Prosím o radu maminky. Mému synovi bude 8 měsíců, zhruba od 6.mesice se začal budit 20-30 minut po usnutí hrozným hysterákem a brekem, někdy mám pocit, že mě ani nevnímá. Občas zabere když ho chytím za ruku a zpívám mu, ale to jen výjimečně. Je to u nás každý den. Děkuju
@stefanovamarket a co vám poradil doktor, když vám to začalo? Ne, že by mě vůbec nevnímal, spíš mu trvá než mě zaměří..... připadá mi to, že se bojí odloučení od mámy. Ale i když jsem u něj nepřestává křičet, jen někdy to zabere
Tomu nepomuze nic. Ja jsem se s tim trapila,zkousela homeopatika,rozsvítit,studenou vodou osplouchnout,foukat do obličeje,nic. Souvisí to s dozravanim mozku,to Magnesium B6 se muze od sesti let,možná se zkusit zeptat dětské. Nám pořád říkala,ze jsou to dětské nocni desy,ze to odezni,ale trvalo to opravdu az doteď. Az letos nás poslala na eeg,nic se nenašlo. He to prostě prý běžné. Ale není psáno,že máte to stejné,sleduj to a uvidíte. Průběh byl vždy stejný,křik,otevřené oči,utíkani-odtahovani se ode mě,nepoznava mě,křičí,že chce maminku a prostě to musí po pár minutách přejít. Poslední roky nám pomáhalo,když jsem ji vzala vycurat,pak uz se probrala,ale kdyz to má silné,musím čekat. A spolehlivě nám to spouští jakýkoli stres,nurofen a pretazeni.
Nám se syn (8 měsíců) půl hodiny po usnutí budí s pláčem, když je přetažený (když se vzbudí dřív po odpoledním spaní, ve tři např. a vydržet do večera je na něj ještě dlouho, později odpoledne už ale ani na krátké zdřímnutí nezabere). Vysvětluju si to tím, že hodně tvrdě usne na chvilku, pak ho něco vzbudí, on je zmatený, neví, co se děje. Pomáhá vzít do náruče, utěšit a zase uložit. Pak už většinou spinká hezky.
@matkacekatelka davej ho driv spinkat, ma nocni besy, objevuji se, kdyz dite malo behem dne spi, nebo kdyz jde prilis pozde spinkat.
U nás jsou tyhle noční běsy ještě ve 2,5 letech občas. Nepomáhá nic. Pořád spí, zavřené oči ale řve jak blázen. Častěji se nám to stávalo když třeba usnula na gauči a přenesla jsem ji do postýlky, nebo z auta domu a zjistila že je jinde a už to jelo.
Zpracovává vjemy. Nejlepší je, úplně dítko probudit a bohužel to něžně nepůjde. U dcerky, která to tedy měla až později, a hulákala s otevřenýma očima a přitom nevnímala, mi hodně pomáhalo zeptat se jí třeba jak dělá pejsek. V tu chvíli jí "seplo", ona mi odpověděla a byla okamžitě vzhůru a klidná.
@maks maleho jsem uspavala často kojením ať už v náručí nebo u sebe v posteli a když usnul, tak jsem ho přenesla do postýlky a hysterák byl zaručen. Jak jste říkala, zjistil, že je někde jinde a bylo zle. Teď se snažím hned po kojení dát ho do postýlky, aby mi neusnul v náručí a jsem u něj do té doby než usne, většinou si hraje, já mu zpívám a usne. Děkuji
@matkacekatelka tak to je skvělá zpráva, až se narodí druhé, taky zkusím. U dcery byl problém, že jak jsem ji odložila od kojení byla plně vzhůru a většinou řev, vůbec mi neusínala v postýlce, to byla hrůza
@maks to malej taky řval jak tur, když jsem ho odstavila a položila do postýlky. Pak jsem nad ním byla ohnutá on ležel v postýlce a ududlal se do usnutí. Zkoušela jsem různé, a teď nám zabírá toto, už prisel asi k rozumu😃chvili se sice vzteká, ale pak si hraje a usne
Nam v devátém měsíci začaly noční desy,většinou cca do dvou hodin po usnuti hrozný pláč,vůbec mě malá nevnímala,no nechci vás strašit,ale je nám skoro sedm a až teď po nasazení hořčíku B6 je úleva..ale třeba to nebude ono. My to měli skoro denně,nic pěkného..držím palce.