Ahoj, náš synáček dneska poprvé zvládnul kliku od dveří a pochopitelně se teď otevírání dveří stalo hitem č.1 😀 Jenže zajímají ho i domovní dveře, které vedou na ulici, prakticky rovnou do silnice. Dveře stačí pochopitelně zamknout ale můj drahý choť má problém s pamětí, jako většina chlapů, takže se bojím, že bude zapomínat. Rozhodně bych to ještě nějak posichrovala...Nevíte o nějakém zámku dveří, který by se na ně přidal. Myslím něco jako je pojistka oken apod. V Ikei nic speciálně na dveře nemají...
Moc díky za typy!!!
Ahoj, my máme třeba jednoduše zabezpečené dveře do sklepa tak, že přítel otočil kliku o 45 stupňů směrem nahoru, takto na ni dítě ještě nějakou dobu nedosáhne, mohlo by to jít i u kliky domovních dveří. Jinak použij ten řetízek. 😉
Jo, a co se týká domovních dveří, taky se třeba zabezpečují proti zabouchnutí upilováním, což znamená, že dveře zvenčí, kde je jen koule, zavřeš leda zamknutím klíčem 😵 Takže nemáš šanci zapomenout je zamknout a taky si je nikdy nezabouchneš s tím, že klíče zůstanou doma, v horším případě v zámku z druhé strany 😖
syr tohle vsecko preci taky muze zapomenout udelat 😀 at se nauci to zamykat a bude klid.. 😎
no ten řetízek nezapomene dát manžel,bo zvenčí to jde blbě 😀 ale leda syraell, protože bude zevnitř....
Moc dik, holky! No, ono je to asi ve skutecnosti tak, ze by to mela byt zabrana ne proti diteti, ale proti zapomnetlivemu manzelovi 😀 Nicmene do retizku asi pujdem a ten figl s otocenou klikou je taky uzasnej!
kurna sme to ale nevipilovana rodina 😀 sme jen zamykali nic jineho 😎
ahojky, tak náš Fíla je taky "útěkář" a nám nezbývá nic než zamykat...člověk si časem zvykne a manžela stejně pořád kontroluju 😀
Ahoj prdoš taky zdrhá 😀 Jedině zamykat.Chlap někdy ráno zapomene a prcek,když se vzbudí hned letí ke dveřím a zkouší. 🙄 Když není zamknuto,hned mlátí sousedce do dveří 😅 😕
no syrael a když budeš muset dát ten řetízek, tak už můžeš rovnou zamknout, ne🙂? Stejně k těm dveřím musíš teda jít. Možná si to myslela tak, že tatínek nezamkne, když příjde domů? No tak to ale zapomene třeba i na řetízek. My teda máme obojí, ale zamykáme, začala jsem s tím já a manžel si na to postupně taky zvyknul, přijde a zamkne. Tak možná když do něj budeš týden hučet a připomínat, bude problém vyřešen 😉
já nějak v tom řetízku nevidim vyřešení problému 😉
Ale když bude na řetizek, tak bude misek chlap zazvonit a to uz je sance ze mama nezapomene. Jinak dekuju za oznameni, ze nejen ten muj je v tomto na baterky, ale u nas nehrozi unik decka, ale psů 😀 Ja se vzdycky zlobim, že bych po nem mela zavirat 😀
Hlavně ten řetízek dejte co nejvýše. Švagrová, když měl synovec něco přes 2 roky, chtěla jen vysypat smetí. Synovec zrovna spal, oni bydleli v prvním patře, popelnice před barákem, takže za 2 minuty byla zpátky... Ovšem šikulka se vzbudil a nenapadlo ho za tu chvilku nic lepšího, než si přitáhnout židličku ke dveřím a řetízek zasunout. Samozřejmě nebyl schopný ho pak vytáhnout ☹ Tak musel soused k nim přes balkon, takže to dopadlo naštěstí dobře! 🙂
U dveřích na balkón máme řetízek - hodně nahoře, takže tam dosáhneme jen my dospělí. Je dobrý, že můžeme mít pootevřený balkón, když větráme a malá tam nemůže. A u vchodových dveří máme v horní části přídavný zámek - z venku na klíč, ze vnitř stačí jen otočit takové plastové kolečko a dveře se zamknou. Také to mají v Obi či Baumaxu... Na oknech (především v pokojíčku) jsou plastové zarážky, na které se malá nedostane.
My měli doma taky tu otočenou kliku, přijde mi to nejjednodušší, než dosáhne i na tu 😎 I když i potom je "složitější" otevřít, než se jenom na kliku pověsit, což zmákne každý prcek. Utíkal můj malý brácha, jednou ho babička našla, jak si v bílých punčocháčkách hraje na dvorku v kaluži 😀
syraell...co klasický řetízek třeba z OBI? jednu část dáš na dveře a druhá se navrtá do zdi vedle dveří....i když prcek otevřem je tam škvíra tak 10cm...myslím, že je to jednoduché, levné a účinné...doma to tak máme.