Pokud tu někde toto téma už je, tak se omlouvám, ale přehlédla jsem.
Jen jsem se chtěla zeptat, kdy se u dětí zkouší normální prášek na praní místo dětského.
Mám už už skoro sedmiletou holčinu, ale nějak si nevzpomínám, kdy jsem to u ní poprvé zkusila. Předem díky za odpověď.
andy fajn, děkuju, používám Lovelu a jinak naše prádlo peru také v Arielu, tak už to také vyzkouším, přinejhorším se malá snad jen osype. Aviváž používám stejnou.
ahoj, a proč chceš používat "normální" prášek? já používám Lovelu pro celou rodinu - podle testů je to "normální" prášek, dobře pere a navíc je ekologický. 🙂 Tak proč ji měnit? Mám pocit, že je i levnější.
Aviváž nepoužíváme vůbec, je to jen další chemikálie navíc. Zjistila jsem, že to není potřeba. Takže u Lovely zůstávám.
MY používáme taky ariel od narození a pohoda.
Zase musím souhlasit s kubakou. Taky zůstáváme u Lovely. 😉
Já používám jedině Ariel už od narození,při starší holce jsem jako blb koupila dětský prášek a udělal se jí po tom exem,takže jsem u ostatních dětí začala používat hned od narození ariel,v nějakém testu bylo,že od narození vyšel nejlíp ariel a tuším,že ještě persil.S arielem jsem spokojená,ještě se mi po něm děti neosypali.
ahoj malá má AE,používam pořád Lovelu nebo Batole
když,je oblečení od pomeranče,mrkve dam na předpírku Persil Sensitiv a na hlavní praní Lovelu nebo Batole a pak dam jedno máchání navíc.Ariel je podle mě nejagresivnější prášek kor pro alergiky
migula: tak náš malej se mi vysypa,l právě po tom co jsem místo Batolete, který neměly koupila Lovelu a prala mu v ní ☹ a doteď bojujem s vyrážkou či exémem, protože žádnej doktor nám nebyl doteď schpen říct co nebo z čeho to je 😒
me se malej ale straaaaslive osypal z LOvely, koupila jsem Batole av poho , avivaz vubec nepouzivam a dvojite machani to jisti 🙂
beruška2x: jojo přesně tak to bylo a je i u nás 😒 😉
ja myslim ze u toho zustanu tak do roka, pak uz vsechny ty kozni sajrajty 80% deti prejde a dam normal prasek a si Persil myslim ten Sensitive je primo jako setrny na deti....
jojo taky bych to tak viděla i když maminy radí Ariel a Persil klidně hned, tak nevím, ale celou výbavu jsem vyprala v Batoleti a nic ani do těch 8 týdnů nic, pak jsem koupila Lovelu a snad během týdne šup, začlo to flíčkama na spáncích a do 2 týdnů celé čelíčko i tváře a hlavička taky 😠 ☹
ani nemluv, museli jsme mit hormonalni masticku aby se toho zbavil, nic nezabiralo, mel na hlavicce uplne stroupky, chudinka... lovelu nikdy vice, do toho roka se to da vydrzet... 😉
tak mrkni do mýho albíčka dala jsem tam jednu fotku jak vypadal teď na silvestra, když se mu to zase vrátilo a zhoršilo o dost teď používám jen A-dermu exomegu a nějakou obyč 2 složkovou mast od dr jen na promazávání a je to lepší jsou dny kdy skoro nic nemá a na tělíčku mu to skoro všechno zmizelo jen na těch místech je trochu znát, že to tam měl, ale obličejík se ne a ne zahojit 😒 ☹
my uz to nemame vubec, vyhodila jsem olejicek Nivea a kupuju jen Bübchen v lekarne, na noc olejicek + rano celeho mazu obyc. kosmetickou vazelinou - je hoodne mastna 😉 a uplne v pohode, ani pamatky po exemu 😉
chudacek ☹ ale je desne krasnej 😉 poradnej chlapak
ty jo tiše závidím a samo přeju, že jste ok já mám tu vazelínu taky, ale jen byl umaštěnej a oblečení taky a nic te´d po tý masti je to celkem ok, tak uvidím půjdem k homeopatovi páč už to máme 3,5 měsíce a nic nezabralo
tak at se toho zdarne zbavite 😵 hlavne to chce duslednost, mazat a mazat a mazat, jednou vynecham a hned ma suchy flicky... ale to je i zimou, na jare bude lip zase o neco 😉
jojo taky když mu to namažu přes den míňkrát tak to má hnes suchý a červený, snad se toho taky zbavíme brzo, ale je fakt, že venku má obličejík jak z alabastru 😕
ja mam na ven primo krem do spatneho pocasi od Bübchen a je super, ma krasne jemny tvaricky i v mrazu....
Používám Ecover a bezva
mis... co to je to neznam??
Ecover je zcela ekologická značka---mají různé čistící prostředky mimojiné i tekutý prací prášek pro citlivou kůži miminek....proč zatěžovat okolí ještě fosfátama...že?
a kde to kupujes?? to bude palka co?? 😲 mno ja moc eko nejsem, odpad tridim, to jo ale jinak jak slysim eko tak vidim ty blazny co se poutaj ke stromum 😀 bez urazky... 😎
tak my se tedy nepřivazujeme 😀 😀 😀 jen prostě si myslím, že je toho všude už tolik, že není špatný se nad tímto zamyslet, když už hold jsme pány toho tvorstva....aby pak ryby neměly 3 oči a tak....
jo a prodává se to např. www.branakdetem.cz
Já už dětský nedávám asi 2 měsíce,používám prášek od firmy Amway a v ničem lepším jsem neprala.Vyrábějí i dětský a snášejí ho i dětičky s exzémem. Ty prášky jsou bez plnidel a hodně koncetrované,vydrží dost dlouho.
taky nejsem žádný ecoterorista 😀 , zkoušela jsem i Ecover, ale nějak mi smrdí - ta Lovela je co do prací síly i ekologičnosti srovnatelná. Jo a rozhodně lepší je prášková - gely mají obecně menší prací schopnost, pač jsou plné konzervantů
Musím říct, že jsem docela překvapení Persilem a Arielem - podle testů vyšly právě jako největší svinstvo s nejdelší dobou rozpadu. Jám mám takový tester na prášky: když vyperu své spodní kalhotky a nedostanu do večera mykózu, tak to je to pravé. Samozřejmě přidávám máchání a prádlo pak voní vodou, ne práškem - z Lovely jako jediného prášku jsem problém neměla. Takže usuzuji, že bude asi hodně šetrná. Ale je jasné, že každému dítěti vadí něco jiného. Mě se syn osypal třeba po SebaMedu - 😝 Nesnesl ho.
kubaka : Používám Lovelu také na naše prádlo, ale neboť měla jsem ráda Ariel, tak proto jsem se ptala, jinak mi používání Lovely v ničem nevadí, byl to čistě jen dotaz. 😉
no tak směle do něj, když ti voní - když nebude vadit dcerce, to zjistíš nejspíš velmi rychle, tak není co řešit. mě třeba úžasně voní Persil - ovšem nesneseme ho. Akorát jsem použila vzorek a 😢
.
Vypadalo to spíš, že Lovela ti přijde zbytečně dětská a málo "normální"- chtěla jsem tím říct, že je fuk, v čem se pere, pokud to snese kůže, čich a peněženka 😀 To musí každý vyzkoušet sám 😉
Od narození používám ariel. Syn měl atopický exem a naše doktorka i doktorka na kožním nám řekli, že dětské prášky nemáme používat, že nejmenší zlo pro děti je Ariel. Takže já nikdy dětský prášek nekupovala. Stejně pak dávám aviváž a tu dávám jen Lenor Sensitive (ten s miminkem na obalu)