Jak na krmení lžičkou?

pampalin
11. črc 2015

Ahojky!
Chci se zeptat, jak krmit mimčo lžičkou. Příkrmy už dáváme delší dobu, ale malá prostě pořád nebaští podle mě tak, jak by měla.
Za prvé neotvírá pusinku a když už ji otevře, tak dává jazýček místo dolu nahoru. Anebo mi obsah lžičky vysrkne. Nevím, možná dělám něco blbě já. Když už pusu tedy otevře, snažím se jí dátl lžičku na jazyk a zatlačit dolů.
Nějaký fígl nebo trik na to, aby mimi otvíralo pusinku byste, mamči, neměly?
Malé je 6,5 měsíce.
Díky za každou radu.

loupacek
11. črc 2015

Dělala jsem jako ty a když nezabíralo, tak jsem dělala ze sebe blázna a kroužila lžičkou jako letadlo, to už děti pusu otevřely a pak se zadařilo i dát na jazyk a zatlačit.

pampalin
autor
11. črc 2015

Tak já blázna dělat nemusím, páč já blázen jsem 😉 ! Zkusím, díky.

zanri
11. črc 2015

@loupacek Jéé, vy jste dělala letadlo? Já u toho dělala bzzzzz🙂 a ještě i teď občas musím, aby vůbec tu pusu otevřel...

loupacek
11. črc 2015

@zanri Snažila jsem se o různé zvuky.:D Jakože stíhačka, dopravní, vrtulník.:D
Krásně nalétávala do hangáru.

m_m_m
11. črc 2015

Nám stačilo vytrvat, časem se to naučila...🙂 (a to nám nejdřív tu pusu zarytě neotevírala vůbec) pak měla různý vlny, třeba že začala všechno prskat, takže jsem si řikala, že to bude děs, ale vydrželo jí to tak 2-3 týdny a už to nedělá...takže asi ještě nějaký překvapení ohledně krmení budou 🙂. Stačí netlačit na pilu.

gepe
11. črc 2015

Nam pomohly lzicky od Boon oboustranne, s jinymi delala obdobne veci co vase. Jinak dodnes ji nenutime jist kdyz nechce a presto ji pravidelne, kdyz pominu horka. Asi jsem v tomhle suchar, ale nedelala jsem zadne letadla, stojky, za mamu a tatu, apod 😅

pampalin
autor
11. črc 2015

Tak dnes zafungovalo rozesmát a když už tu pusinu otevřela, tak jsem jí tam lžičku šoupla.

zo_ja
12. črc 2015

Podle Tebe by měla...
A co podle ní?
Kojíš nebo do ní potřebuješ to jídlo dostat?
U nás se lžička dává, když si ji dítě vyžádá... krmí se samo, takže v roce věku sní kelímek jogurtu zcela inteligentně, kolem roku některý už v 10 měs zásadně na vidlučku, co lze 😀 a od roku a půl si krájí příborem a zcela distingovaně utírá pusu ubrouskem, který si vyžádá. Nejsou takový všechny, pravda, ale když se chce najíst, ať se snaží, ne? Každý se musí přičinit, aby se najedl, u malého dítěte je to to, že se nakrmí. Za mě je to ten nejlepší fígl, aby dítě otvíralo pusinku 😀 Často až moc. 😀

pampalin
autor
13. črc 2015

@zo_ja A proč tahle odpověď? 😨 Já se ptala úplně normálně, nepotřebuju, aby si ze mě někdo utahoval.

gepe
13. črc 2015

@zo_ja sni inteligentne? To znamena, ze nikde ani kapka, zpusobne si utre pusu, slozi ubrousek, odnese kelimek aj do kuchyne, podekuje a odejde, v roce? V roce a pul zna vyborne pravidla stolovani? Zajimave.
A k tomu komentari, @pampalin mlade ma necelych 7 mesicu, tj jaka pravidla stolovani a zpusobu pojidani stravy plati pro pul rocni dite? Samotnou me to zajima 🙂

pampalin
autor
13. črc 2015

@gepe Tak jestli jsem to dobře pochopila, byla ta odpověď od @zo_ja myšlena ironicky. Akorát nechápu, co mají lidi z toho, když má někdo nějakou otázku a ostatní se do něj pustí nebo si z něj utahujou. V poslední době se to stává jak na MK, tak i na e-miminu. 😢

gepe
13. črc 2015

@pampalin z toho si nic nedelej 🙂 holt obcas ma nekdo potrebu vyjadrit se ke vsemu, nekdo ma potrebu si cosi dokazovat aj. Hod to za hlavu. Je pravda, ze hlad otevre pusu skoro kazdemu, ale u prcka jako mas Ty bych tohle rozhodne nedelala, kor pochybuju o tom, ze se samo naji ci si lzicku poda atd. A neber to prosim tak, ze nemas inteligentni dite 😀 jen je to jeste male mlade, vsak vis 😉 u nas pomohla vymena lzicek 🙂

pampalin
autor
13. črc 2015

@gepe Neboj, beru to úplně normálně, navíc malá se nevyvíjí PM tak, jak by měla, takže to jedení příborem bude u nás aktuální asi tak v 10 letech 😉 .