Jak jste vyřešili houpání k uspávání?

lani1
11. únor 2016

Naše dítě spí jen v nosítku, nebo když se uhoupe ke spaní. V kočáře jen za jízdy a bohužel i v nosítku a hačce se nesmí přestat houpat. Má jen 30minutové spánky a většinou celou dobu musíme houpat. Doteď jsme používali hačku. Bylo i krásné období, kdy stačilo houpat chvilku a pak jsem měla 20min klidu bez houpání, ale teď to zas nefunguje. Bohužel u hačky nám praskly už dvě pružiny a ta druhá jen po 3 týdnech. Produkt vracím a už k němu za takové peníze nemám důvěru. Chci se teda zeptat, jestli existuje nějaká kolébka, která je i dost hluboká, aby pak i sedící dítě v ní bylo v bezpečí a dala se zabrzdit před houpáním. Případně jestli jste někdo měl stejný problém a jak jste to pak řešili s větším mimi nebo nejlépe, kdy to přeslo. Malá má 8m a 9,3kg. Rady o vyřvání prosím nepiště. U prsa mi neusne..respektive usne,ale až pak v noci po tom jednom delším spánku, když se probudí, tak je v noci schopna pokračovat u nás v posteli za pomoci kojení.

ladie
11. únor 2016

U nás teda jedině hacka. Šila jsem si ji sama a pružiny kupuji od tiki-mechulka (cézet). Za více, než rok každodenního houpání dcery + řádění syna mi praskla jedna a díky jistícímu provázku se nic nestalo.
Za mě nej věc na světě. Uspat dceru bez hacky je peklo.

lactuca
11. únor 2016

@ladie Kde jsi čerpala návod na výrobu té hacky? Ráda bych ji zkusila vyrobit taky, ta tvoje vypadá super.

lactuca
11. únor 2016

@ladie Už jsem to našla 🙂

karlajasmine
11. únor 2016

@lani1 my mame doma takovouto kolebku : http://www.elavi-cz.com/detsky-nabytek/detske-k... Ne primo z teto stranky, ale ty se daji bud houpat nebo zabrzdit pomoci koliku a jsou dost hluboke!

lani1
autor
11. únor 2016

@karlajasmine díky zat tip, ale nejsou ty kolébky málo hluboké? bojím se, aby pak nevypadla, až se začnee stavět, nevěřím, že do té doby budeme spát bez houpání

eficenka
11. únor 2016

@lani1
za nás taky haccka! starší dcera v ní usínala do 1,5 roku hlavně odpoledne...
nechala jsem šít z mimibazaru mechulka 🙂

veveruse14
11. únor 2016

u nás tedy taky jedině hacka,syn v tom spal do 18ti měsíců každý den přes den a dost často i v noci, když jinde nezabral, toto pomohlo vždy, navíc byl spánek i delší...nikdy mi pružina nepraskla, museli jste mít teda velkou smůlu... nevím o ničem bezpečnějším, tak bych to možná ještě nezatracovala- lanko to zajistí, tak by se nic stát nemělo a dítko vám z toho ještě dlouho nevystoupí, na rozdíl od kolíbek....za mě jde o vynález vynálezů🙂

sonja01
15. únor 2016

@lani1 My jsme houpali od začátku v náručí na gymnastickém míči..dítě se dá pěkně opřít na nohy, nebolí záda, nic, pak se dá využít na cvičení i na blbnutí s dítětem 🙂