Ahojky,
Mam skoro 5.mesicni holcicku a posledni 3 dny nekakala. Pred tim kakala tak 3krat denne, od narozeni do cca 3 mesicu i 8krat. Dala jsem ji cipecek, to hoodne pomohlo, ale dnes znovu cely den nekakala. Nechce se mi zase pouzit cipek a tak bych rada vedela, co s tim, jestli existuje nejaka babska rada 😉 Slysela jsem, ze pomaha odvar z ovesnych vlocek, ale nevim, jestli to neni na prujem.
Je kojena. Ale asi pred 14 dny mela o vikendu trochu UM, protoze jsem musela odjet. To ale kakala normalne, az ted posledni 4 dny se proste rozhodla nekakat.
berusko a proc myslíš že má zácpu? prostě jen toho nemá moc na vykakání, všechno zpracuje 😅 Nikolka asi od 6. měsíce kaká jednou za 2 dny 😉
Ale pokud se jedná o zácpu a stále kojíš, tak zkus sníst trnkový kompot a vypít i tu šťávičku. U mě to tak zabralo, že se Nikolka pokadila naprosto neuvěřitelným způsobem 😀
Kdyžtak zkus dát napít teplé vody.Svestky nebo svestkovou štávu,jestli nekojíš.Cípek jen občas.Ten odvar ne,obsahuje lepek,pro tak malý miminko v žadném případě! 😲
Nop jasně,zkus si vzít ty něco projímavýho.ALe kojený miminka nemusí kakat i několik dní.
cherub: je fakt, ze se nemusi hned jednat o zacpu. Hodne ale prdikuje, ale brisko ji asi neboli, protoze si nestezuje. Nevim, kolik dni mam pockat a zacit jednat, treba s tou trnkovou stavickou🙂
berusko - já jsem měla zkušenost - malá kojená - měla jsem málo mléka, přikrmila jsem UM - malá mi 9! dnů nekakala. Volala jsem ihned lakt. poradkyni - ta řekla že u kojeného mimi je to naprosto v pořádku. Hodně prděla, takže střívka průchodné. Po 9 dnech se vykakala sama. Čípky mi také nedoporučila... Jinak souhlasím s holkama - zkus ty sníst projímavé věci - např. ty švestky a masíruj malé bříško...
berusko, chytré knihy i doktoří uvádí, že kojené děti nemusí kakat až 10 dní a teprve po tom se může jednat o problém a má se vyhledat lékař 😉 Uvidíš, že to bude v poho 🙂
cherub: tak to jo, budu moct klidne spat🙂 Akorat je divny, ze pred tim kakala tak casto... No, asi uz je velka holka a ne zadny prutokac 😀
berusko tak tak, velká holka se z ní stala 😵 Taky jsme kakali i 8x denně a to bylo něco, fakt průtokáč 😀 Jsem kojila a ona zároveň kakala 😀 😀 😀
nejlepší kapky na kakání jsou SABSIMPLEX!PO TOM SE VYKADÍ HNED 😀
ale mi problémy s kakáním nemáme
Tak jsem volala doktorce a rikala mi, ze ji musim dat cipek, aby se neucpala. Ach jo, tak fakt nevim..... Dneska zkusim trnkovy kompot, snad to pomuze....
tak to zkus s těma kapkama a uvidíš za to nic nedáš
no já bych to s tou "zácpou" neviděla tak bledě. Pokud je dítě kojené, tak nemusí kakat třeba i týden, což je důkaz toho, že všechno mléko zužitkuje a dobře ho tráví. Já to vím od kamarádky a i mě na to v první poradně upozorňovala paní Dr.
Co to je za blbost s tím čípkem?Matuška mi asi od šestého týdne kadí jen jednou týdně.A rozhodně nemá zácpu,prostě jen zužitkuje všechno mlíko,je kojený.Když se to stalo poprvé,tak jsem byla taky vyjukaná,tak jsme šli k doktorce,která mu strčila rektální rourku do zadečku a řekla,že by se vykadil i sám,ale tak za dva dny,což by bylo po devíti dnech.Je to prý naprosto v pořádku,jen jsem si tu rourku musela koupit domů a kdyby nekadil zase tak osm dnů,tak jí mám použít,ale zatím jsem nemusela a ani se nemá použít dřív,protože si na to mimča můžou zvyknout a pak by sama tlačit nechtěla.Já vím,že nejsem doktorka,ale čípek malý nedávej.
Malá je kojená jen částečně a částečně přikrmovaná. Příkrmy jí asi trochu zabetonovaly. Nekakala sice jen 3 dny, ale asi jí hodně bolí bříško, protože se kroutí, nadskakuje a křičí, až je mi jí líto. Zkoušela jsem teplou koupel, vlažnou vodu k pití, sab simlpex, teploměr do zadečku ale fakt nic nepomohlo 😔 Volala jsem k doktorca a tam mi poradili odkrojit kousek másla a použít jako čípek. Tak jsem to zkusila, ale zatím žadný výsledek. Malá se zatím pláčem a naříkáním unavila a usnula. Tak uvidim, co bude, až se vzbudí 😨
Berusko-před asi 2.měs.jsme měli podobný problém.Byla jsem z toho docela vedle,protože do té doby to bylo skoro v kažké plíně.Po 2-3 dnech,když nic neudělal,se chudinky vždycky tak kroutil,až mi ho bylo líto. 😢 Pak jsem přišla v čem byl zádrhel.Měli jsme omáčku a v té byly houby.Zkusila jsem to pak ještě jednou a bylo to ono.Do týdne se to pak zase upravilo do původního stavu.
Tím jsem chtěla říct jestli si třeba nezměnila nějak svůj jídelníček,nebo nezařadila něco,co jsi při kojení ještě nejedla. 😉
Berusko: taky bych čípky nedávala, mě malý taky nekakal třeba několik dnů, pak jsem buď vypila švestkovou šťávu nebo později, když jsem začala ořikrmovat, stačila švestka jablko od frutapury 😉
U nás na 100% funguje, když já zbaštím lněné semínko, které přeleju převařenou vodou a tak 30 min. odstáté a mám na 150% jistotu, že se mi prďolka vykadí 😉 a je to přírodní.
Holky, tak jsem si koupila svestkovy dzus, tak jsem zvedava. Ma se pit rano na lacno, tak uvidime. Akorat nevim, kolik mam vypit, abych se pak neulitala🙂, nebo nevyvolala Ticine nejaky prujem....
myslím,že zbytečně plašíš!
ivulinda: ja vim, jsem hrozna. Rano jsem vypila sklenici svestkoveho dzusu a na zachod jsem letela zase jenom ja🙂 Slysela jsem, ze par lzicek hermankoveho caje by taky neuskodilo. Ale tak pockam jeste 4 dny a pak se uvidi. Doufejme, ze to do te doby na Tici prijde
beruska a kdo vlastně má tu zácpu ty nebo malá?na začátku si psal,že malá zácpu a ted píšeš,že ten džus si vypila ty tak tomu trošku nerozumím 😒
ivulinda: nekaka mala,a protoze ji plne kojim, stavka prejde do mlicka a bude to mit zprostredkovane. Ostatne, kdykoliv jsem snedla nejakou nadymavou potravinu, mala mela koliky. Takze bych se ridila radou Lucinky nebo mysulky a snedla neco, co ji prinuti kakat
Tak jsem si rano dala poradnou lampu svestkove stavy, prohnala jsem si streva, ale mala zase nic....
beruska - nám pomohl ten heřmánkový čaj - ale ne granulovaný ale "poctivý" pravý heřmánek....stačilo pár loků a šlo to samo 🙂
aha,tak to jo 😉
elucinka: myslis, ze bych ji mohla dat odvar z praveho hermanku, i kdyz to nebude "typicky" detsky caj? V lekarne mne zase rikali, ze by caj miminku nedavali, kdyz neni vyslovene detsky:( Dnes jsem ji dala par loku teple vody a ZASE NIC 😖
beru - já jsem Adámkovi dala normální obyč heřmánek v sáčcích od Lerosu, doporučila mi to naše dětská Dr. Když to bude malé množství, tak to malé neublíží, neboj, v lékárně asi mysleli normálně na pití, celou lahvičku třeba, ne jako lék na zácpu... Nechala jsem to louhovat tak max 5 minut a pak jsem mu to dala a za chvilku se vykakal.
ahoj berusko, a je malá kojená nebo na UM?