Ahoj, jak poznám zda syn má hyperaktivitu nebo zda je jen tak aktivní a zlobivý. Synovi jsem 2 roky a 4 měsíce. A je strašně aktivní u ničeho nevydrží maximálně tak 5 minut. Celý den chodí nebo spíše běhá a vůbec není unavený. Ani večer, kdy jsme s přítelem už z jeho aktivity vyčerpaní on pořád má v sobě tolik energie, že si říkáme, že to nemůže být ani možný. Někdy když jdeme domů a je už opravdu unavený a jakmile přijdeme do jeho pokojíčku tak hned ožije a pokračuje v lumpárnách. Když se mu něco nelíbí nebo mu na něco řekneme ne tak hned je vzteklý a se vším kolem sebe hází. Kolikrát ho nemůžeme ani dostat bez vzteku z venku domů.
to je jako by jsi psala o naší malý za 2 dny jí budou 2 roky a je přesně to co popisuješ!přesně to dělá i ona my jsme z ní ko.a ona má v sobě energie až moc...taky si říkám jestli je hyperaktivní nebo jen moc živá...no uvidíme ve čtvrtek jdeme k psycholožce tak jsem zvědavá co nám pový..
Já právě nevím, zda to mám říct naší dětské doktorce, aby nás tam taky poslala.
nás tam posílají z neonatologie malá měla komplikace po porodu tak jsme od mala sledovaný a v 1,5 roce se jim nelíbylo,že malá nemluvý+ jim tam předvedla svůj histerák(od narození byla hypertonická a dráždivá) takže nás tam poslali,že mi i poradí jak na malou atak...
Měla sem to tak s dcerou-té je ted 12 let a stále velmi akční....A prcek 21 měsíců je to samé-je neunavný a doma nevydrží...S venku domů ho táhnu na smyka a s řevem...
Už asi dva měsíce chodíme ven bez kočáru,malý zvládne x kilometrů denně a ani na ruky se nějak nedožaduje a lidi kolem na nás denně hledí,kde máme kočárek,že malý tak zvládá chodit pěšky...I přesto není nijak zvlášt unavený...
Řekla bych, že nejde ani o hyperaktivitu, ani o zlobení, ale o úplně běžný projev zdravého, akčního dvouletého dítěte. Děti jsou akční, až na výjimky je nebaví sedět na místě, potřebují ven, běhat, šplhat, skákat v loužích, válet sudy, jezdit na kole, hrabošit se v hlíně, máchat se ve vodě. Na učení, přemýšlení je času dost.
A už vůbec bych se v tomhle věku nezabývala nějakýma diagnózama a PPP🙂
taky si kolikrát říkám, jestli ta naše není hyperaktivní, ale když se podívám na tchýni, nevydrží chvilku v kllidu, je mi to jasné - má to zděděné.. já jsem proti nim jak lemra 😅
Řekla bych že je spíš živější než hyperaktivní. Chce to asi víc upravit režim a pokud chceš ubrat z aktivity tak výrazně omezit cukry v jídle hlavně v druhé polovině dne. Jak píšeš o pokoji, jak ho má upravený, barvy atd.?
Pokojíček ma modrý, ale nechce tam byt ani sám a ani tam nespí. Je ja mě dost zavisli.
@michaels Je nenormální, aby nějaký tlupový mládě chtělo být samo - chtějí být s matkou a tlupou, stačí se rozhlídnout po primátech v ZOO - tam se tomu nikdo nediví, a u lidí strašně.
Máma/táta, to je jistota, bezpečí, klidný spánek, zdroj jídla a všeho na světě... Sám sám.. Neznám normální zdravý dítě s normálním přístupem, který chce být samo. Většinou končí na hromadě v tlupě všichni.
Ráda bych i vám dala vědět o zítřejším webináři z Nevýchovy. Webinář je zdarma nenechte si jej ujít.
Téma webináře je ,,Jak správně a bez infarktu reagovat, když neuplyne den, aby vaše dítě něco neprovedlo,,
http://kouzelnavychova.cz/webinar-zdarma-jak-sp...
Myslím, že je to jen zdravě zlobivé dítko. Hyperaktivita není jen přemíra energie. Hyperaktivní dítě je něco opravdu jiného 😉
Ahoj já myslím,že je brzo stanovovat jestli má hyperaktivitu,myslím,že to ani sama nepoznáš to musí ped-psych.poradně.Já mám stejně staré dítko a jsem na tom podobně