Dcerka, 5 měsíců, mi nechce v noci vůbec spát. Spí od 20h do 24h, poté se probouzí, jede v režimu 2 hodinky aktivní, hodinka spánek. v tomto stylu jedeme až do 8 večer. Nikdy nebyla velký spáč, ale místo, aby se spánek prodlužoval, tak je to čím dál tím horší. Na noc jí dáváme kašičky a krmím UM. Vlastní výroba je bohužel nedostačující :( Už opravdu nevíme, co s ní. Budu ráda za jakýkoli tip. Moc děkuji
@slunickova123 to jsme též zkoušeli, ale vůbec to nezabírá. Jakmile přeháže celou postýlku, tak začne řvát a vyžaduje pozornost. Když si ji dáme do postele, tak vydrží být hodná 5 minut a pak začne sebou šít
Moje malinka bude mít 20. 7M, ale tohle jsem vůbec neměla. Spinkala celý den. Ted jsem ji naučila spinkat ve vedlejším pokoji s otevřenýma dveřma a chůvičkou a dýchací podložkou. A spinká ještě o něco déle. Akorát jenom když se trochu zavrtí, tak jsem v pohotovosti a letím za ní, aby nezačala plakat
Vyloučila jsi nějaké fyzické problémy, například svědění? A jak jsi na tom Ty s nervozitou, podrážděností... , předpokládám, že ji (i přes noční kašičku a UM jak píšeš) kojíš - pokud nejsi v pohodě, přenáší se to do mléka. A i kdybys nekojila, dítě to vnímá. (Je to náročné období, není moc matek, které by mohli říci, že prožívají jen pohodu)
A máte ji ve vaší ložnici nebo v jejím pokojíčku? Údajně podle průzkumů děti v ložnici rodičů hůř spí - no, i co jsem viděla u rodiny a kamarádek, tak se mi to potvrdilo, že lépe spaly děti s vlastním pokojíčkem, pokud tuto možnost máte, tak bych to zkusila 🙂.
@no_title to je jeden nazor, druhy nazor zase rika, ze moc dobre spi deti s rodicmi v posteli - v ramci tzv.kontaktniho rodicovstvi. Jestli je lepsi to nebo to, nevim, ale srdcem se rozhoduji pro druhou moznost - id te doby, co dcerku ( nyni 20 m) nechavam prijit do nasi postele a nesnazim se ji 5x za noc uspavat znovu v te jeji v jejim pokojicku, spi o moc lepe. Konecne jsem to pochopila. Kdybych to udelala driv, usetrila bych nam kazdonocno plac a trapeni..
@berblin já s dětmi spala - když se vzbudily, přicucly se a já spala dál a ony po chvíli taky 😉
@berblin Já spíš než s funkcí "vlastního pokojíčku" souhlasím s řešením @suzanna123 🙂 A to i ze zkušeností - mám 4 dcery.
A nebylo by prima, kdybys najednou vnitřně líp zvládala a svezla s sebou i dcerku (myslím do toho klidu)?
Co zuby? U nás to způsobovaly zuby.
Synovi je 9 mes a mela jsem to uplne stejne... Navic nedokazal usinat sam, vzdy jsem ho uspala na sobe a pak pokladala spiciho do postylky-nyni 4. den zkousim aplikovat rady dle knihy: Kazde dite muze dobre spat a pres den usne sam v postylce, vecer tez a spi do 24h-2h ranni, nakojim-sois si jen cucne, pak spi do 5-6h - nakojim, spi stale v postylce do 7h, pak vstavame nebo si ho vezmu k sobe do postele a spime do 8. Drive jsem vstavala skoro kazdou hodinu. Pres den toho moc nenaspi, hodku dopo, hodku po obede a nekdy jeste chvili v kocarku odpoledne. Ale jsem rada za to nocni spani...
@suzanna123 též jsem zkoušela. Horší je, že ji musím nechat odříhnout, jinak mi poblintí celou postel. U nás je to fakt zapeklité.
Dobry vecer prosim vas mam na vas prozbu mam 5 mesicniho syna a nechce mi vubec spinkat cez noc ukladam ho v noci spat kolem ty 20:00 a uz v 21:00 uz je vzhuru dam ho spatki do kocaru kolisam ho asi tak pul hodku usne no ale kdiz ho dam spatki do postilki tak hned nato 10 min a uz je zase vzhuru a jen place pak prestane a chce si hrat .... Uz neska je tomu tiden co ani v kocaru mi nespi vubec ani v postilce ani snama v posteli uz nevim kam bych ho mela dat aby mi spinkal a od narozeni jeste ani jednou mi nespinkal aspon 5.6 hod. viskousela sem ho nechat sameho v loznici v kocarku spinkat zhasla sem i tv vipla sem i svetlo sem mislela ze asi mu nedobre dela ze spi s rodicmi v jednom pokoji no ale ani to nezabralo tak ja uz fakt nevim co snim mam delat budu rada za kazdu radu dekuji moc 🙂
Ach, tak to ti nezavidim - napada me v noci proste vubec nerozsvecovat, nereagovat na ni, aby si zvykla, ze v noci se spinka...?