Jak malé hračky schovat před batoletem?

pilzzee
17. kvě 2024

Ahojte, u prvniho jsme toto samozrejme neresili, proste takovy hracky nemel, ale ted ma skoro 4, tak uz si hraje se vsim. Ted se nam narodila dcera, ma 7 mesicu a vsude se vali jeho hracky, tak by me zajimalo, jak velky veci muze omylem snist? Nekde jsem cetla, ze riziko je, kdyz ta hracka projde rulickou toaletaku. Jako je mi jasny, ze to realne nesni, ale synovi se treba docela nedavno zaseklo lego v puse a neslo ven, tak ocekavam cokoliv 😀 Co tady toto na fotce treba?

ada22
17. kvě 2024

@pilzzee určitě bych vyřadila hračky, kde je magnet. Spolknutí dvou malých magnetu je velký problém a nikdy nevíš, kdy se hračka omylem rozbije a batole bude rychlejší. Jinak jsou ještě blbý male baterie.

pilzzee
autor
17. kvě 2024

@ada22 To vpravo je magneticky 🤦‍♀️ A mame jich teda asi 150 v ruznych velikostech 🤦‍♀️

krisstina93
17. kvě 2024

Duplo bych neuklizela, moje děti si s nim hrají od půl roku :D ale ty magnety bych měla někde pod dohledem, to není sranda. Jinak já to vzdala, holt dceru porad kontroluju, starší kluci mají malé lego, kinder hračky, igracky a hromadu dalších miniaturních věcí, to nejde uhlídat, sebrala sem akorat magnetickou stavebnici.

exbordelar
17. kvě 2024

Ja to neresim 😶 Protoze jsem rada, ze si jakz takz zorganizuju to hlavni vyprat/uvarit/uklidit/nakoupit/atd. Starsi decka maji miliardy mrnavych kousku vseho mozneho.
Mam sve batole vicemene neustale pod kontrolou a vim, s cim si hraje. Do pokoje starsich ho samotne nepoustim. Kdyz ztichne, je to podezrele.
Ano, uz mel v puse lego. Je pravda, ze neustale na nem oci prispendlene nemam, ale uprimne, ani nevim, jak bych to delala. Chtelo by to vsechno doma komplet roztridit, vyhazet, udelat generalni uklid, ale na to s prichodem nejmladsiho nemam vubec kapacitu. Posledni dobou mam pocit, ze nezvladam nic, jen uplny nutny zaklad a snazim se, abych do vecera prezila 😅 takze nevhodne hracky pryc z dosahu batolete by bylo super, lec jsou zde s nami vsude kolem nas 🙄😐

pilzzee
autor
17. kvě 2024

@exbordelar Ja z toho mam prave docela strach. Ne ze by to snedla, ale ze by ji to zaskocilo a udusila by se. Zatim jeste neleze, tak ty rizikovy veci proste posunu od ni dal, ale az poleze, tak to bude peklo.

pilzzee
autor
17. kvě 2024

@krisstina93 To s tema magnetama me teda fakt prekvapilo, to jsem vubec netusila. Pritom magnetickych hracek pro deti je tolik! A ona moc rada ohlodava tu magnetickou stavebnici, ma to jako chrastitko :-//

ada22
17. kvě 2024

@pilzzee tak to není úplně dobrý nápad 🫣. Mám mladší dítě pěkný pako, takže jsem tyhle hračky nekupovala i když se mi líbí. Je tam problém, když se ty magnety spojí, tak mohou protrhnout střevo.

kacka1994
17. kvě 2024

@pilzzee ja tady ty magnety neresim, je to velke. nema to jak spolknout, kontroluju obcas, jestli to pevne drzi a nerozdelava se mi to, ale jeste se mi nestalo, ze by se to nejsk rozdelalo.
Duplo je obri.
Resim male koralky, lego klasicky (to maji kluci jen ve svem pokojicku a kdykoliv to donesou, hned je nutiˇ si to uklidit), kulicky z male kulickodrahy maji ted jen pod dohledem. Veci tak do velikosti petikoruny. Starsi se mi jjednou davil hrackou pro mimina, kus ji proste ukousl 🙈 to by nesmeli mit nic :/

alice180
17. kvě 2024

Ty jo to mi připomnělo, jak naše malá rozebírala kolíky na prádlo. Jednou jsme nemohli najít tu pružinku od jednoho. Nakonec jsme ji teda našli.

jelenice_zavodnice
17. kvě 2024

@pilzzee Mam tri deti a pri narozeni druhe dcery jsem vsechny male a potencionalni nebezpecne veci schovala. Napr. boty, naramky, celenky a blbustky od barbinek, sklenene a plastove kulicky, male kosticky, vsechno co lze rozebrat na male kousky. Stejne tak hracky z kinde vajec nebo prtave nadobi. Lego nemame, male duplo se schovalo. Starsi dcera se s tim hrala pouze pod dozorem, kdyz to druhe spalo. Dcera se brzo, pred 2 narozeninami naucila, ze to nemuze davat do pusy ale napr. se rizla o rozbity porcelanovy hrnek z detskeho nadobi 😳. Bohuzel treti dcera se to jeste porad dostatecne nenaucila, ty dve starsi se sice hraji uz s mensimi vecmi ale porad trnu, co se stane, takzety nejhorsi veci jako magnety, ostre veci, baterky jsou porad schovane.
Protoze se stalo, ze treti se dusila, zustal ji ten predmet sprajclej v krku. 🙈. Manzel ma kurz prvni pomoci pro deti a dostal to z ni. Ja ho v zivote nevidela tak pohotove, rychle a v klidu reagovat.
Takze to neberu na lehkou vahu, fakt jsem vsechno prochazela, balila do krabicek a odkladala nahoru do skrin.
@alice180 Ano, rozebrane kolicky a ty chybejici dratene pruzinky je dalsi vec, to jsme zazili take.

hanka_12345
17. kvě 2024

Magnet a lego to kladicky a pak nejaky hrwcky s malyma oddelitelnyma částma?
S duplem bych byla v klidu. Zkus si narvat kistku z dupla do pusy a vdechnout ji. A to decko ma vsecko jeste mensi nez ty. Podle tohi bych se ridila😀
Ale taky sem nad tim badala ze sem to hlidala ale s druhym uz to je jiny

erchia
17. kvě 2024

Nad něčím podobným jsem už uvažovala, jestli budeme mít druhé dítě, takže se s dovolením připíchnu 🙂
Ovšem magnetů a baterek se opravdu bojím, jak čert kříže... Takže tyhle hračky se snažím mít v merku i u přes rok a půl starého syna, který tedy naštěstí ani většinou moc věci do pusy nestrká.

teate
17. kvě 2024

My máme krabici, říkáme tomu “krabice s malými věcmi”. A tam je všechno, co se už snažila sníst a naštěstí nesnědla. Jsou to věci tzv. na příděl, když mladší spí nebo je s taťkou venku. Každého asi 1/2 roku do ní koukáme společně a vždy nějaké věci už dáme do běžného užívání. A vždy to je jako novinka pro obě - bylo tam hromada mini věcí k drěvenému domečku pro panenky (různý květináčky, povlaky na peřinky a nádobí. A vše asi 1cm velký 🤣🤣). Teď je jí skoro 2 a půl a už tam je jen asi 5 věcí s magnetem - snad nějaké malinké číslice k nějaké tabulce. 🙂