Ahoj holky,
máme jít na tříletou prohlídku a vzít s sebou ranní moč. Jenže nočník je úhlavní nepřítel a stále noc i den plína. Nemáte nějaký tip/trik jak na to?
Jestli mas kluka, tak ten zmineny pytlik, jestli holka, tak holt bude moc az se odplenkuje. Je to jen preventivni prohlidka, takze pokud nema zadny problem, tak doktorka je, predpokladam, rozumna a nebude to hrotit. Pochybuji, ze ji kvuli prevenci bude chtit cevkovat 🙂 Tak to neprinesete ted, ale az za par mesicu 😉
Nočník, malá byla v 1,5r plně na plenkach a zvládla se vycurat. Ale teda ve 3 letech kdybych měla malou na plenkach, tak by nejspíš dr ráda nebyla, to je opravdu už moc, pokud je dítě zdravé...
Co zkusit ve vaně, nešlo by to odchytnout?
Já koupila dceři tento pytlík https://www.benu.cz/sacek-na-moc-odberovy-100ml..., nasadila jsem jí ho (bez plinky) a v pohodě jsme moč odebraly 😉
@jjasmina Funguje i u holky - osobně vyzkoušeno 🙂
U nás ten pytlík fungoval i u holky..tak určitě zkusit..jinak bych si s tím hlavu nelámala pokud nemá vyloženě potíže
Řešila jsem to nedávno, když jsme byli v nemocnici. Malou chtěli cevkovat, to jsem zamítla. Tak mi dali tampony napuštěný do desinfekcí (byl potřeba fakt čistý odběr). Hned jak vstala, vydesinfikovala jsem ji, rychle jsem ji dala do vaničky na stojáka, tam už jsem měla připravenou podložku,aby jí to nestudělo a hračky. A už jen čekala a naštěstí do 2minut bylo hotovo. 👍 I se to dobře chytá, jelikož jakmile začla čurat a teklo ji to po nohou tak stala jak sloup. 🤣
@jjasmina trilete dite? Vzdyt spousta decek ve trech letech ma plinu, protoze jim to jeste neseplo. To je jeste v norme. Ony se pak casto odplenkuji ze dne na den. Vsichni jsme se to jednou na ucili, nekdo driv s nekdo holt pozdeji ☺️
Hned po probuzení sundat plínu, postavit do vany a vysvětlit, že se mají vyčurat do skleničky.
Odebirala jsem moc batoleti na plinkach uz mockrat, mela zanet ledvin a od ty doby pri kazdy nejasny horecce vysetruji moc. Navic to muselo byt do sterilni zkumavky, takze zadny prelit z nocniku. A jde to v pohode - svliknout plinu, postavit do vany, pustit vodu a mit zkumavku v pohotovosti 😀 taky pomaha trochu namocit nozicky. Dat poradne napit. Driv nebo pozdeji se vzdy vycura 😉
Mam deti 4 a 6 let a od batoleciho veku jsem je vzdy postavila do vany,sundala plenku a byla pripravena se zkumavkou,sklenickou. Chce to nejlepe hned po probuzeni.
Pár dní pred prehliadkou sme mu vo vani vysvetľovali aby sa vycural do skleničky. Do vany sme mu napustili teplú vodu. Šlo to krásne 😊 občas pomôže aj pustiť teplú vodu zo sprchy 😊
Jak tu bylo psáno, existuje pytlík do plenky, ale vím, že často to v těch třech letech Dr. nehrotí buď se povede přinést moč nebo ne, někde to chtějí dokonce až v 5 letech.
Ty pytlíky fungujou na obě pohlaví. Teda co vím, tak tady ve Francii se prodávají pro holky i pro kluky, jsou trochu jiné, takže by to mělo držet na pindiku i Pipče. 😀
Jinak neboj, ona se odplenkuje, některým i zdravým dětem to prostě trvá déle....ono se to nedá naučit no, to dítě to musí pochopit 🤷 hlavně se vykašli na ty chytrý kecy okolo, i tady v diskuzi
@kristyn86 těm říkám závodní matky. 😀 nejvíc mě baví, že mají pocit, že je to jejich zásluha. 😀
@me_druhe_ja Presne tak 😄
Postavit k napustenemu umyvadlu s hrackou, od pasu dolu bez obleceni a je to chvilka... Staci vyckat a chytit.
Pytlíky se dají koupit jak pro kluka, tak pro holku. Pro holku se ale musí správně nalepit. Další možnost je podržet dítě nad nocnikem a pustit u toho vodu. Já jsem odebírala moč dceři pořád ikdyz byla 2 měsíční miminko, i teď v roce a zas takový problém v tom nevidím. U chapecku je to mnohem snazší. Dát ho do vany, pustit vodu a čekat s kelímkem v ruce, pak prelit do zkumavky.
Ideální odběr je prý střední proud. Co děti běhaly, dělala jsem to tak, že ráno se svlékla plinka, ony behaly a ja vyckavala se zkumavkou. 😄 Vopruz, ale moč jsem chytla vzdy. ☺️
Jestli jde jen o triletou prohlidku, tak bych to neresila. Nase dr ji ani nechce.
V lékárně se dají koupit takový pytlíky, co se dají do pleny. U nás ale zůstal prázdný a vše bylo okolo, no. U kluka by to mohlo fungovat líp, pokud je to kluk.