou asi 3 neděle zpátky mi začal sám od sebe spát v postýlce. A občas se stane, že tam neusne, tak a co? Loupnu ho do kočáru i teď 🙂 Kombinézka, fusak, namazat líčka a jde se ven 🙂