Jak často kojíte děti mezi 1. a 2. rokem?

optimistic
23. črc 2023

Dobrý den, zajímalo by mě, jak často kojíte své děti, pokud už jsou starší než 1 rok? Dokud bylo mé dítě kojenec, tak jsem dokojovala po každém jídle a v noci cca 5x. Teď bych ráda ubrala, ale ještě nechci úplně odstavit. Jak to máte vy? Kojíte jen před spaním a přip. v noci a nebo i během dne? Děkuji 🙂

ferda90
23. črc 2023

@optimistic ahoj já kojím syna, který má 2 roky a 5 měsíců. Kojila a kojím hlavně před spaním a na vyžádání, jak prostě chce, tak jsem kojila a i v podstatě i teď kojím. I když je teď už větší, tak jsou dny kdy mlíko moc nechce a pak dny, kdy chce zase vic 🙂

pilzzee
23. črc 2023

@optimistic Pred spanim, dvakrat v noci, rano a pres den jeste tak 4krat. V roce a pul jsme toho zavislaka museli odstavit 🤣

veru181
23. črc 2023

V roce a čtvrt jsem začala každý měsíc odebírat jedno kojení, resp. dokojování po jídle. Jen toho večerního se nechtěl vzdát, povedlo se v roce a devíti měsících.

lenerka1
23. črc 2023

V tomto věku jsem kojila kdykoliv si dítě řeklo. Kolem 2 let jsme ubírali noční kojení, kolem 3 dali řád i dennímu, kolem 4 už zůstalo jen kojení na usnutí.

andelka
23. črc 2023

Různě. Nejstaršího v tomto věku jen večer. Prostředního ráno, večer a v noci. Nejmladšího x krát přes den i v noci, končili jsme až ve 3 letech.

laxesis
23. črc 2023

Kojila jsem vždy na požádání. Nicméně syn chtěl od roka a kousek jen ráno a večer + v noci.

lokesa
23. črc 2023

V 16 měsících jsem zavedla nekojení venku, doma až do 20 měsíců na požádání. Ve 20 měsících jsme přešli na kojení v noci, na odpolední spánek a na večerní spánek (rok a půl po porodu jsem znovu otěhotněla a více bych fyzicky nezvládla). Další krok pak byl už úplný odstav. Odstavila jsem asi dva týdny po druhých narozeninách.

luuc5
23. črc 2023

Dcera rok a pul .vzdy pred spanim .a po spani ,takze dvakrat denne jinak neusne 🫣uz bych chtela odstavit uplne ,ale zatim se nedari 😂

jana_zofie
23. črc 2023

Dcera tou dobou chtela jen rano, v poledne, vecer, jenou v noci. Syn by chtel furt. A co se narodil, tak dnera taky. Nelze spocitat. 🤦‍♀️

87pavlina
23. črc 2023

@luuc5 A mléko pořád máte, i když kojíte takhle málo? Já kojím před spaním a třikrát v noci, přes den už vůbec a bojím se, aby byla mlíka pořád dost.

zuzkasim
23. črc 2023

Po jídle jsem nedokojovala, takže příkrmy postupně nahradily kojení až mi zůstalo jen ranní a večerní kojení. V noci se mi žádné z dětí nebudilo déle než max. do půl roku.

mdch91
23. črc 2023

Kdykoliv chce... Kdyz ma zabavu nevzpomene si treba pul odpoledne, jindy kazdych 30 minut

luuc5
24. črc 2023

@87pavlina joo mam .jeste tak dva mesice zpatky jsem ji kojila snad porad 🤦🏽‍♀️ale ted uz to zvlada jen na spani tak aspon neco 😁

optimistic
autor
24. črc 2023

@87pavlina přesně tak, mám strach, abych měla mléko, když to hodně omezím...je na to nějaké pravidlo?

vladienka
24. črc 2023

Do roka a pol som kojila na poziadanie, takze xkrat denne… ale mala nepapala, nepriberala, musela brat zelezo, takze som zacala kojenie obmedzovat, ale stalo ostalo tak 3x cez den a v noci 2-4x

amenophus
24. črc 2023

Rok a pul - kojim pred spanim a pak behem noci. Nekdy jen nad ranem, ted posledni dobou zase vic, treba 3x-4x za noc :/

87pavlina
24. črc 2023

@optimistic Pravidlo snad jen - když je poptávka, je i nabídka. Takže pořád doufám, že i když bude chtít jen před spaním a v noci, tak to bude takhle nastavené a bude jí to stačit. Pokud by zase začala vyžadovat víc, tak se mléko začne tvořit víc. Ale třeba mě tady někdo vyvede z omylu 😀

rozitta
25. črc 2023

Dcera měla teď 15 měsíců a pořád kojím často. Nechci ale musím. Nevím jak jinak ji uklidnit. V noci asi 4x. Ale spíme spolu, ona už se obslouží sama. Vyhrne mi triko. A přes den.. dopoledne 2x, odpoledne 3x, večer ji na prsu uspávám. Během dne když má potřebu, tak mi prostě hrábne do výstřihu.

ladyhacek
25. črc 2023

Kdykoliv jsem si sedla chtěl prso. Kojila jsem často, nepočítala jsem
Když toho na mě bylo moc odstavila jsem. V 1,5 roce

pampelina18
25. črc 2023

@optimistic nekojim. Do roka max . Pak už ne...

zuzkasim
25. črc 2023

@optimistic Kojila jsem děti do 2 let, od nějakých cca 10 měsíců jen 2x denně, jak jsem psala, ráno a večer a mléko bylo. Prostě kolik se ho vypije, tolik se ho vytvoří.