Milé maminky, prosím vás o radu, pokud máte nějaké zkušenosti s podobným problémem.
Moje dcerka, necelé tři roky, se od 2.narozenin promělila v úplně jíné dítě. Vzteklé, protivné, vzdorovité, závislé na mně (tatínek a ostatní členové rodiny jsou nežádoucí). Denně má cca dvouhodinové záchvaty fňukání a řevu a nyní se pravidelně budí okolo třetí ráno a hystericky se dožaduje pochování. A i po půlhodinovém chování si odmítá lehnout zpátky do postele. Když ji stejně uložím, začne to na novo, kope do mě, mlátí s sebou......už opravdu nevím, co s ní. Vše se zhoršilo v říjnu, kdy se nám narodil syn. Chápu, že prochází vzdorem a žárlivostí, ale už má brášku 6 měsíců....jak na ní? Pediatrička nám doporučila homeo na úzkost, ale nepomohla. Zkoušela jsem i Bachovy esence, ale překvapivě na ně reagovala třesem a zimnicí a ještě větším neklidem. Nejde to po dobrém ani po zlém....už začínám mít strach, že na nás sousedi zavolají sociálku, protože to fakt vypadá, jak kdybych jí tu vraždila ☹((. Prosím poraďte. Moc děkuju.
ahoj... obe moje deti mali nočné desy... hrúza. syn ich tiez dostal okolo 2 roka ... radila som sa s psychologičkou a ked sme to vsetko presli (denný program) vyšlo jej z toho, že malý nasáva strasne veľa informácií a nedokáže ich spracovat.. rozprávala som sa s ním aj slovensky aj anglicky a bolo mi povedané, ze angličtinu v mojom podaní bere ako informáciu, ktorú musí spracovať. ked som s tým skončila, výrazne sa desy obmedzili.. u dcéry začali cca tiez niečo po 2 roku.. ale tam som si nevedela rady, kričala, kopala - uplne ako popisujes ty... nosila som ju na rukach, kolísala, mojkala, ale aj tak si porevala asi hodinku, zachvat skoncil tym ze si vypytala vodicku a to som uz vedela ze je dobre... Raz to muz nevydrzal, zobral malu a zacal ju umyvat studenou vodou..ten krik bol strasny... ale mala o 10 minut uz spinkala... teraz ma skoro 6, ale desy este stale sem - tam má. (povačšine ked je spln) .. ale aspon sme tym umyvanim skratili cas vrieskania z hodiny na 5 minut.... myslim ze sme skusili toho dost, homeopatiu, cajiky, sirupy.... ak najdes niečo, čo pomohlo, prosim daj vedieť...
Moje dcera protestovala proti sestře tím, že venku chtěla jít jinam, než já.Každý to má jinak, ale pomohlo by, kdyby pochopila, že máte mimi i ji stejně rádi. A jak na to? No s láskou.A trpělivě. A prostě s dostatkem času, který máme samosřejmě všichni málo.Klíčový je pocit důležitosti a vlastní pevné místo v rodině.Pomoc s přinesením plenek-ty jsi šikovná, moc si mi pomohla. No vidíš, sestřička brečí, je malá, ale ty už umíš mluvit, můžeš mi říct, co tě trápí a co bys chtěla.Podej jí hračku-koukej, směje se. Jsi šikovná a udělalas mi radost.....Prostě trochu přehrávat.Však se to poddá. 😉
Švagrové radila dr. na noční děsy, kdy malá nevěděla, co se s ní děje dávat jí vit. B. Jake bachovky jste dávala? Na míru, nebo nějaké všeobecné? V dm mě napadají takové na večerní relaxaci, ale dělají se přímo I na míru dítěti, třeba na žárlivost na sourozence. Asi to hodně souvisí s tím sourozencem☹.