Hysterický pláč 3měsíčního mininka, když s ním nejsem

vercasindel
1. lis 2016

Zdravim vsechny,ktere by mohly poradit.mam doma 12ti tydenni holcicku....pokazde,kdyz hlidal chvili (teba i pul hodky) vecer nekdo jiny....nastal strasny plac,ktety nesel utisit....trval treba i hodinu....ale vetsinou vecer...nstalo se to celkem 7 x za posledni dva tydny....na zoubky to nevyoada a ksyz mi nekdo vezme kocarek pres den,nedeje se to.minúy tyden lidal manzel,ktery je s malou hodne casti...koupe,prwbaluje,funguje jako ja sla ksem s kamaradkami ven...musela jsem se po dvou hodinach vratit.myslite ze je to nahoda,nebo male chybim ja?me se to nestalo,kdyz jsem s ni sama doma😓

lv
1. lis 2016

Patří to k vývoji mozku, zraje nervová soustava, logicky ji nejlíp utišíš ty, hlas, vůně, dotyk.. je dost pravděpodobné, že jí nějak super není i když doma jsi, ale cítí se bezpečněji s tebou.

lajla
1. lis 2016

@vercasindel potřebuje vás nikam bych nechodila dokud to nebude ok
Nesouhlasím s tim že hysterický pláč patří k vývoji mozku, od segry děti nepláčou od mala vůbec,ani jako miminka, a jsou úplně normální a chytré děti...to k životu opravdu nepotřebuje, potřebuje Vás...buďte ráda že se ve Vaší přítomnosti cítí tak skvele,

eldrag
1. lis 2016

Jo ted to jsou nejvetsi mamanci :D proste se ji styska... ta nase jeci kdyz si s ni nikdo nepovida.. jakmile preszanu mluvit tak jeci jak parni pistala a staci abych jen cetla rexept na babovku a smeje se

j.a.n.i
1. lis 2016

@lajla Tak to by mě tedy zajímalo, proč některé děti takhle pláčou i v náručí u mámy a dost pravidelně ve stejnou hodinu... nejspíš to některé k životu potřebují a to, že zrovna ty od sestry ne (ono je tedy otázkou, zda bys to třeba věděla, o mých dětech to ví taky málokdo) neznamená, že to platí pro všechny.

lv
1. lis 2016

@lajla napsala jsem to neohrabaně, patří tam i "možná, často, stává se, že.." ne tak kategoricky, že mozek dozrává-dítě řve-předpoklad normálního jedince..

lajla
1. lis 2016

@lv ano, to Souhlasím

vercasindel
autor
1. lis 2016

Tak ro si ted muzu vycitat min. 6x hlidani....ne ze bych porad nekde trajdala,alw 1-2x za 14 dni jezdivam cvicit a stavalobse to,alebpote i nekolikrat,kdyz jsem s ni byla porad a jen ji nechala mamci a sla uklidit kuchyn.ale pak jsem ji i ja dlouho utisovala... Jednou se to stalo dopoledne na chvili...ale vypada to ze opravdu nic neboli.bobinka moje a pry separ.uzkost v pul roce....zoubky to asi nebudou ze?popravde by mi bylo lepe...az dnes me napadlonze ti neni nahoda,ze place vsem,jen ne me😓

uhz
1. lis 2016

@lajla "nikam bych nechodila"... me dvojcata prvni tri mesice jen rvala a rvala a nebyt obcasne vecerni propustky na par hodin, asi bych skocila z okna. Matka taky nekdy potrebuje orazit, aby si zachovala jakz tak klidnou hlavu.

vercasindel
autor
1. lis 2016

Jo,tak ja jsen takova akcni a myslelanjsem,,ze kdyzvpujdu 1x tydne na sve hodky pryc,bude to v pohode.a neni....ale v kocarku to vliv nema....ti cuci nwbo spinka.

anazuzzuzana
1. lis 2016

můj syn taky kolem toho třetího čtvrtého měsíce začal být neskutečné klíště...ty první tři měsíce mu ke spokojenosti stačilo, když cítil lidské teplo (ne bezpodmíněčně moje) a kojil se... u nás to bylo tak, že malej podle mě teprve na konci třetího měsíce začal "pořádně" chápat, že máma je jen jedna a následující pů rok byl neodložitelnej... určitě zkoušejte mít čas jen sama pro sebe, ale osobně si myslím, že opravdu pláče, protože si uvědomuje, že máma je jen jedna a je pryč a je z toho nešťastná... já jsem z toho byla taky docela "zoufalá", ale teď zpětně mi to přijde tak zbytečné... utíká to tak strašně rychle...ale vím, že když si od mimina nemůžete odpočinout ani na půl hodiny, tak je to nekonečné

petrasipkova1
1. lis 2016

no jo, pokud je s tebou v klidu, tak to prostě bude tím, že tě chce u sebe, nic jí jinak trápit nebude, jen to, že u ní nejsi a ona neví, že se za chvilku vrátíš. Nám tohle "období" trvá už skoro 16 měsíců, pořád všichni říkali, že to přejde, ala zatím se od malé hnout nemůžu. 😉

lajla
1. lis 2016

@uhz však může vyrazit...nikdo ji nebrání, když někomu nevadí že v tu dobu dítě rve...jeho věc, ano chápu já sice nemám dvojčata ale těch děti mám víc a docela blízko po sobě...doma jsem byla, a cvok že mě není...nedokázala bych se orazit jak pisete, a přitom vědět že dítě rve...pokud Vy ano, je to pouze a pouze Vaše volba
Psala jsem já bych...ne že musí😉

lajla
1. lis 2016

@uhz jinak tady se jedná úplně o jiný případ...dítě je klidne a řve pouze v nepřítomnosti matky... Vaše rvaly tak i tak...takže vlastne bylo jedno zda s nimi jste či ne...a to je rozdíl...

vercasindel
autor
2. lis 2016

Ale je mi,divne,ze se to stalo i kdyz jsem byla doma,kjen v jine mistnosti nekolik minut a mala,s babickou a pritom je pak nekolik pripadu kdyvtobtakhle je a je klid.no,muzi si vycitat,ze me tento duvod nenapafl driv.fyzioterap.rikala,ze je to spurt a ze miminka boli jak rostou....rak jsem si to taky myslela.dekuji,moc za nazory

petrasipkova1
2. lis 2016

@vercasindel Malá měla období, že jsem jí doma nemohla ani nikam položit, natož se schovat za roh, takže jsem jí už nevim jak dlouho nosila pořád sebou 🙂 Včera jsem byla u babičky, chtěla jsem pověsit záclony, dala jsem jí v pokoji kam nechodíme na zem a spustila takový divadlo, že jsem je nepověsila a musim tam jít dneska znovu sama 😀 tož tak, u vaší malé to snad přejde, mně pomohlo strašně moc , když už mě to strašně štvalo, že mám náročnější dítě, sednout si a v hlavě si urovnat, že jí musim brát takovou jaká je a tomu se přizpůsobit, od tý doby jsem happy, i když někdybych brala míň ukňučený dítě a doufám, že se to povede u toho druhýho 😀

evaamy
2. lis 2016

U nás zabralo prso, prostě pokaždé, když začal plakat, tak jsem HNED pribehla, nakojila a byl klid. A to i když jsem kojila třeba před půl hodinkou. Dítě v tomto věku hrozne rychle roste tak má pořád hlad, žízeň a potřebuje cítit matcinu přítomnost. Pak mu začaly růst zuby, tak jsem mu dala kousátko a přestala jsem kvůli timu poznávat kdy má hlad. Myslela jsem, že brečí, protože mu to vypadlo z ruky a neumí si to vzít zpátky, ale prd, řval hlady a pak už byl tak vyřízeny, že ani to prso nechtěl. Musela jsem mu ho nacpat do pusy a pak se treba chytl a bylo to lepší. Dva týdny mi to trvalo, než mi to došlo a pak už byl zas klid. Doufám tedy, že nekojis jednou za tři hodiny jak ještě někdo doporučuje. Snad jsem aspoň trochu pomohla.

vercasindel
autor
2. lis 2016

Kojim kdyz ma hlad samozrejme😊moc dekuji vsem za nazory

karlajasmine
2. lis 2016

@vercasindel Proste vecer je unavena a tak chce maminku 🙂 Byt tebou naplanuju si vychazky/cviceni atd na dopoledne nebo pres den, pokud mas hlidani, a na dobu, kdy dite spi. Ja jsem cca do pul roku chodila bez syna pryc jenom tehdy, kdyz spal a byl v kocarku, jinak u kazdyho rval a chtel maminku. Proste nektere deti jsou pohodari a budou spokojeni u kazdeho, a nektere deti ne.. Musis se tomu prizpusobit a uzivat si to. Muj syn je ted uplne zlatej (bude mu rok), hraje si samostatne a je uplne v klidu a pak za mnou pribehne se pomazlit...nektery kamaradky zavidi, a to byly ty kamaradky, kterym jsem predtim zavidela ja, ze maji pohodove deti a muzou chodit ven bez deti. A ted se to otocilo. Proste to prizpusob diteti, neodchazela bych, kdyz vis, ze bude brecet.

jerou
2. lis 2016

To dobre znam. Mam rocni holcicku a stale kojime. Od narozeni musim byt odpo a vecer doma a jeci i kdyz jdu jen na zachod. Jit vecer ven nehrozi, to si nedovedu ani predstavit. Ze se nekde budu bavit a ona doma brecet a silet. To neexistuje. Pres den je to v klidu, ale jak se priblizi spani, je to tu. Myslela jsem, ze to prejde, ale zatim nic. Aspon si muzu pripadat dulezite, kdyz mi z toho uz taky nekdy vstavaji vlasy! 🙂

nelam
2. lis 2016

Mame doma ted to same. Zda se mi,ze maly zacal poznavat lidi kolem a pamatuje si me a pokud je manzel od rana s nami,tak ho take bere na milost. Ale u nikoho jineho se ted nenecha ani pochovat. Musim byt stale na dohled,takze na zachod chodim za intenzivniho revu,ostatni aktivity jsou mozne jen s klistakem. A to ted zacal bojkotovat manducu,protoze se chce rozhizet. Jinak odchazim pouze k doktorum,navstevy si zvu k sobe nebo chodim s malym. Predstavovala jsem si to fakt jinak,take jsem dost aktivni,ale odejit na dve hodky,to bych byla sediva 😀

bledulka84
2. lis 2016

@vercasindel moje malá má 2 roky a doteď ji večer musím uspávat já, jinak je nešťastná a to může být třeba celý den u prarodičů, ale večer mámu potřebuje. Tak se té tvé prďolce nediv, s mámou cítí pocit bezpečí 🙂