Jak na noční hysterické záchvaty téměř 3leté dcery?

mmm2007
16. bře 2016

Milé maminky, prosím vás o radu, pokud máte nějaké zkušenosti s podobným problémem.
Moje dcerka, necelé tři roky, se od 2.narozenin promělila v úplně jíné dítě. Vzteklé, protivné, vzdorovité, závislé na mně (tatínek a ostatní členové rodiny jsou nežádoucí). Denně má cca dvouhodinové záchvaty fňukání a řevu a nyní se pravidelně budí okolo třetí ráno a hystericky se dožaduje pochování. A i po půlhodinovém chování si odmítá lehnout zpátky do postele. Když ji stejně uložím, začne to na novo, kope do mě, mlátí s sebou......už opravdu nevím, co s ní. Vše se zhoršilo v říjnu, kdy se nám narodil syn. Chápu, že prochází vzdorem a žárlivostí, ale už má brášku 6 měsíců....jak na ní? Pediatrička nám doporučila homeo na úzkost, ale nepomohla. Zkoušela jsem i Bachovy esence, ale překvapivě na ně reagovala třesem a zimnicí a ještě větším neklidem. Nejde to po dobrém ani po zlém....už začínám mít strach, že na nás sousedi zavolají sociálku, protože to fakt vypadá, jak kdybych jí tu vraždila ☹((. Prosím poraďte. Moc děkuju.

hojda
16. bře 2016

Švagrové radila dr. na noční děsy, kdy malá nevěděla, co se s ní děje dávat jí vit. B. Jake bachovky jste dávala? Na míru, nebo nějaké všeobecné? V dm mě napadají takové na večerní relaxaci, ale dělají se přímo I na míru dítěti, třeba na žárlivost na sourozence. Asi to hodně souvisí s tím sourozencem☹.

stastnablcha
18. bře 2016

ahoj... obe moje deti mali nočné desy... hrúza. syn ich tiez dostal okolo 2 roka ... radila som sa s psychologičkou a ked sme to vsetko presli (denný program) vyšlo jej z toho, že malý nasáva strasne veľa informácií a nedokáže ich spracovat.. rozprávala som sa s ním aj slovensky aj anglicky a bolo mi povedané, ze angličtinu v mojom podaní bere ako informáciu, ktorú musí spracovať. ked som s tým skončila, výrazne sa desy obmedzili.. u dcéry začali cca tiez niečo po 2 roku.. ale tam som si nevedela rady, kričala, kopala - uplne ako popisujes ty... nosila som ju na rukach, kolísala, mojkala, ale aj tak si porevala asi hodinku, zachvat skoncil tym ze si vypytala vodicku a to som uz vedela ze je dobre... Raz to muz nevydrzal, zobral malu a zacal ju umyvat studenou vodou..ten krik bol strasny... ale mala o 10 minut uz spinkala... teraz ma skoro 6, ale desy este stale sem - tam má. (povačšine ked je spln) .. ale aspon sme tym umyvanim skratili cas vrieskania z hodiny na 5 minut.... myslim ze sme skusili toho dost, homeopatiu, cajiky, sirupy.... ak najdes niečo, čo pomohlo, prosim daj vedieť...

kika_21
21. bře 2016

Moje dcera protestovala proti sestře tím, že venku chtěla jít jinam, než já.Každý to má jinak, ale pomohlo by, kdyby pochopila, že máte mimi i ji stejně rádi. A jak na to? No s láskou.A trpělivě. A prostě s dostatkem času, který máme samosřejmě všichni málo.Klíčový je pocit důležitosti a vlastní pevné místo v rodině.Pomoc s přinesením plenek-ty jsi šikovná, moc si mi pomohla. No vidíš, sestřička brečí, je malá, ale ty už umíš mluvit, můžeš mi říct, co tě trápí a co bys chtěla.Podej jí hračku-koukej, směje se. Jsi šikovná a udělalas mi radost.....Prostě trochu přehrávat.Však se to poddá. 😉