Mamky ahojte. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho spí vaše mimča. Od 0-1 roku? Stává se vám že přes den naspí jen pár hodin a v noci brečí celou dobu až do rána??? 😨
My mame 9 mesicu, spát chodí na pul 8, ale treba za hodinu je vzhůru a brečí. Takhle jsme to měli vcera a nosila sem ji snad hodinu a pak stejne nespi tvrde. Je to o nervy, nejsme vyspala ani jedna
@lelelka 0-1 rok je velky rozptyl, v kazdem mesici a v kazde casti vyvoje v tomto obdobi spi miminko jinak. Mne se treba stalo, ze bylo obdobi, kdy mala spala pres den 2x20 min. (asi kolem 5.mesice). A take bylo obdobi, kdy prospala, cely den, protoze se v noci vzbudila ve 2 nebo o pul 3 a byla vzhuru treba i do 6 rana. A ano, v kuse a ano celou dobu probrecela.
Jak stare mas dite?
@zarecna tak zavisi i kdy vstava a kdy se probudi. 4-mesicni mimi by melo v souctu naspat kolem 14-15 hodin. Kdyz ji treba spi v noci 12 hodin a odpoledne dalsi 4, tak to i vychazi🙂Mam dcerku 2 roky, ktera bohuzel uz odbourala odpoledni spanek a pres den nespi vubec. Kazde dite je jine. Nekterym detem ve skolce odpoledni spanek chybi, nektere deti maji tzv. "snizenou potrebu odpoledniho spanku" a spi napr. jenom pul hodiny a nebo take vubec.
@lelelka - náš syn prvních pár měsíců spal přes den tak dvakrát nebo třikrát a maximálně půl hodiny....v noci trochu líp, tak jednou nebo dvakrát se budil na jídlo (nebyl kojený), později spal i 6 hodin v kuse 🙂, chvilku po 1.narozeninách začal spávat jen jednou denně, po obědě, někdy to byla hodina, někdy tři....ale do 2 let přes den usnul jedině v kočárku na vzduchu, doma v postýlce ani náhodou....takže buď jsem kroužila někde venku a nebo pak už se i nechal odstavit ve stojícím kočárku na zahradě....ale za každého počasí jedině venku, ať sněžilo, pršelo....byl zachumlaný v teplém fusaku, přes kočár pláštěnka a na vzduchu spokojeně chrupkal....doma v postýlce začal po obědě spávat až po 2.roce a těsně před 3.rokem pro změnu přestal spát přes den úplně 🙂
A ano, plakal hodně, přes den byl skoro pořád na rukou, nebo jsem se mu musela věnovat, jinak pláč, v noci taky brečel často....celkově byl hodně ubrečené a málo spavé miminko.....teď mu bude za chvíli už 10 let a spí pořád relativně málo, momentálně cca od 21-22h do 6:30....o víkendu jde spát třeba ještě později a stejně je ráno nejpozději v 7 vzhůru 🙂
Zatím takovou to zkušenost nemám, snažím se, aby měl každý den stejný režim, ale řeknu ti, je to náročné ten stereotyp ... dopoledne se ho snažím zabavit, půl dvanáctá kočárek, když se zadaří, spinká do půl čtvrté.... pak zase zábava, v sedm koupačky a do osmi v posteli .... ale to víš, děti ... někdy to prostě neklapne tak, jak bychom si představovali ... přeji pevné nervy. Podotýkám, synovi je něco málo přes 4 měsíce .... drž se!