Ahoj maminky, prosím Vás mám syna sedm měsíců teď má od lékařky bezlaktozové mléko na zkoušku kvůli zvracení po mléku a odmítání. Jen jsem se včera zapomněla zeptat zda by synek mohl bezlaktozový jogurt, nebudete některá vědět? 🙂 ( Jinak jogurt má od půl roka klasicky povolený, jen teď vzhledem ke zkoumání intolerance nevím zda ho mohu zkusit). Děkuji🙂
@blondynaaa Ahojky, moc moc děkuji za odpověď. Právě měl už na doporučení Dr.zavedenou bílou Hollandii, ale začal právě zvracet, a teď má bezlaktozové mléko a jelikož ho do něj rvu stříkačkou protože z lahve si nevezme, chtěla bych odpoledne nahradit zas jogurtem nebo to alespoň zkusit. Po nemléčné kaši se mu taky navaluje a zvrací.
Děkuji moc🙏☺️
@kristymaty Napadlo mě vůči té kaši, už jste mu dávala lepek? Jestli mu nevadí kaše s lepkem a tím právě zvracení 🤔 Ale jogurt určitě zkuste, jestli mohu doporučit kupujeme je v Tescu mají i relativně přijatelnou cenu a docela hezký výběr 🙂
@blondynaaa Lepek jsem mu už zaváděla právě jenže podle mě v nejmenším možném rozsahu, ve skleničkách toho asi moc nebude, ale mám v plánu to dneska zkusit vyloženě bez kaše, slyšela jsem že se intolerance laktózy pojí s celiakií, ale nerozumím tomu , opravdu jsem tohle nikdy neřešila, starší syn žádné takové problémy neměl. Právě bych mu mohla zkusit místo té kaše jogurt. Moc děkuji za rady, do Tesca zajdu🙏☺️
Ahoj, máme v rodině intoleranci na laktózu a všichni jíme všechno bezlaktozové. Nejmladší sestřenice (2roky) jí také vše akorát vždycky u všeho jen hlídáme aby tam nebyla laktóza 🙂 Já mám teď syna (5měsíců) a začínáme s příkrmy a s kaší, jen hlídám aby tam nebylo mléko 🙂 pokud už jogurt měl tak bych ho zkusila 🙂