Ahoj,
máme doma měsíční miminko a prosím o radu, jak jej bezpečně dostat do polohy pro odříhnutí přes nohy - viz obrázek. Jak má poloha vypadat, to vím, ale jak si miminko chytnout, otočit...? Vždyť ještě nedrží hlavičku. Nebo je to poloha až pro starší děti?
@tautau proč si ho nedáš na rameno? Je to jednodušší
Moje deti si take odrihly na rameni, kde pak casto i usnuly 🙂
Když už jsem dávala, tak na tygrika. Ten je jednoduchý. Spíš jsem nechávala ve vyvýšeném klubíčku... ale moc jsem to neřešila. Moje děti si jen málokdy odříhly, nebyly ani blinkací, ani bříško je netrapilo, tak jsem to skoro neřešila.
Ps A.D otázka. Kdybych se snažila prte dostat takhle na nohy, tak ho nejspíš dám na tygrika a pak normálně položím na svá stehna a povytahnu svou ruku do správné polohy... ale nezkousela jsem to, jen nápad
Pokud je mimčo břichem dolů, tak mu hlavičku jistit nemusíš. No a pokud jde konkrétně o tuto polohu, tak bych jej vzala oběma rukama pod hrudníček (prsty pod hrudníkem, palce na zádech) a položila na nohu. Pokud se teda zrovna dokojilo. Pokud by leželo na zádech, tak jednu ruku položit z boku na hrudník a druhou si na tu ruku mimi nabalit. Mimi držíš pod hrudníkem v jedné ruce, druhou rukou jistíš pod kolínky a můžeš si ho opřít zádíčky o svůj hrudník. Popojít, sednout si, naklopit si ho zas na ruku, položit...
Zkus si najit nějaká videa "manipulace s kojencem" a pár chvatů vyzkoušet. Já docela často používala třeba zvedání přes zajíčka do vyvýšeného klubíčka nebo to zvedání nabalením.
@tautau to se tezko popisuje, zkousela jsem tak dcerku davat, protoze nechtela krkat. Pak jsem se na to vykaslala a proste nekrkala. Dite sice nedrzi hlavicku, ale na brisku ji drzet ani nepotrebuje. Z polohy na kojeni jsem dcerce podeprela dlani hlavicku a otocila. Tygrik se u nas neosvedcil, dcerce se v nem nelibilo a je jedna z mala deti, ktere se v teto poloze odkrvuji nozicky. Na kurz Nezna naruc rodicu bych nesla, mam sice obe knihy a inspirovala se, ale prijde mi to az takove neosobni, nekontaktni. Pekna videa handlingu jsou na vanickovani.cz
Ufff, tak tohle jsem nikdy ani nezkousela. Obe moje deti jsem davala na rameno, prijde mi to teda jednodussi na manipulaci (rukou jistis hlavicku) a miminko je pekne pritulene k mamince. Dcera tuto polohu mivala rada a dokonce tam i usinala 🙂