Ahoj mamky, nemáte některá zkušenost? Malá 11m, zvykla usinat se mnou, vždycky během chvilky usne. Před par dny ale začala večer vyvadet. Úplně hystericky záchvaty pláče a vezmu když ji chci dat napít, najíst, přebalit a pak jakmile se přiblížíme k ložnici. V sobotu a v neděli měla vysoké horečky, zřejmě od zubu, tak nevím jestli to má spojitost. Každopádně, přes den je úplně v poho ale jak padne večer a blíží se spánek tak začne peklo 😔
@jana31990 to u nás bohužel nejde, čím pevněji ji vezmu tím víc se vzteka a sije sebou 😔 jediný co ji uklidní je pustit písničky 🙄
U nás na to pomáhalo kojení 😉
Malej mel taky obdobi, ze pri pokladani do postylky zacal jecet. Ale za chvili se uklidnil, jen jsem tam musela byt s nim (treba i dve hodiny nez usnul). Myslim, ze se mu proste nechtelo spat. 🙂
@martinato1989 nás malej to má teď taky, jakmile cokoliv pripomene, že je čas k spánku, vyvádí jak pominutej. Večerní rituál prorve, jak ho vyndám z vany začne řvát, když vynechán koupáni, stačí převlékání a je zle, nesmí být dokonce ani moc tma a k ložnici se taky nesmím přiblížit. Takže my dáme tichou diskotéku na 2 písničky z YouTube, pak mu začnu zpívat Holka modrooká, to přivírá oči už únavou,, ale snaží se nespat, takže zpívám pořád dokola, a při tom různé po bytě zhasínání, zpívám dokud neusne, vše probíhá v náručí. Dávám do postylky až přestane dudlat, to je znamení že už spí tvrději a neprobudí se jak ho tam dám. Někdy to trvá celé 15 min, včera jsem takhle trajdala 1,5 hod. A nechodí spát dřív jak v osm. Máme to takhle asi týden. Řekla bych, že to je nějaké obdobi, doufám, a časem se to zlepší. Držím palce, zkus proste oblbovat, že se spát nejde, na něco přijdeš 😉
My máme to a same dcerka 9m večer ji dám spát a zhruba za hodinu je vzhůru a taky hystericky pláč a je skoro k neutiseni. Nám docela pomáhá když se vzbudí a vím že nemá hlad,žízeň a nebo pocuranou plenku tak ji k sobě silněji pritisknout samozřejmě ne moc ale aby byla pevněji ke mě pritisknuta plus pustit nějakou ukolebavku a nebo ji něco povídat po chvíli cca půl hodině se většinou uklidní. Taky mám to začalo nedávno asi taky právě že zoubky. Zkus ji k sobě pevněji privinout u uvidíš. Držím palce a preji klidne noci a at to malou brzy přejde