Jak dlouho má spát novorozenec?

violla29
17. led 2020

Ahoj mám miminko, které má šest týdnů. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho by měla spát? První dva týdny spala normálně, ale teď přes den spí tak hodinu někdy dvě. V noci chodí spát tak v 11 někdy 1 jak kdy. V noci spi tak 4 hodiny. Hlad nemá, prdy taky ne. V kocaru taky pořádně nespí. Je to normální? Diky

suromana
17. led 2020

Tak 5 hod spánku denně je málo i pro mě. A co dělá mezitím, pláče nebo je hodná, přibírá normálně.

veronikav31
17. led 2020

máme dvě děti a spali málo od narození. Teď oba dva(starší dcerka 4 roky, syn teď bude mít 2 roky) vstávají v týdnu v 6hod a chodí spát v 18.30-19.hod, spí celou noc, ale ani jeden přes den nespí.Takže pokud nepláče,jí,přibírá,tak bych to neřešila.

violla29
autor
17. led 2020

Přibírá normálně, kojím a ještě někdy dám UM, ale většinou ho už nechce. Chvíli vydrží ležet tak pět minut, ale pak začne plakat. Takže ji buď musím chovat nebo kojit, v šátku nevydrží. Uspávám ji buď při kojení nebo že sní skáču na na baloně, třeba tak půl hodiny, ale jak ji přendám do postýlky tak se za chvíli probudí a začne plakat. Když se jí věnuju tak většinou nepláče. Nevím jak to dělají ostatní, přijdu si neschopná, nestíhám se někdy za celý den najíst nebo si dojít na záchod.

veronikav31
17. led 2020

@violla29 a takové to lehátko nemáš?neříkám dávat jí tam pořád,ale sem tam,aby na tebe viděla a ty ses mohla najíst nebo umýt nádobí

violla29
autor
17. led 2020

@veronikav31 to mám, tam taky většinou pláče

petulejan
17. led 2020

Já jsem měla malou v náručí furt snad do druhého měsíce. Ale rozhodně jsem s ní neskakala na balónu ani nechodila po bytě. Jak si ji naučíte,to bude vyžadovat. Normálně jsem ji měla v posteli v náručí a buď koukala kolem sebe nebo usnula. Pak jsem ji předala. Třeba se hned vzbudila,tak zas nanovo. A teď má půl roku a uspim v náručí u telky,dám do postýlky a spí.

suromana
17. led 2020

@violla29
Mě se syn po uspání u prsu taky vždy vzbudil při přendávání do postýlky, pomohlo nechat ho v posteli, postýlku už jsme pak používali jen jako odkladiště. Přes den jsem ho nechala spát u mě v náručí na kojícím polštáři, spal tak třeba dvě hodiny a já si četla.

veronikav31
17. led 2020

Já bych uspala,dala do postýlky,pokud by se vzbudila tak znovu.na postel nedoporučuji,toto si naučila švagrová nejmladší a mají problém,že holka (18m)s nimi chce být v posteli místo u sebe v postýlce,to samé kamarádka(holce je skoro 2,5 roku a kamaradka za 3mesice rodí a 4 se do postele nevejdou...)

konidana
17. led 2020

@violla29 novorozenec bud spi nebo nespí, spi malo nebo hodně... to nejde narvat do tabulek.... dcera se mi v noci budila co hodinu, pres den spala tak 2x 30min. Syn krom kojeni spal furt. A jsou i mnohem vetsi extremy😉

konidana
17. led 2020

@violla29 je to normální, vydrž ono se to srovná, to malinky te prostě potrebuje. Posílám hodne sil.

suromana
17. led 2020

@veronikav31
Synovi jsou čtyři a spí s námi posteli, nevadí nám to, čekáme teď druhé, tak jsme mu zařídili pokojíček a pomalu si na něj zvyká, spal by tam zatím s tátou. Ale když bude chtít být s námi v ložnici, přidáme jednu postel k naší a budeme tu holt všichni čtyři. Já bych taky nechtěla spát sama, natož jako malé dítě.

veronikav31
17. led 2020

@suromana tak asi na přiražení postele máte místo, kamarádka ne, dcerka s nimi spí v ložnici a horko těžko tam dávali její postel, natož aby tam dali ještě postýlku.každému vyhovuje něco jiného.nejsem zastánce spaní rodičů s dětmi až pomalu do 10 let.neříkám že je špatné uspat v posteli,ale dát do postýlky, každý potřebuje svůj prostor

suromana
17. led 2020

@veronikav31
Ložnici máme velkou, to je fakt. Samozřejmě preferuju stav syn s manželem v pokojíčku a já s miminkem v ložnici, ale když to nepůjde, tak se svět nezboří.

nikynikol25
17. led 2020

Ahojky mám to samé a mám chlapečka skoro 6 a půl měsíce.Taky spí strašně málo za den maximálně 2hod.a to někdy třeba jen 20min.pres noc je to taky masakr spí a vzbudí se my ze strasnim brekem ze ho nemůžu vůbec vzbudit třeba my brečí i 2 hodiny v kuse.Mam koupeny čaj na spaní ale ten moc nepomáhá.Je strašně mrzutej.V postýlce někdy spí někdy ne.Polozim a hned se vzbudí.Je opravdu ze každé miminka jsou jiné.Mam kamarádku co má měsíc a půl starého chlapečka a ten ji pořád jen spí,což ten můj už od narození byl už masakr co hodinu jsem vstávala.Tak výdrž možná je to časem uklidní.

hermia
17. led 2020

@veronikav31 nemuzu souhlasit, kazde dite je jine. Od mala mi maly usinal na prsu az jsem usla taky v postely. Spal nakonec s nama. (Manzel to miloval) jak uz syn nepotreboval kojit tak casto, usnul a prendala jsem ho do postylky. Tet ma rok a spi v postylce 😉

veronikav31
17. led 2020

@hermia ale prendavali jste ho do postýlky,ale kdyby ne,tak by teď snadno nespal v postýlce a spal by s vámi v posteli...

hermia
18. led 2020

@veronikav31 ano ale az jak byl starsi.. cca od pul roku, kojila jsem hrozne casto tak nemelo ani smysl ho davat do postylky

veronikav31
18. led 2020

@hermia no,ale když spí u rodičů 2,5 leté nebo 1,5 leté dítě a nechce být ve vlastní posteli (postýlce) a nevyspí se ani jeden z rodičů,tak to si ten problém udelali rodiče a při každém pokusu dát dítě do postele (postýlky)je řev

drakenn
18. led 2020

@veronikav31 a když "učíš" mrńouska na postýlku a do omrzení ho tam odkládáš, to ti u toho vůbec nepláče?

veronikav31
18. led 2020

@drakenn my s tím nikdy neměli problém,ani u dcerky ani u syna.krom kočáru-hluboke korby,ale to chtěli vidět,tak dostali brzo sporťák a byl klid.nikdy jsme je nemuseli na nic učit,syn byl navíc blící,tak blil vždy a všude,oba byli na Um a učit jsme je na postýlku později na postel nemuseli,stejně tak na dětský pokojík

veronikav31
18. led 2020

@drakenn položila jsem a spali(kromě syna kdy blil,brečel u blití),navíc postýlku měli na spaní v noci,občas přes den,byli jsme skoro pořád pryc,tak víceméně spali v kočáře nebo v obýváku v kolíbce.defakto od narození obou moc doma nejsme

hermia
Autor odpověď smazal
Zobraz
hermia
18. led 2020

@veronikav31 ja reagovala na to ze zakladatelce ktera ma miminko stare 6tydnu nedoporucujes aby spalo s ni v postely.. tak jsem rikala ze kazde ditko je jinaci a nemusi to byt hned cesta k spani s rodici ,,dozivotne,,
Dle meho nazoru sesti tydenni mimiko potrebuje hlavne mamu protoze vlastne nic jineho ani nezna a potrebuje pocit bezpeci.. jak si to zaridi jini rodice ze nechaji ditko v posteli i kdyz uz vsichni potrebuji vlastni prostor, to je pak jejich problem ze jo..

kuttu
18. led 2020

Dcera 16.měsíců spi treba 2 noci sama a pak noc u mě v posteli,vecer usina sama v postýlce,kdyz ma narocnej den odpadne u kojeni...do 15 let spat s rodici v posteli nebudou...takhle male miminko maminku potřebuje,tak proc mu ten pocit bezpečí nedopřát

veronikav31
18. led 2020

@hermia já jen nechápu proč by mělo spát v posteli, může jej tazatelka uspat a dát do postýlky

hermia
18. led 2020

@veronikav31 kdyby to resilo problem ktery tazatelka resi tak proc ne.. rika ze uspi, odlozi a probudi se.. zjevne se kvuli necemu budi a muze to byt i tim ze ma strach, chce mamu POTREBUJE mámu. Citi na svete nekomfotr ktery neznalo v brisku kde neznalo zimu, vedro, milion tvari, zesilene zvuky, zesilene svetlo..

veronikav31
18. led 2020

@hermia ale neříkej mi,že tazatelka bude s miminkem spát celý den, potřebuje si taky zajít na WC,najíst se a většinou toto se dělá když dítě spí,jako asi celý den nemá čas s ním spát a taktéž ne celou noc.V noci spí cca 4 hodiny, problém je ve dne a to fakt společné spaní neřeší

hermia
18. led 2020

@veronikav31 spat v noci pouhe 4 hodiny je v poradku? Aha 🙈

veronikav31
18. led 2020

@hermia předpokládám,že je myšleno 4hodiny vtahu,pak nakrmit a spát nebo být hoďku vzhůru a pak spát.to se mi zdá v pořádku.dela to dost miminek.pokud vyloženě nebrečí tak není předpoklad,že je něco v nepořádku

drakenn
18. led 2020

@veronikav31 ale ne všichni mají stejné děti jako ty tvoje. Některé prostě brečí a chtějí být pouze s mámou a ne v postýlce a pokusy přendat spící dítě do postýlky se nedaří.
Přes den bych problém se spánkem řešila šátkem, nosítkem. Při nošení může máma dělat skoro vše v domácnosti.