Jak na to, aby miminko uslo?

renatkaa1996
5. dub 2021

Ahoj holky, mam dotaz, zda nemate nejaky tipy a triky jak na to, aby miminko kdyz je pretazene usnulo. Nevadi mi ho uspavat na rukou, ale vzdycky nez usne je to hrozny plac mne si ocicka a porad ziva. Kdyz neni pocasi na kocar nebo ho nemam u sebe je to docela problem a dost se naplace. Bily sum mame, plinu pres ocicka jsem zkousela, dudlik vubec nechce.

lennus
5. dub 2021

@renatkaa1996 Co šátek? Každopádně jestli je hodně malinké, rychle se to mění, vzpomínám na ty první týdny s naší malou, jak jsme ji po večerech nosili přes rameno, plakala a nešlo jí usnout. Postupně se vše uklidnilo a usínala dobře v postýlce, chce to jim dopřát tu jistotu a udělat maximum pro jejich pocit bezpečí. Moc mě u druhého dítěte uklidňovalo, že vše je jen období a vše přejde. Držím palce!

aniea
5. dub 2021

Když byla malá uspavala jsem ji v náručí, takže zabalit do zavinovačky aby neměla rozházené ručičky a lehce jsem s ní pohupovala a vždy usnula😂

leniczka23
5. dub 2021

Za mě Babyvak

michaela666
5. dub 2021

Lehnu si vedle ní, broukám a hladím po čelíčku přes obočí... vždycky do 5 minut spinká. Občas pomáhá i rychlá chůze po bytě s malou v náručí. Jak se často otáčím tak je zachvilku klid.

renatkaa1996
autor
5. dub 2021

@lennus no je mu ted dva a pul mesice 🙈

renatkaa1996
autor
5. dub 2021

@michaela666 tak to jsem zkousela.. po hodine a pul mi trpelivost dosla 🤣🤣🤣hlavne jak se ho snazim uspat. Jeste u toho delam debila a zpivam mu potichounku😁a on se u toho smeje 😄

michaela666
5. dub 2021

@renatkaa1996 Mám stejně starou dceru a zatím to zabírá. Uvidíme kdy budu muset vymýšlet něco nového. 😀 Švagrová si nemůže vynachválit Hojdavak, ale vlastní zkušenost s ním nemám.

renatkaa1996
autor
5. dub 2021

@michaela666 To zavidim! U nas je uspavani pres den horor 😄ale mame maleho nervacka 🙈

lenerka1
5. dub 2021

Uspávat až unavené dítě, přetažené už není ideální, ale co se dá dělat, když se to přežene, že. Přijmout, že prostě někdy dětí pláčem potřebují vyventilovat přemíru podnětů, tak se tím nenechat vystresovat, jen třeba mu říct něco v tom stylu, nedaří se ti usnout, budu tu s tebou, dokud se ti to nepodaří. Zkusit třeba šátek, pohupování na míči, levandulový olejíček, prostě najít, co mimču vyhovuje, už takhle malé hodně umí naznačit. Ale nejvíc důležité je uklidnit sama sebe...

michaela666
5. dub 2021

@renatkaa1996 My to měli první 3 týdny. Uspávání na rukou, pořád chodit po bytě. Když jsem ji položila hned vzhůru a řev. Jednou ležela se mnou v posteli a najednou usnula při broukání a hlazení. Má dudlík, tak to asi taky udělalo svoje. Vydrž, snad se to brzo zlomí 🙂.

renatkaa1996
autor
5. dub 2021

@lenerka1 ja jsem v klidu😄 ale neumim najit presne tu dobu kdy uz je treba aby fakt zabral.. beru to jako prvni zivnuti. To je vetsinou cca hodinu az hodinu a pul po jidle. Tak zacnu uspavat a houpat a on zacne plakat. Taky jsem zkousela s nim lehnout do postele hladit, potichu mluvit a sama jsem mela zavrene oci.. ale je pravda, ze tohle je az posledni dobou.. tak snad se to jeste nejak upravi. Jen nechci aby mel pak problem do budoucna

lennus
5. dub 2021

@renatkaa1996 Určitě se to upraví, je maličký a fakr se ten spánek dětí hodně mění, netrap se tím, co může být, ono to tak není, měla jsem to ale u prvního taky tak a u mladší jsem vše nechávala více přirozeně plynout

simix22
6. dub 2021

@renatkaa1996 hodina a půl mi přijde hodně dlouho vzhůru..mám skoro půl rocniho a hodinu a půl až dvě vydrží on a pak už je unavenej.

jjasmina
6. dub 2021

Do půl roka jsem na uspáváni používala houpaci lehátko za mě top, jinak nic nezabíralo, od půl roku usinala u kojení, což tak usíná i ve 14 měsících 🙂