Hygiena u děvčátek, jak jste to dělali?

arny100
22. pro 2017

V porodnici mě sestra říkala že po koupaní namočím kousek bavlněné plenky do olejíčku rozevřu pysky a setřu - tak by něměly srůstat pysky.
Jenže mě to přijde málo.Dnes jsem pysky rozevřela a vidím tam jakoby tvaroh a že by to vonělo se taky nedá říct. Prostě to není uplně vyčištěné. Mohu to stahnout spíše vatovou tyčinkou v olejíčku? Nebo jak jste to delali Vy ?Malá bude mít 1 měsíc.

martulka6188
22. pro 2017

Ja gazovym ctvercem, tak jsme to delali v porodnici, nebo obcas tou vatovou tycinkou. A cistila jsem vzdy po kakani, to ji tam obcss uvizlo...

prcekverunka
22. pro 2017

Já mám dvě dcery a vždy jsem pořádně vymyla při koupání a pak namazala olejíčkem, takhle to stačilo, nic se jim tam nedělalo.

zmrzlinka
22. pro 2017

Ja myju cistou vodou.... po kakani pod tekoucí vodou a pipinu mazu Bepanthenem... doporucila mi ho detska gynekolozka.

magdadunajova
22. pro 2017

Normalne ten bily povlak umyt, nejlip jen vodou. Jinak ja bych mezi pysky nic nemazala, pokud budete male delat kazdy den hygienu tam dole tak to by melo stacit aby se nesrostlo 🙂

verinikki
22. pro 2017

Mám dvouměsíční holčičku a od narození to tak dělám. U novorozené tam byl ještě mázek - do cca dvou týdnů se postupně pouštěl, vytírala jsem při každém přebalování. Teď stačí promáznout jednou za dva dny - ale i tak je čistá. Nebudou to kousky hovínek nebo ještě ten nevyčištěný mázek? Jinak používám vatovou tyčinku s olejíčkem - opatrně naplocho, pouze z vnější strany od stehýnka.

daydream
22. pro 2017

Mám holky dvě a když bylo třeba, brala jsem taky vatovou tyčinku, namáčela ji jen vodou. Jinak jsem důkladně myla při každodenním koupání a většinou to stačilo, tyčinka byla jen krajní varianta.

stuplakova
22. pro 2017

@arny100 Já promazávám malé pipinku lékařskou vazelínou na vatové tyčince, ale potírám jen okolo, aby se jí nedělala ta blanka, dovnitř s tím nejdu. Jinak myji čistou vodou.

meiem
25. pro 2017

Ja na odličovačí tamponek naliju olej. A pořádně to dceri promazu, hlavne jako by roztahovat do stran, at to nesrusta. Dcera ma uz 2,5roku... a dle detske gynekolozky se to ma dělat tak do 5-6 let věku. Dceři to srustalo, takže jsme na gynde byly několikrát. Mažu tak jednou denně.. no nebo ob den. Jak byla miminko tak pravidelně každý den. Jinak muj gyndar radi to s hygienou v intimnich místech neprehanet u dospělých nedejbože u dětí. Takže mazem jen tim olejem a myjem vodou.

ssimka7
24. čer 2019

@meiem můžu se zeptat jakej olejicek se používá?? Normální na telo? Nebo nejaky spesl?? Moc dekuju🙂