Dobrý den maminky, prosím Vás o radu. Moje plně kojená dcera měla ještě před 14 dny pěkně pravidelnou stolici, pak jen v pátek večer větší nálož asi za celý den, pak dlouho nic v úterý jsem ji pomohla rektální rourkou tak něco vykakala a od té doby, dnes je to týden zase nic. Včera jsem ji opět zavedla rourku, ale žádný úspěch. Měla jsem problémy s kojením, že je po něm nevrlá jakoby nedojezená, teď o víkendu to bylo v pořádku, napapala se a spala a od pondělí je to jak na vodě, navíc se mi u krmení začíná kroutit, právě proto si myslím, že má bolení, prdíkuje pěkně, ale jsou to velké prdíky, že ji to občas až vzbudí. Někde jsem četla, že miminko, třeba z mléka všechno spotřebuje a tak nemá stolici, ale tohle se mi zdá dlouho, vím že zase jinde píší, že kojenec bez stolice může být týden i déle. Děkuji za rady.
U nas to taky tak bylo mel urcite obdobi kdy kakal jenom jednou tydne pak se to zas upravilo. A jestli je nepokojna u kojeni muze to byt rustovy spurt, staci casteji prikladat a miminko si vsechno vytahne. Kdyby mela boleni briska tak by se hodne kroutila a hodne brecela.
ale jestli chces mit jistotu tak si zavolej doktorce ;)
Když nefunguje rourka, tak tam asi není moc co kakat, zkus ještě masírovat bříško a šlapat nožičkama, cvičit s nima atd. I to může stolici popohnat.
Ahoj, u nás to bylo taky tak jsem zavolala Dr. a ona mi řekla abych ji skusila po kojení udělat Nutrilon extra, že stačí trošku že se dopapá a že i stolice by se měla lepšit. No ale mě to nedalo a tak jsem zavolala laktační poradkyni a ta mi zase říkala pravý opak.. A pak si vyberte - no ale já poslechla Dr. a malá mi pomalu ale jistě přestala chtít prso. A ja po par tydnech přestala kojit. Takže flašku NE. Jinak je to ale prý normalní když nekaká prý to mlíčko spotřebuje celé - na tom se mi shodli jak Dr. tak lakt.porakyně. Hodně štěstí. Když tak bych jen doporučila cvičit, masirovat bříško. Aby byly střeva aspon tak v pohybu. Držte se 😉
Ahoj,nam poradila znama do mlicka malinko masla....hlavne ne ramu nebo tak ,proste malicko maslicka treba AB.a NEBO SE MI OSVEDCILO REKT.ROURKOU MALINKO OPATRNE PODRAZDIT ZADECEK A BYLO TO.JESTE NAM TAKY ZABIRALA SVETSKOVA STAVICKA OD HIPP,TY JSOU OD MESICE VEKU
My nekadili klidně 10 až 14 dní.... Ze začátku po příchodu z porodnice měl ušprknuto skoro v každý plíně a za cca 2 měsíce začal takhle kakat. Je to děsný, taky jsem byla nervní, ale vydrž, srovná se to s podáváním příkrmů.. Máslo bych teda nedávala 😉
Hlavně nedávej tu švestkovou štávu, je až od 4.měsíce. Jestli je plně kojen tak nemusí kakat až dvacet dní, bere si jen tolik kolik potřebuje a nemá potřebu kakat
Ahoj, je pravda, že kojené miminko nemusí několik dní po sobě kakat. Ale Ty tady píšeš, že se maličká u kojení kroutí jakby měla bolení bříška. To bývá způsobené nezralostí trávicího traktu. Náš prňousek se kroutil a nekakal, no, bylo to náročný. Doktor nám poradil Probiotický kapky BioGaia a ty nám pomohly. Synovi jsem je dávala tři měsíce a po tu dobu krásně kakal a dokonce nebyl vůbec nemocný. Prý posilujou i imunitní systém díky velkýmu množství probiotických bakterií. Takž u nás Probiotický kapičky BioGaia dostaly za 1 😎
ahojda, nestiham to vse uz procist ... ale my jsme uzivali na stolici Laktobacilky ... ma to srovnat mikrofloru ve strevech. Jinka dcera mela take ohromne problemy s prdiky (vlastne ji to obcas trapi i ted) a jako plne kojena take nekadila vice jak 3tydny :O.
Ahoj,pokud je plně kojená,nedělala bych si s tím žádné starosti.Její tělíčko může vše spotřebovat.Nám takhle syn nekakal i 14 dní,taky jsem z toho byla nervózní,ale Dr. říkala,že u plně kojených je to zcela normální.Pokud nemá tvrdé bříško a neplače,tak to je o.k. 😉