Ahojte všichni, mám doma princeznu starou 7,5 měsíce. včera si poprvé sedla a dneska začla lozit po čtyřech.Jsem moc ráda,ale nevím jak dlouho ji můžu nechat denně sedět,třeba v kočárku, nebo i tak doma.Je to trochu lenoch, takže ona chvilinku leze ale pak si sedne k hračkám a sedí.Když jí je oddělám tak sice přeleze k nim ale zas esi sedne a hraje si. Sice mám ted celkem volno protože si vyhraje ale mám strach aby to nemělo špatný vliv na zádička. Nemáte náhodou někdo nějakou informaci o tomhle?díky moc
Podle mě je zásadní, jestli si sedne sám/a nebo ne. Když ano, tak ať si sedí, jak dlouho chce. Když ne, tak posazovat fakt minimálně, jenom třeba na to krmení v židličce. Tak mi to říkala naše pediatra. Já jsem na samostatné posazení mého syna čekala do jeho 12 měsíců, takže jsem se o to zajímala 😉
@koira
@imzadi náš malý se zase přitahoval za okraje v kočárku, aby se posadil - sám ještě neseděl, ale ležet ho nebavilo. Podle dr. jsem ho neměla nechávat sedět ani v tom kočárku, ale to nebylo reálné, protože ho nešlo pořád pokládat, když se přitahoval 😉 Každopádně když to nebylo vyloženě nutné, tak jsem ho neposazovala vůbec.
holky díky moc, malá si právě už sedla sama a tak se jí to zalíbilo že ted sedí furt...běda jak ji chci třeba na přebalení položit to hned spusti a začne zuřit🙂)jsou to ale potvůrky malé..jinak jsem ji taky neposazovala..aji na krmení byla v autosedačce....takže jsem ráda že už to zvládla a ted je konečně spokojená
Holky, nám doktor vždycky říkal, že to, co děti udělají sami, je o.k. Pokud se tedy posadí a sedí, tak je to o.k., ale musí samy, nesmíte je do toho moc nutit, to by pak tělíčko trpělo. 😉
jo tak to me taky zajima🙂 Kuba teda jeste nesedi sam, ale hrozne rad sedi v jidelni zidlicce, kde ikdyz ho dam do lehu, tak se pritahne za stolecek a sedi....