Ahoj maminky, prosím o radu jak u novorozence, který pořád spí nastavit ''noční režim''. Myslím tedy jak budit na koupání a potom přenést do postýlky? Nebo nechat spát (což praktikuji) a až se vzbudí tak podle miminka vykoupat a uložit? Nevadí, že je to skoro vždy v jinou dobu? Nebo co radíte? Děkuji za rady
Nebudila jsem, jak říkala kožní lékařka, děcko není horník, aby se každý den koupalo. Nijak extra jsem nedělala režim, nebo spíš odchylky tolerovala.
Koupali jsme každý druhý den a každý den jinak. Dcera si rychle režim nastavila sama, nijak jsme ji nebudili.
Tak to my jsme režim nastavili, koupeme každý den kolem 19 - 20 hod. Když byl malinký, tak jsem ho koupala až se probudil, třeba až v devět, pak nakrmit a spinkat. Malý si na to zvyknul a nedokáži si předsavit, že ho neokoupu každý den. Vždycky je po tom koupání, takový klidný a spokojený. První měsív jsem v noci budila na krmení, aby přibral a od cca druhého měsíce spíme celou noc (cca od 20- do 5 hod). Vím, že miminko se tak nezašpiní, ale je pořád v plínce počůraný ...........
Miminku nastavit režim nejde to opravdu nechápe. 🙂 stejně se to hodně mění, každých pár dní je to jinak.
Vyprdněte se na nějaké stresy s koukáním na hodinky a raději vnímejte potřeby miminka. Bude vám oběma líp, když budete v klidu. 🙂
Koupání neberu jako režim. Prostě se před spaním koupe, ale v rozmezí tak dvou hodin, záleží na prckovi
Mimi si nastaví režim.samo...nechte mu čas a dýchat, věřte mu😉
@veronikahappy nastavit režim ma smysl tak cca ve 2-3 měsících dřív se rid tim jak miminko spinka. Režim miminka se ted mění i z tydne na tyden
@veronikahappy Nemá smysl nic řešit. Když spí, nohy nahoru 🙂. Pokud jde např. konkrétně o večerní koupání, u syna se to v těch prvních týdnech pohybovalo mezi 17:00 a 20:00. Pak se to ustálilo zhruba na 18:00, tzn. v tu dobu jsem začínala kojit "na noc" a spal pak zhruba do půlnoci. Vždy jsem se řídila jeho únavou, jeho potřebami. Ono se to pořád mění, takže se opravdu vyplatí přizpůsobit se miminku a nehrotit to.
Režim jsme si nastavili v šestinedělí.. A jedeme ten večerní dodnes...a je to pohoda,vim ze jde mala v osm spát bez řeči. Někdy jsemnji ze začátku budila,aby byla chvíli před koupáním a večeři vzhůru...pak už sama byla tak nastvavena,ze i když ve roce mohla jít spát později třeba o po 15 minut,dávála nanjevo,ze je její doba...miminka jsou chytrá a rychle se naučí.nijak se její potřeby neměnily,jen se pak vyrazovalo spaní přes den...přejí dobrou volbu
Až přibližně kolem čtvrtého měsíce se jeho rytmus začíná přizpůsobovat a podřídí se pravidelnému střídání dne a noci. Tomu mohou napomoci i rodiče tím, že pokud budou ukládat své dítě ke spánku ve dne, dají ho do světlejší místnosti, zatímco po setmění se budou snažit v pokoji, ve kterém miminko spí, nerozsvěcovat.
První měsíc jsem měla malou v košíku (na postýlku mi přišla moc malinká :D) přes den jsem ji měla v obýváku, kde hrála tv nebo radio a na tu stranu i svítilo slunce takže i dost světla, před večerním krmení +-8 hodina jsem ji převlékla do pyžamka a po krmení uložila do košíku a zavezla do ložnice, kde měla ticho a tmu. (od den jsme koupali před krmením). Od toho druhého měsíce přes den tak jak v prvním v košíku atd. a na večer jsem ji dávala po krmení a ob den koupání, do postýlky pusa a přání na dobrou noc, zapnula kolotoč a malá usnula. Spávala od 20 do 5ti do rána, kdy stačilo nakrmit a spala zase do 8-9h.
Teď skoro v 6ti měsících už je na ni vidět ve 20h, že už by chtěla jít spát, takže i když jí jídlo "vychází" na 21h, tak jí dám najíst dřív a jde spát.
u syna to bylo tak, ze se koupal od 18-20h podle toho jak byl vzhuru, v noci jsem budila prvni tři měsíce po 3-4 hodinach kvuli spravnemu přibírání na váze. U dcery je to tak ze od malicka je v noci spavější ale pres den se necha krmit casto a s pribíráním nemá problem , tu koupeme v pul 8 to je vzhuru vzdy kvuli starsimu synovi. Myslim , že režim plus minus hodka dve prcka moc neovlivni.