chtěla bych vědět jak často se ma sterilizovat lahev s ktere je podavan čaj a jak často z které je podáváno UM. Musim už přikrmovat a nevím jak často mám ty lahvičky sterilizovat, zda po každém mléce nebo jinak...???? Děkuji za odpovědi!!!!
Záleží, jak máš staré mimi. Když dáváš jen UM a čaj z láhve, sterilizovala bych pokaždé. Pak máš jednodušší, když pořídíš víc lahviček a vysterilizuješ je všechny najednou večer. Jak začnou příkrmy a mimčo olízne kde co, tak bych jen myla a proplachovala horkou vodou, vysterilizovat jednou za čas pro dobrý pocit.
me bylo teda receno ze by se melo sterilizovat po kazdem pouziti.. taky mam vic lahvicek takze sterilizuji jednou za 4 dny vsechny na jednou.. ale moje mamka mi rika.. vsak my taky nesterilizovali a zijete.. coz je taky fakt.. takze ted je malymu 5,5 mesice a sterilizuji jen jak mi to vyjde a malymu nic neni.. podle me kdyz se to poradne umyje a oplachne od jaru tak by tomu nemelo vubec nic byt.. je fakt ze malemu mimi jako novorozenec do toho 2 mesice bych sterilizovala urcite..
Tak já miminečku do těch dvou měsíců bych to sterilizovala - respektive vyvařovala - po každém použití, starším miminků 1 x denně - já vždycky ráno vyvařím a pak jen omývám horkou vodou s pomocí štětečku. Až bude prťavce půl roku, už to budu dělat tak jednou týdně. Super sterilní prostředí spíš škodí než prospívá...jak se říká čistota půl zdraví, špína celé 😀 😀 😉
Ahojky, já do třech měsíců sterilizovala na každé mlíčko, respektive jednou za den 6 lahviček ve sterilizátoru na celý den. Od třech měsíců používám jen desinfekční tablety - v nich umyté lahvičky opláchnu, osuším a pak průběžně používám. Od 6-ti měsíců už budu asi používat jen Jar, nebo jsem našla, že Farlin dělá speciální mycí prostředek na lahvičky a ten by měl zničit všechny breberky. Ale jak říkají holky, nevím, jestli to má cenu, když děti všechno strkají do pusy. Ale zas na druhou stranu, v hadru na nádobí a houbičce je víc bakterií, než v záchodě, tak se možná lehká dezinfekce hodí.
Souhlasím sscai, podle stáří miminka. Já pro malého nejprv 2,5 měsíce mléko odstříkávala, takže jsem sterilizátor pořídila a sterilovala odsavačku i veškeré lahvičky po každém použití. Když jsme si malého dovezli z nemocnice, tak do roka, kdy byl převážně stále na mléku jsem vše sterilizovala po každém použití, ale hlavně jsem na to dbala do pul roku a přihodila tam občas i dudlíky (šidítka). Když jsme museli jezdit na celý den po doktorech do jiného města, brala sem i tam s sebou určitý počet čistých sterilních lahviček a saviček (malý byl krmen MM a pak UM, ale z lahvičky). Měla sem parní sterilizátor Avent, ten veliký, udělal opravdu spoustu práce a čeká časem na další použití 😉 , pokud krmíš UM a mimi je třeba víc náchylnější na cokoliv, sterilizátor se vyplatí, mě se vrátila cena několikanásobně. Měla sem doma i nějaké ty Milton sterilovací tablety, ale nikdy jsem je nepoužila...K babi na víkend jsem sterilizátor zprvu vozila také, když syn byl větší, vyvařili jsme jednou denně lahvičky v hrnci s vodou a po 2 letech už je jen myji jako běžné nádobí (ale jako první v čisté vodě).
Já bych to brala podle stáří dítěte. POkud se krmí z láhve malé miminko, tak kldině i po každém použití a to bych pak pořídila sterilizátor.
Já dávám malé mléko v láhvi od 4 měsíce a ze začátku jsem vyvařovala 1 krát týdně.
Teď vyvařuju jen občas, tak jednou za 3 týdny...
Přece jen si říkám, na co sterilní lákev, když mi malá líže kola od kočáru, boty, zem... apod 😀 😀