Ahoj mám miminko, které má šest týdnů. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho by měla spát? První dva týdny spala normálně, ale teď přes den spí tak hodinu někdy dvě. V noci chodí spát tak v 11 někdy 1 jak kdy. V noci spi tak 4 hodiny. Hlad nemá, prdy taky ne. V kocaru taky pořádně nespí. Je to normální? Diky
máme dvě děti a spali málo od narození. Teď oba dva(starší dcerka 4 roky, syn teď bude mít 2 roky) vstávají v týdnu v 6hod a chodí spát v 18.30-19.hod, spí celou noc, ale ani jeden přes den nespí.Takže pokud nepláče,jí,přibírá,tak bych to neřešila.
Přibírá normálně, kojím a ještě někdy dám UM, ale většinou ho už nechce. Chvíli vydrží ležet tak pět minut, ale pak začne plakat. Takže ji buď musím chovat nebo kojit, v šátku nevydrží. Uspávám ji buď při kojení nebo že sní skáču na na baloně, třeba tak půl hodiny, ale jak ji přendám do postýlky tak se za chvíli probudí a začne plakat. Když se jí věnuju tak většinou nepláče. Nevím jak to dělají ostatní, přijdu si neschopná, nestíhám se někdy za celý den najíst nebo si dojít na záchod.
@violla29 a takové to lehátko nemáš?neříkám dávat jí tam pořád,ale sem tam,aby na tebe viděla a ty ses mohla najíst nebo umýt nádobí
@veronikav31 to mám, tam taky většinou pláče
Já jsem měla malou v náručí furt snad do druhého měsíce. Ale rozhodně jsem s ní neskakala na balónu ani nechodila po bytě. Jak si ji naučíte,to bude vyžadovat. Normálně jsem ji měla v posteli v náručí a buď koukala kolem sebe nebo usnula. Pak jsem ji předala. Třeba se hned vzbudila,tak zas nanovo. A teď má půl roku a uspim v náručí u telky,dám do postýlky a spí.
Já bych uspala,dala do postýlky,pokud by se vzbudila tak znovu.na postel nedoporučuji,toto si naučila švagrová nejmladší a mají problém,že holka (18m)s nimi chce být v posteli místo u sebe v postýlce,to samé kamarádka(holce je skoro 2,5 roku a kamaradka za 3mesice rodí a 4 se do postele nevejdou...)
@veronikav31
Synovi jsou čtyři a spí s námi posteli, nevadí nám to, čekáme teď druhé, tak jsme mu zařídili pokojíček a pomalu si na něj zvyká, spal by tam zatím s tátou. Ale když bude chtít být s námi v ložnici, přidáme jednu postel k naší a budeme tu holt všichni čtyři. Já bych taky nechtěla spát sama, natož jako malé dítě.
@suromana tak asi na přiražení postele máte místo, kamarádka ne, dcerka s nimi spí v ložnici a horko těžko tam dávali její postel, natož aby tam dali ještě postýlku.každému vyhovuje něco jiného.nejsem zastánce spaní rodičů s dětmi až pomalu do 10 let.neříkám že je špatné uspat v posteli,ale dát do postýlky, každý potřebuje svůj prostor
@veronikav31
Ložnici máme velkou, to je fakt. Samozřejmě preferuju stav syn s manželem v pokojíčku a já s miminkem v ložnici, ale když to nepůjde, tak se svět nezboří.
Ahojky mám to samé a mám chlapečka skoro 6 a půl měsíce.Taky spí strašně málo za den maximálně 2hod.a to někdy třeba jen 20min.pres noc je to taky masakr spí a vzbudí se my ze strasnim brekem ze ho nemůžu vůbec vzbudit třeba my brečí i 2 hodiny v kuse.Mam koupeny čaj na spaní ale ten moc nepomáhá.Je strašně mrzutej.V postýlce někdy spí někdy ne.Polozim a hned se vzbudí.Je opravdu ze každé miminka jsou jiné.Mam kamarádku co má měsíc a půl starého chlapečka a ten ji pořád jen spí,což ten můj už od narození byl už masakr co hodinu jsem vstávala.Tak výdrž možná je to časem uklidní.
@veronikav31 nemuzu souhlasit, kazde dite je jine. Od mala mi maly usinal na prsu az jsem usla taky v postely. Spal nakonec s nama. (Manzel to miloval) jak uz syn nepotreboval kojit tak casto, usnul a prendala jsem ho do postylky. Tet ma rok a spi v postylce 😉
@hermia ale prendavali jste ho do postýlky,ale kdyby ne,tak by teď snadno nespal v postýlce a spal by s vámi v posteli...
@veronikav31 ano ale az jak byl starsi.. cca od pul roku, kojila jsem hrozne casto tak nemelo ani smysl ho davat do postylky
@hermia no,ale když spí u rodičů 2,5 leté nebo 1,5 leté dítě a nechce být ve vlastní posteli (postýlce) a nevyspí se ani jeden z rodičů,tak to si ten problém udelali rodiče a při každém pokusu dát dítě do postele (postýlky)je řev
@veronikav31 a když "učíš" mrńouska na postýlku a do omrzení ho tam odkládáš, to ti u toho vůbec nepláče?
@drakenn my s tím nikdy neměli problém,ani u dcerky ani u syna.krom kočáru-hluboke korby,ale to chtěli vidět,tak dostali brzo sporťák a byl klid.nikdy jsme je nemuseli na nic učit,syn byl navíc blící,tak blil vždy a všude,oba byli na Um a učit jsme je na postýlku později na postel nemuseli,stejně tak na dětský pokojík
@drakenn položila jsem a spali(kromě syna kdy blil,brečel u blití),navíc postýlku měli na spaní v noci,občas přes den,byli jsme skoro pořád pryc,tak víceméně spali v kočáře nebo v obýváku v kolíbce.defakto od narození obou moc doma nejsme
@veronikav31 ja reagovala na to ze zakladatelce ktera ma miminko stare 6tydnu nedoporucujes aby spalo s ni v postely.. tak jsem rikala ze kazde ditko je jinaci a nemusi to byt hned cesta k spani s rodici ,,dozivotne,,
Dle meho nazoru sesti tydenni mimiko potrebuje hlavne mamu protoze vlastne nic jineho ani nezna a potrebuje pocit bezpeci.. jak si to zaridi jini rodice ze nechaji ditko v posteli i kdyz uz vsichni potrebuji vlastni prostor, to je pak jejich problem ze jo..
Dcera 16.měsíců spi treba 2 noci sama a pak noc u mě v posteli,vecer usina sama v postýlce,kdyz ma narocnej den odpadne u kojeni...do 15 let spat s rodici v posteli nebudou...takhle male miminko maminku potřebuje,tak proc mu ten pocit bezpečí nedopřát
@hermia já jen nechápu proč by mělo spát v posteli, může jej tazatelka uspat a dát do postýlky
@veronikav31 kdyby to resilo problem ktery tazatelka resi tak proc ne.. rika ze uspi, odlozi a probudi se.. zjevne se kvuli necemu budi a muze to byt i tim ze ma strach, chce mamu POTREBUJE mámu. Citi na svete nekomfotr ktery neznalo v brisku kde neznalo zimu, vedro, milion tvari, zesilene zvuky, zesilene svetlo..
@hermia ale neříkej mi,že tazatelka bude s miminkem spát celý den, potřebuje si taky zajít na WC,najíst se a většinou toto se dělá když dítě spí,jako asi celý den nemá čas s ním spát a taktéž ne celou noc.V noci spí cca 4 hodiny, problém je ve dne a to fakt společné spaní neřeší
@veronikav31 spat v noci pouhe 4 hodiny je v poradku? Aha 🙈
@hermia předpokládám,že je myšleno 4hodiny vtahu,pak nakrmit a spát nebo být hoďku vzhůru a pak spát.to se mi zdá v pořádku.dela to dost miminek.pokud vyloženě nebrečí tak není předpoklad,že je něco v nepořádku
@veronikav31 ale ne všichni mají stejné děti jako ty tvoje. Některé prostě brečí a chtějí být pouze s mámou a ne v postýlce a pokusy přendat spící dítě do postýlky se nedaří.
Přes den bych problém se spánkem řešila šátkem, nosítkem. Při nošení může máma dělat skoro vše v domácnosti.
Tak 5 hod spánku denně je málo i pro mě. A co dělá mezitím, pláče nebo je hodná, přibírá normálně.