Jak malého odnaučím usínat u prsa?

misha27
25. srp 2015

Prosím o radu maminky, které svoje děti uspávali u prsa. Jak to malého odnaučit a naučit usínat i bez téhle berličky? 🙂
Máme půl roku a chci prcka naučit usínat ve své postýlce a aby ho mohl uspat i někdo jiný než já.
Pokud možno nějaké postupné odnaučování ..
Estevillova metoda u nás nepůjde. Malej je schopnej řvát i víc jak hodinu v kuse a já to nevydržím. 😉
Děkuju moc..

mydvaapes1
25. srp 2015

Pokud máte na spaní přes den režim, tak u nás funguje napapat, položit do postýlky a pustit vysavač nebo uspávač co mám stáhlý v mobilu. Za chvilku je tuhá. Pokud režim nemáte, tak je třeba ho nastolit. V noci je to větší peklíčko, bude nám měsíců devět a v noci bez kozy ani ránu 😢 ...je to těžší.

kh
25. srp 2015

Krasne jsem odnaučila ted, ve 2,5 letech. Do te doby pokusy koncily hysterakem - zlomovy byl rev do 3 do rana. Dalsi pokus jsem odmitala vykonat. Ted v lete jsem byla zase nemocna, mam zanedbane urcite vysetreni, tetanovku apod - takze to mne nakoplo a maly si celkem v klidu nechal vysvětlit, ze nemohu kvůli lekum. Trva to uz asi mesic, zkousi to stále, ale jen max v rovine jedne otázky. Po odpovedi ne v klidu sinaji jinak. Ale byl to mazec cekat az tak dlouho, ale ja na EM nebo proste tvrde "ne" nemela nervy.

misha27
autor
25. srp 2015

Spinká přes den každý 2hodinky cca 15min..co je stejné,tak spaní po obědě,ale v postýlce si je chvilku schopnej hrát,ale jakmile nepřijde po chvíli prso,tak spustí řev ;)

mydvaapes1
25. srp 2015

@misha27 To bych ten prostor mezi spánky zkusila pomalu natahovat, třeba spaní po třech hodinách, ať se více unaví a spí déle. Naše malá též vydrží max.3 hoďky, ale pak dá min. hodinu spánku. A už přikrmujete? Dobré je dávat spát hned po dopolední svačince, obědě....

misha27
autor
25. srp 2015

Věřím,že starším mimčům to jde už vysvětlit,ale nerada bych čekala tak dlouho 😉 . Párkrát jsem po uspání mimča vyrazila ven a nikdo jiný než já nemá šanci ho uspat,takže pokud ho cokoliv vzbudí, musím mazat domů a to je většinou moooc brzo. Potřebuju občas vypnout a takhle to nejde 😎 😀
Snad nepohorším 😎 😎 😎

mydvaapes1
25. srp 2015

Hej a po flašce UM ti neusne? Třeba když ji dáš 2,5hodiny od vzbuzení místo dopolední svačiny?

misha27
autor
25. srp 2015

Jojo..už máme pravidelné masozeleninové obědy..Začínáme i ovocné svačinky a chystám se i na večerní kaši.

misha27
autor
25. srp 2015

@mydvaapes1 Um vůbec nechce. Občas odstříkám,ale to je taky boj. Prso je prso 😝

mydvaapes1
25. srp 2015

@misha27 No tak to je boj, pokud nechce UM...to budete mít na dlouho. Min. do doby, než najedete na dopol.svačinu, oběd a odpolední svačinu. Po jídlech se dá ukládat nejlépe.

kh
25. srp 2015

@misha27 Mne rozhodne ne. Opravdu mne to usinani a nocni buzeni x za noc, po par hodinách, jen na prso, skoro do 2,5 let netesilo.... Jindy prso (kojit) nechtel, nez na usinani/spani (i přes den). Nesouvisi to s jídlem, s UM (u toho normalne přes den sosal sunar). Je po proste zavislost a pokud na to nemas nervy, asi nic nepomuze. Bez place to ted nepujde, nebo musíš počkat, az si to da vysvětlit...

misha27
autor
25. srp 2015

A nechápu moc na co dávat um. Mlíko mám..jen bych chtěla,aby se nabaštil, dokojil a až pak usnul. Ne, aby vytuhnul u prsa 😉 😝

mydvaapes1
25. srp 2015

Tož aby se nabaštil a usnul...né aby se nabaštil, dokojil a pak usnul 😀...pokud chceš plně kojit dál, tak se tomu usínání u prsa nevyhneš si myslím.

misha27
autor
25. srp 2015

Já spíš čekala nějakou fintu,jak ho to naučit spát bez. V kočárku problém nemá..ale v posteli jo.
Četla jsem např.,že se maminka vzdalovala s prsema a vzdalovala..až se už mimču nechtělo posouvat a uslo..nebo o naučení na dudlíka(při dudání, vyměnit za dudlik),atd.

Takový nějaký rady někdo nemáte? 😀 😀 😀

beremeseanicka
25. srp 2015

Ahoj resime to stejne, maly ma 10 mesicu, v kocarku ho uspi kdokoliv, doma jen kojeni (ani ja ho jinak neuspim). Ted jsem si v knihovne pujcila knihu Klidne spani a ukladani, tak to asi zacneme zkouset. Melo by to byt bez place, ale na delsi lokte nez treba EM. Jednou z rad je tam,kdyz uz saje pomalu bradavku vyndat z pusy a pridrzet bradu, kdyz zacne znovu hledat, zase dat a chvili pockat a zas vyndat a tak furt dokola. Pry se tak casem zacne ucit usinat i sam bez toho. Dalsi rada je spat dal od nej. Maly spi s nama. Takze dokojit a odsunout aby to mliko nemel uplne u nosu. No je tam toho vic, muzes zkusit pujcit taky v knihovne... 😉

kh
25. srp 2015

@misha27 Tak to posouvani mne pobavilo 😀 Myslim, ze to zkusit, mam velkého postylkoveho skokana.
Dudlik nevzal, chtyre knihy nepomahaly. Mate to uplne stejne. Kocarek v pohode, postel = prso na spani. Drzim palce, at najdes ten figl a netrva to jako u nas.

pavlapl
26. srp 2015

Já si myslím že v půl roce je miminko moc malé aby usinalo samo v postýlce. Moje děti začali usínat bez prsa ve 2 letech. Já jsem si pořizovala děti abych se o ně starala a byla s nima ne abych je odkládala ať už kamkoliv. Nejstarší dcera semnou spala do 5 let a nejmladší semnou taky spí. Važ si chvil kdy je s tebou a potřebuje tě. Strašně rychle to uteče a nebude tě potřebovat.

medrin
26. srp 2015

@misha27 já jsem kojila a uspávala u prsa přesně 17 měs. a 9 dní 🙂 byla to jistota, že spinká v klidu a neřve.. ale pak už mi přišlo, že to nepotřebuje.. tak si dal večeři, pyžámko a šup do postýlky.. kde jsme ho půl hodinky hladili a on v klidu usnul. Toto jsme dělali měsíc. Pak jsme si jen sedli naproti něho a opět do půl hodinky usnul.. on se na nás usmíval, dělal blbinky, ale vše bylo opět v klidu. Opět měsíc. Pak jsme odešli a překvapil do 5 min. byl tuhý.. pak, ale přišli ty horka a bylo po všem co jsme dělali ☹ opět jsme tam u něj museli zůstávat, ale tentokrát, aby jsme ho ochlazovali. Teď už je zase fajne a babička vymyslela, že ho položila do postýlky odešla do vedlejší místnosti, sedla si na gauč odkud vidí na postýlku, řekla malému, že je tady a do 5 min. tuhý.. zkusila jsem to i já a zatím je to 5 dnů a funguje 🙂 Tak to bylo u nás. Je to z mého života.. hodně mě odsuzovali, že to takto dělám, ale je to moje dítě a nechci, aby usínalo z histerákem a zbytečně bylo ve stresu.. No držím palečky 🙂

lucinacka
26. srp 2015

Ja malyho uspavala taky u prsa, ted uz tak ale usne malokdy, spolehlive usne jen pri noseni v nositku a ja ted se slzou v oku vzpominam na uspavani u prsa, u ktereho jsem mohla lezet. Jinak s odnaucovanim neporadim, na malyho nic nezabiralo, vybrecet jsem nemela to srdce... Tak holt nikam vecer nechodim. Pomohlo mi, kdyz jsem si rekla, ze ted je obdobi, kdy jsou deti male a potrebuji me. Rychle to ubehne a zase prijde obdobi, kdy budu moct libovolne chodit ven a deti uz budou samostatne..

evulina77
26. srp 2015

@misha27 malej je ještě moc malý, EM je příšerná a pro děti zvláště takhle malé nevhodná. Malej potřebuje mít jistotu, že když zavolá mámu, tak máma vždycky příjde, nebo je tam. Hele, ještě si za život zapaříš, ale tvůj syn je takhle malý a závislý jen chvíli. Tak to ještě vydrž. Za rok touhle dobou to už bude o něčem jiném...

liska01
26. srp 2015

Já dávám malou spát po cca 2 až 2,5h bdění přes den a vždycky u postýlky stojím a klidním jí, někdy je to 15min někdy až 30min, vracím dudlíček a tiším a hladím až se najednou začne klidnit a začnou jí zaklapávat víka. Ale je fakt, že jsem nikdy nenechávala vytuhnout u prsa, vždycky jsem nakojila, odkrkla pak přebalila, což jí docela probralo a pak uspávala v postýlce. Někdy je teda pěkně rozjetá a nechce se jí zklidnit, tak když se ototčí na bříško, tak jí dám lehce ruku na záda a dělám šššššš a ona zvedá hlavu míň a míň a pak už jen mžourá a začne krásně dýchat a pak se ty očička zaklapnout a spí. 😀 A já mám pak pocit, že už se nikdy nenarovnám! Obzvlášť v hluboké cestovní postýlce... 😀 Chce to trpělivost a být v pohodě a věřit, že se mimčo zklidní.

kocour1
27. srp 2015

Ahoj, mám doma 8 měsíčního syna a jsem na tom úplně stejně...usne jen u prsa a když se vzbudí, jediný, kdo ho zpět uspí, jsem já s prsem...už jsem z toho také vyčerpaná a také bych ho ráda dala do jeho postýlky. Nevadí mi kojit - naopak, ale tohle neustálé noční buzení a hlavně to uspávání, kdy čekám, až úplně vytuhne, abych mu mohla vyndat prso z pusy, opakuje se to několikrát, cokoli ho vzbudí a chce zase prso:-/...starší dceru jsem také kojila, večer se napila a pak spala celou noc...od tří měsíců nevyžadovala noční krmení a já věděla, že ji může i kdokoli pohlídat. Se synem je to jiné...podle mě je to prostě dítě od dítěte...také nad tím neustále přemýšlím, jak na něj vyzrát...zrovna zítra jdu na svatbu a bude hlídat babička a už teď vím, že se budu pořád vracet dokojovat☹...

misha27
autor
4. únor 2016

Budeme mit brzo rok a situace se nezmenila 😈😂

mon_88017
4. únor 2016

@misha27 nezbejvá než počkat, až z toho vyroste. Mně dcera usínala u prsa do devíti měsíců, pak jsem ji odstavila, protože mi došlo mlíko. Potom usínala v náručí u flašky, za nějakej čas vypila flašku a musela jsem ji tak dvacet minut chovat v náručí. Asi od 15 měsíců houpání na ruce přestala vyžadovat, ale musela jsem s ní sedět u postýlky a držet za ručičku nebo hladit dokud neusne. A od roka a půl mi usíná sama se svítícím medvědem.
Takže asi bude nejlepší nechat tomu volnej průběh, aby měl čas vytvářet si nový usínací rituály sám. Já vim, je to protivný, když člověk nemůže ani nikam jít, protože bez maminky to nejde, ale vydrž 😉

medrin
4. únor 2016

@misha27 není kam spěchat.. znám hodně maminek, co mají prcky už 2 leté a stále kojí a dost často. Je to boj.. ale sama musíš poznat, zdali už to má na papání nebo jen jako zákusek 🙂 U nás to bylo opravdu jen na zapití a usnul. Tak pak nastoupil ten pomalý postup a vyšel.. ono se musí postupně, ale vydržet 🙂 tak se drž!!! Mi pro změnu válčíme s plenkou 😀

irgen
6. únor 2016

@misha27 tak každá maminka to má jinak - no hlavně, ono každé děťátko je jiné a od toho se to odvíjí 🙂 Kubíčkovi je 11 měsíců a většinou usíná u prsa při kojení - někdy pije až se zalyká a někdy jen jako "zákusek" a hned spí 🙂 Metodu odejít a vyřvat jsem zkoušela párkrát, ale nefunguje mi to a nemám srdce to zkoušet zas a znovu. Taky k čemu. On až povyroste, tak si to usínání zase upraví a zlepší se to. Zatím si ho užívám, je to takové kouzelné mít ho u sebe a koukat na tu jeho tvářičku, která na mě hledí jako na největší poklad na světě. Neříkám ale, jsou noci kdy mi fakt tečou nervy - asi by ani nebylo normální kdyby ne. Korunu vždy nasadí manžel s hláškou "Proč nespí? A proč pořád řve?" Přeju pevný nervy🙂

calabasa
6. únor 2016

No jo. U nás dvakrát to samé. Nevzaly ani MM z lahvicky. Ale ani po odstavení v 1,5 roce nezačaly líp spát a místo lezení a kojení jsem 5x za noc nosila l a mladší stejne musím uspáváním ja. Ted ve 2,5 začíná brát na milost tatínka i nocí.