Hysterický pláč před usínáním

whizzyy
19. črc 2016

Zdravím všechny maminky, jdu si pro radu, dcera 7 měsíců se mi v poslední době začala v noci budit co 2 hodiny, dříve tak 1 nebo 2x, začaly jsme před 2 měsíci přikrmovat, ale zatím to moc nechce, nevím jestli je hladová nebo je to nějaké období, ale co mě víc trápí, posledních 14 dnů je před každým spaním hysterický řev ( myslím že pláč to ani není),vztekle si začne škrábat hlavičku( ekzem) a prostě se vzteká, když ji vemu na ruky ok, ale jinak hrůza, pokud mi neusne u kojení a snažím se jí uspat v postýlce tak spustí, v kočárku to samé, dnes jsem byla venku a spustila tak, že jsem si ji musela vzít na ruce, ale pokaždé když jsem ji položila tak nanovo, nakonec nějak usla, ale hrozný zážitek :D Jinak je to vysmáte zlatíčko když je v pohodě :D Máte někdo podobnou zkušenost nebo radu 🙂 Děkuju za odpovědi

kika_21
19. črc 2016

Asi chce být u Tebe v náručí, byla zvyklá usínat u kojení-mám 2,5 letého, skoro 3 letého, večer se ještě teď kojí. Pokud křičí z postýlky, většinou se mu něco ošklivého zdá. Nepřeháněla bych to, ale dopřála bych jí přítomnost matky. Potom bych ji po položení chodila navštěvovat, krátce pobyla a zopakovala, že už se spinká. Je ještě malá.

whizzyy
autor
19. črc 2016

@kika_21 Ale já u ní jsem celou dobu, hladím ji po hlavičce a čekám až usne, sem tam ji i ponosím aby se sklidnila, ale většinou teď pořád křičí, nevím proč jestli se třeba bojí usnout, přitom se jí spinkat chce, netuším. U kojení mi taky usíná,hlavně večer a někdy i přes den, ale ne pokaždé. Byla bych ráda aby se naučila usínat i jinak než při kojení, už to vypadalo jednu dobu že se to začíná učit a najednou tohle.

lv
19. črc 2016

co růstový spurt, obvykle je v půl roce, ale dítě není tabulka, že..nebo prostě přetažená, mozek zpracovává za den spoustu informací a hysterickým pláčem se uvolňuje napětí - než nervová soustava zase o kousek dozraje, na to pomáhá pouze zkusit méně podnětů, dávat co nejvíc spát, nic rušivého, přítmí, ticho, bílý šum..
Nebo už zoubky a prostě ji to bolí.

te_reza
19. črc 2016

to máme, když je přetažená, radši stihnout dát jíst a spát dřív a je klid....

panickatlamicka
19. črc 2016

Muze to byt i zacatek separacni uzkosti. Nelamala bych to pres koleno a umoznilaji usinat tak,jak ji to vyhovuje.

mazlik1
19. črc 2016

Dcera 10 m mi to dělá taky už několik měsíců, ale už zavádíme pravidlo po 16h nespat a do postýlky ve 20h 😎

whizzyy
autor
19. črc 2016

Zoubky me taky napadly, ale dasinka nema ani zarudle a tomu aby byla pretazena se snazim predejit a ukladat ji driv, rano cca 2 hod po tom co vstane, kolem 12 spi u kojeni a kdyz ne tak se ji snazim pozdeji uspat potom jak kdy, nekdy si jeste schrupne u kojeni nekdy ne a vecer kolem pul 7 az 7 kojeni a u toho vetsinou usina. Moc nechci aby si zvykala spat na rukach, ale moc dlouho ji plakat nechat nevydrzim i kvuli tomu skrabani. A ten kocarek taky nechapu, driv tam spinkala krasne, ted bud vubec kdyz spi u obeda a nebo s silenym krikem. Mozna uz vymenim za sportak, porad jezdi v hluboke.