ahoj maminky. Máte někdo zkušenost s hyperaktivním miminkem? mám 10 týdenní holčičku a je strašně aktivní. Občas mi přijde že až moc. Vím že některá mimca mávají ručičkami a nozickama bezne, ale naše Naty je jak z divokých vajec že kolikrát mám problém ji udržet při odřihnuti. teď se nám v noci probudila. Měla ještě zavřené oči a sila s sebou a strašně se u toho smála .. pak rozlepila oči a fakt hyperaktivní .. 😆🤣 jen by mě zajímalo jak se projevuje opravdová hyperaktivitě u dětí. Diky
Moje děti obe porad machali rukami a nohami a sili sebou. Taky znam děti které doslova leželi a cumeli. Jsou děti prostě které jspu živější.... na nejakou diagnostiku ADHD je podle mne brzo.
Spíš dráždivá, motoricky neklid... zkus ji davat spát na polštář polovysypany, do hnízdečka, hodně ji hladit pomalu, nedávat moc podnětů dohromady..
@bauskka ahoj,brasule ma 2 mesicni Nellinku a prijde mi ze nikdy nespi,furt něco dělá 😀 kope,mlaska,plive,mrmla..myslim že nejsi jediná co ma obavy...🙂 radši aktivni miminko než abys o něm nevěděla 😉 nepila jsi v tehu treba kofejnu moc nebo neco? 😀
Taky máme od malička hodně živé dítě, ale motoricky je a vždycky byl spíše popředu a před druhým rokem hubu taky nezavře😉 byť to je zkoušení slovíček... Prostě je živější než jiné děti, ale aspoň o něm víme 🙂
@pecinkaandulkova mrská sebou, v noci ne moc tvrdě spí poslední dobou, taky mlaska, chechta se na celé kolo, otáčí hlavičkou ze strany na stranu a pozoruje opravdu kde co lita, otáčí se za světlem zvukem a neustále se u to jo směje 🤦😂 s kofeinem nepiju nic .. kávu nepiju vůbec a čajee jen kojící ..
@bauskka 😀 tak to máš akcni miminko 😉 mozna se dobre prospala v brisku a uziva jen zivota 😉 hyperaktivita se pozna pozdeji a da se tlumit prasky..ale myslim ze se ji proste libi na svete tak ti to projevuje 😉
jak se pozná opravdová hyperaktivita u dětí? použij strejčka gůgla. používat tenhle termín ve spojitosti s takovýmhle miminem je fakt trochu mimo, nezlob se.
Hyperaktivita je sice jedním z rysů adhd ale ne jediným. Takže adhd nerovná se hyperaktivita jak zde bylo ze začátku diskuze psano. Jinak souhlasím s tím, že u takto malého mimimka se bude jednat pripadne jen ó zvýšenou dráždivost. Zeptej se dr kdyby se ti to opravdu zdálo divné, jine @bauskka
Moje v jednom měsíci rvala za hračky na hrazdičce, máchala rukama, nohy věčně za hlavou, v 11 měsících se hodně zklidnila u kostiček a knížek. Akorát chodíme na rhb, protože byla pořád vývojově vepředu a vytvářela si špatný návyky. Je živější, ale i společenštější než ostatní miminka v okolí, hyperaktivní ne.
Hyperaktivita a adhd je něco jinyho. Adhd je porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou. Dcera může být jen temperamentní. Moje rok a půl stará dcera byla taky takhle pohyblivá, ale s koncentraci problém neměla a nemá. Prostě je nutný takový děti utahat a zajišťovat dostatečně množství vjemů. Ideálně být každý den venku, mezi jiné děti, střídat prostředí atd..
@bauskka , ahoj, můj syn (2r9m) má lékařsky potvrzené ADHD asi měsíc. Začalo to být na něm vidět už před druhým rokem. Je nesoustredeny, nevydrží si hrát z žádnou hračkou dlouho, od všeho odbiha. Pořád se hýbe, i když by měl stát v klidu a skoro neustále něco povídá nebo křičí. Mívá záchvaty vzteku. Ma taky spatnou motiriku a opozdenou rec, ale on je nemocny i jinak. Jako mimco byl tzv. dráždivý. Tvá je ještě malinka, aby to na ní mohl nějaký dr. poznat, ale zeptat se můžeš 🙂. Hezké vánoce.🙂