Jak číst neposednému dítěti?

klarisa6
20. pro 2015

Ahojky, prosím o radu, mám skoro dvou-letou dcerku, je hodně živá, neposedná, furt musí něco dělat, nevydrží chvíli v klidu... a když bych jí chtěla číst, tak mi přijde, že nevnímá. Začala jsem s říkadly, aby byly kratší. A když si s ní sednu, že si budeme číst a ukazovat si obrázky v knížce, tak by se nejraději po té knize vrhla. A já nechci, aby knihu zničila. Tak co mám dělat? Chtěla jsem číst i před spaním, ale ona má v sobě hodně energie a dokud se neunaví, tak není v klidu, a když je unavená ke spaní, tak je protivná. Zatím jí musím kojit, aby usnula. To je zatím jediné co funguje na spaní. Ukecávání a povídání, nebo odcházení a vracení, zatím na uspání v postýlce nezabralo, ale zkoušíme to. Ráda bych jí četla, ale nevím jak? Děkuji.

luciamala1979
20. pro 2015

mali sme to stejné. Čítali sme na nočníku, alebo potom keď bol syn starší, s knihami s obrázkami, jako myslím vo vete, miesto slova, to zabralo. Inak to príde, naučí sa v školke, ak teda vyberiete dobrú školku.. sústrediť, syn začínal na 15 min. a teraz má cez tri hodky v 5 rokoch a je tip top. VO veku 2 rokov sa ani v sede nenajedlo, len stále behal.. vydržte, prídet to. Před spaním by som kojila a spievala alebo rozprávala pohádku sama 😉

mandala
21. pro 2015

Tak my to máme stejné, čtení ho vůbec nebaví, když už, tak jenom prohlížení knížek, keré jak píšeš, musí mít sám v ruce, takže máme zatím víceméně leporela. Já to nehrotím, bud ten čas přijde, že to bude vyžadovat a nebo nepřijde nikdy, ale podle mne na to čtení ještě mají čas, zvlášt, když to jsou malé neposedy. 😉

klarisa6
autor
22. pro 2015

@luciamala1979 Tak to máme stejné s tím jídlem, ona u jídla také moc nechce sedět, pořád by běhala. Moc doufám, že se to zlepší, a že budeme číst 🙂 v klidu 😀 Díky.

klarisa6
autor
22. pro 2015

@mandala Jojo, leporela máme také. Ty zatím vydrželi 🙂 Tak snažím se jí nějakým způsobem učit novým věcem, mezi které patří i to čtení, aby se něco dcerka naučila a soustředila se,... ale také zároveň jí do toho nenutím, netlačím na ní... o to víc, když je to také ta neposedka 😀