Dobrý den. Máme holčičku 11 měsíců starou. Do 3. měsíce usínala úplně sama, pak se to ale ze dne na den změnilo. Plakala a plakala. Nejprve zabíral dudlík, ale pak už nezabíral ani dudlík a my začali spávat, protože jsme neměli srdce nechat jí plakat. takže uspání v houpacím lehátku, uspání hopsání na balonu nebo uplácání po zadečku. Teď buď balon nebo uplácání po zadečku. Byli by jsme rádi, kdyby usínala sama a děsí nás, že jí třeba ještě ve dvou letech budeme takovým způsobem uspávat. Navíc se vždy půl hodiny od uspání vzbudí a musí se jí znovu uspat, pak už spí až do krmení které je jednou za noc.Máte s tím některá zkušenosti a jak na to, aby miminko usínalo samo? Děkuji.
@lenickalenickalenicka Dcera má 15 měsíců a usíná buď v náručí nebo v postýlce, ale musím tam sedět a držet za ruku. Jo, je to blbý, "rozmazlila" jsem si ji, ale předpokládám, že na intru za ručičku usínat nebude. A když bude, tak né se mnou
No a když ji takhle budu muset uspávat třeba do tří let, holt se nedá nic dělat, já mám taky ráda, když mě večer v posteli někdo hladí a je se mnou
@mon_88017 No právě,já si taky říkám,že z toho vyroste,ani mi to nijak nevadí Přesto jsem syna naučila usínat samotného,aby se to neopakovalo
Měli jsme to tak se starší dcerou, potřebovala moji přítomnost. Nejhorší to bylo kolem 2 let, usínání jí trvalo dlouho, já byla těhotná, často jsem tam usnula s ní a pak v noci rozlámaná nenápadně vylízala. Když po 2. roce přestala spávat po obědě, tak usnula během chvilky, takže to už mně tak nevadilo. Ve 3 letech jsme do pokojíku přestěhovali mladší a to už nějak přijala, že jsou tam spolu, že není sama, takže jsem přečetla pohádku a odešla. Taky jsme pořídili svítící želvu, tak se dívají na hvězdy a poslouchají hudbu.
@andrrriiik samozřejmě, že by mi vyhovovalo, kdybych ji flákla do kanafasu a měla svatej pokoj, ale eště na to asi není ta správná chvíle A já si ten večerní mazlicí rituál po náročným dnu užívám
Teda ne vždycky, ale snažím se
Vždyť je ještě maličká, není přece nic špatného na tom, že vyžaduje přítomnost maminky. Je to normální, přirozené...Zkusila bych najít kompromis - neuspávat na míči nebo nošením, atd., ale normálně v posteli, jen tam prostě být s ní, hladit, zpívat, povídat...aby si zvykla, že se spinká v postýlce/posteli, ale že se nemusí bát, protože tam budete s ní
Presne, nevidim na uspavani nic spatneho, je malicka. Naopak, mohla by mit psychicke trauma z toho, ze musi byt sama. Ja si uzivam uspavat mou 15 mesicni. Za par let uz to vyzadovat nebude, ale drzet ji za rucicku a sledovat, jak "odplouva" do snu je nadherne!
Proč má miminko usínat samo? Člověk je tvor sociální, je krajně nepřirozené, aby usínalo samo. V tomto věku je pro něj jistota světa = taky pocit bezpečí, matka (či jiná rodičovská osoba).
Dle mojí zkušenosti: když s dítkem klidně usnu, tak zalomí zpravidla rychle a já vstanu, když nechci usnout, pže ještě něco dalšího čeká, napětí se přenáší a nezaberou.
Kdyby jen do dvou.... Neznám dvouleťáka, kterej se uspává sám.
Ono je to opravdu individualni a neni na tom nic spatneho pokud vam to vyhovuje. Ale zase si nemyslim,ze kdyz dite usina samo,je to pro nej trauma! Muj syn (11mesicu) usina sam od prvniho dne. Asi v sesti mesicich mel obdobi,ze jsem ho musela uspavat chovanim,ale to do 14dnu odeznelo a zase zacal usinat sam. Poste vecer jen co zalehne a vypije mlicko tak spi.
Ahoj,mě dcera usnula jedině při kojení,ale blbě jsem ji tak naučila,protože taky usínala sama,bez kníknutí,jakmile začla kňourat,tak znova k prsu,aby usnula.Byla to chyba.Dodnes ji uspávám,a to tím,že si k ní lehnu.
Jinak syn usíná sám.Ale občas,kdy mu lezou zuby,ho musím uklidnit poplácáváním po zadečku a hlazením po zádíčkách.Ale až se uklidní,odejdu a usne sám.Zkus to taky tak,nechat ho,a po chvíli zase přijít a uklidnit.Tohle je asi nejúčinnější rada.