Ahojky... potřebuji radu... narodila se nám holčička ... doma mám dva kluky tak to vůbec neznám :( dr u nás ještě nebyla ...ve čtvrtek jsme se vratily z porodnice ... intimni hygiena u holčiček?? čtu něco o srustech a podobné hruzy :( jak čistit ,,pipku ,, ? vůbec tohle neznám...aby nedošlo ke srůstům?mohu mezi pysky něco mazat aby se tam nestalo?a co krem?olejiček?čistit tyčinkou do uši pod pysky? (v pochvě ne to je mi jasné!)
nevim si rady dr se samozřejmě zeptám ale má přijít až příští týden... děkuji
Mám taky prvorozenou dcerku a při koupání otřu žínkou zbytky krému proti opruzeninám a promažu buď olejíčkem, nebo těl.mlékem, vždycky přitom ty pysky trochu jakoby lehce "roztáhnu" do stran... žádná věda 🙂
@anetka1701 jo a muze se teda po pysky olejem jo,,?mám strach z toho... je to pro mě nové.... abych ji neublížila.... asi to moc prijemny nebude 😒 ale umyt by to pokaždý chtělo... i zbytekk kremu když se tam při prebalovani dostane a tak....
@denousek olejíčkem mezi malejm a velkejma pyskama. pod malé se jít nemusí.
dobře dekuju moc... fakt jsem z toho trošku nesvá aby neměla problémy pak beruška..
já čistila při přebalování pokakané pleny vatovou tyčinkou namazanou v oleji - přejela jsem obě strany, vyčistila zbytek hovínek a lehce se to promazalo aby to nesrostlo. Vevnitř se čistit nemusí 🙂 Tam se to "vyplaví" samo, jen záhyby vnějších pysků... Dvě holky a nikdy žádnej problém s pipinama, tak jsem to asi úplně blbě nedělala...